در ادامه، این مسائل را توضیح دادهایم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشد.
مهارت نرم چیست؟
همه کارمندان برای انجام وظایفشان باید به دانش و مهارتهای خاص شغل خود مسلط باشند، اما برای آنکه توانمندیشان را به دیگران نشان بدهند به ویژگیهایی دیگر هم نیاز دارند از جمله:
- برقرارکردن ارتباط مؤثر؛
- انجام کار گروهی؛
- توانایی حل مسئله؛
- تفکر انتقادی؛
- مدیریت زمان.
ویژگیهایی که نام بردیم چند نمونه از مهارتهای نرم هستند. این مهارتها منحصر به شغلی خاص نیستند و به همه کارمندان کمک میکنند موفقتر باشند و رشد کنند.
ارزیابی مهارتهای نرم چه فوایدی برای کارفرما دارد؟
شناسایی کارمندانی که عملکردی فراتر از عملکرد معمول دارند: مثلا کارمندی که بهخوبی زمان را مدیریت میکند و میداند چطور کارها را اولویتبندی کند که بهموقع و قبل از پایان مهلت مقرر انجام شوند.
انتخاب راحتتر از بین داوطلبانی که دانش و مهارت تخصصی یکسانی دارند: مثلا وقتی ۲ داوطلب سوابق و تخصصهای یکسانی دارند، کارفرما ترجیح میدهد شخصی را استخدام کند که سازگارتر است.
انتخاب داوطلبی که پتانسیل پیشرفت دارد نه فقط دانش: منطقی است که کارفرما ترجیح بدهد برای جایگاههای شغلی ساده بهجای استخدام فردی حرفهای، دنبال داوطلبی باشد که «تمایل به یادگیری» و «شخصیت سازگار» داشته باشد.
فرصت انتخابی همهجانبه: مثلا کارفرما برای استخدام فروشنده میخواهد فردی را پیدا کند که نهتنها تجربه فروش داشته باشد، بلکه بداند چطور مذاکره کند و به مهارتهای ارتباط کلامی کاملا مسلط باشد.
درنظرگرفتن فرهنگ سازمانی: اگر مسئولیتپذیری جزو ارزشهای سازمانی باشد و کارفرما کارمندانی بخواهد که سریع مسئولیتها را بر عهده بگیرند و به پیشرفت سازمان کمک کنند، باید دنبال داوطلبانی باشد که حاضرند برای پیشرفت سازمان پا را از مسئولیتهای خود فراتر بگذارند و به مهارت حل مسئله مسلط باشند.
چگونه مهارتهای نرم را ارزیابی کنیم؟
شناسایی و ارزیابی مهارتهای نرمِ داوطلبان کار آسانی نیست و نمیتوانیم فقط با نگاهکردن به رزومه داوطلب تشخیصشان بدهیم. علاوه بر این، داوطلبان سعی میکنند در مصاحبه تا حد امکان خود را خوب نشان بدهند. بنابراین باید دقیقتر بررسیشان کنید و تشخیص دهید واقعا مهارتهای نرم لازم را دارند یا نه. در ادامه، ۴ نکته را نوشتهایم که کمکتان میکنند این مهارتها را بهتر ارزیابی کنید.
۱. مهارتهای مدنظرتان را مشخص و برای ارزیابی آنها سؤالاتی طراحی کنید
قبل از مصاحبه در نظر بگیرید که چه مهارتهای نرمی برای این موقعیت شغلی مهم هستند و سؤالات خاصی را برای ارزیابی آن مهارتها آماده کنید. مثلا تعامل خوب یکی از مهارتهای لازم برای فروشندگان است. با آمادهکردن سؤالات خاصی که مشخص کنند داوطلبان چطور مهارتهای ارتباطی خود را به کار میگیرند، احتمال پیداکردن کسی که واقعا بتواند با مشتریان ارتباط خوبی برقرار کند بیشتر میشود.
۲. درباره تجربهها بپرسید
رفتارهای گذشته نشان میدهند که داوطلبان در شغل جدید چگونه رفتار میکنند. بنابراین میتوان از آنها برای ارزیابی مهارت نرم استفاده کرد. مثلا میتوانید سؤالاتی هدفمند بپرسید تا متوجه شوید داوطلب در گذشته:
- چگونه مسائل را رفع و رجوع کرده است؛
- چطور کارهای فوری را سروسامان داده است؛
- همکاریاش در پروژههای گروهی چطور بوده است.
۲ نمونه از این سؤالات عبارتاند از:
وقتی پروژههای متعددی در جریان است، چگونه کارها را اولویتبندی میکنید؟
زمانی که در خصوص روش انجام پروژه با همکارتان مخالف هستید یا به مشکلی میخورید، چه اتفاقی میافتد؟
۳. از سناریوها فرضی استفاده کنید
شبیهسازی وظایف شغلی برای بررسی چگونگی عملکرد داوطلبان اغلب مفید است. هر شغل، گروه و شرکتی منحصربهفرد است و شما با این شبیهسازی میتوانید داوطلبی را پیدا کنید که مناسب شرایط منحصربهفرد شما باشد. استفاده از سناریوهای فرضی به شما کمک میکند که تشخیص دهید داوطلبان فروشندگی واقعا مهارتهای مذاکرهای مدنظر شما را دارند یا نه. یا مثلا میتوانید تشخیص بدهید داوطلب خلاقیت لازم برای حل مسائل را دارد یا نه.
نمونه از این سناروهای فرضی عبارتاند از:
- اگر سررسید ۲ کار مهم پیش رو باشد، آنها را چگونه اولویتبندی میکنید؟
- اگر یکی از اعضای گروهتان عملکرد ضعیفی داشته باشد، چطور به او بازخورد میدهید؟
۴. هنگام مصاحبه به پاسخها و واکنشهای داوطلبان توجه کنید
شاید داوطلبی ادعا کند که توجهش به جزئیات عالی است، اما چیزی که خواستهاید بنویسد پر از اشتباه تایپی باشد و خلافش را ثابت کند. در مقابل وقتی داوطلب پاسخهای شفاف و ساختاریافته میدهد، نشاندهنده این است که خوب بلد است با دیگران ارتباط برقرار کند.
برای اینکه مطمئن شوید بهترین داوطلبان را انتخاب میکنید، همهچیز را در نظر بگیرید، از نحوه رفتار داوطلبان حین مصاحبه گرفته تا پاسخشان به سؤالات. اینطوری مطمئن خواهید شد که کاردانترین و شایستهترین کارمندان را انتخاب کردهاید، کسانی که برای محیط کار شما ساخته شدهاند.
در آخر
در این مقاله با مهارتهای نرم آشنا شدیم و فهمیدیم برای موفقیت در حوزه شغلی علاوه بر دانش و مهارتهای تخصصی به مهارتهای نرم هم نیازمندیم. سپس از اهمیت این مهارتها برای کارفرمایان گفتیم و ۴ راهکار برای تشخیص و ارزیابیشان ارائه دادیم.
منبع
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه