wikiplast.ir
مدیران موفق در فشارهای کاری چگونه انسجام تیم را حفظ میکنند؟
وقتی خشم شما فروکش کرد، آیا تمایل دارید تا آرام، متمرکز، منصف، کنجکاو و رک بوده و شنونده خوبی باشید؟ یا اینکه بازخورد از رفتارتان شما را ناراحت، عصبانی، کوته فکر، بهانه جو یا حتی بیثبات توصیف میکند؟
جالب است بدانید در یک نظرسنجی، از بیش از ۱،۳۰۰ نفر خواسته شد تا برخورد مدیرانشان را هنگام داشتن استرس و تأثیر رفتار آنان در محیط کار را بیان کنند. اکثر مدیران از این قضیه مستثنی نبودند و به طور مشخص اعلام شد که:
- ۵۳٪ مدیران بیشتر کوته فکر و سلطهجو هستند تا اینکه روشن فکر و کنجکاو باشند.
- ۴۵٪ مدیران بیشتر ناراحت و عاطفی برخورد میکنند تا اینکه آرام و تحت کنترل باشند.
- ۴۵٪ مدیران بیشتر امتناع و چشمپوشی میکنند تا اینکه شنونده و به دنبال دانستن علت باشند.
- ۴۳٪ مدیران بیشتر عصبانی و زودجوش بودند تا اینکه خونسرد و متمرکز بر کار باشند.
- ۳۷٪ مدیران بجای رک و شفاف بودن از بیان کردن موضوع اجتناب کرده و طفره میرفتند.
- ۳۰٪ مدیران بیشتر بیثبات و فریبکار بودند تا اینکه منصف و صادق باشند.
آیا همه انتقادها درباره رهبران درست است؟
در این تحقیق، یک مدیر اجرایی ادعا کرد که با ایجاد فضای شاد و حمایت از اعضای تیم توانسته است حس امنیت را ایجاد کند و تمایل آنها به انجام کارهای جدید را افزایش دهد. همچنین با پشتیبانی از افراد تیم باعث رشد استعداد آنها شده است.
با این حال به طرز عجیبی اکثر اعضای تیم، رفتار او را تند و زننده میدانستند. طبق اظهارات این مدیر، رفتار زنندهای که از آن میگویند فقط ۵٪ مواقع اتفاق میافتد.
۹۵٪ مواقع شوخ طبع بودن و حمایت از آنها به قوت خود باقی بوده و قضاوت در مورد این موضوع نسبت به آنچه هست، صحت ندارد.
با قبول اینکه رفتار او در ۹۵٪ مواقع درست بوده، رفتار غیر معمول او یک تصور ذهنی ماندگار را برجای گذاشته است.
در آن چند لحظه، آنها حس میکردند که حقیقت در مورد آن مدیر برخلاف تصورشان میباشد.
تأثیر استرس و فشار کاری مدیران بر عملکرد تیم
زمانی که مدیران تحت فشار هستند، نه تنها به تأثیرگذاری جایگاه یک مدیر بلکه به تیمشان نیز صدمه میزنند. به گفته افرادی که در نظرسنجی شرکت کرده بودند، هنگام از دست دادن خونسردی و عصبانی شدن مدیران، اعضای تیم نیز روحیه خود را از دست میدهند.
این موضوع باعث میشود که آنها اعتبار، بودجه، کیفیت کار و مشتریان خود را از دست بدهند.
طبق گزارشهای به دست آمده، از هر سه مدیر، یک نفر شخصیتش به گونهای به نظر میرسد که هنگام بالا گرفتن بحث نمیتواند صحبت را ادامه دهد و مذاکره کند.
هنگامی که تحت استرس توان گفتوگوی مسالمتآمیز را از دست میدهند، احتمال ترک کردن شغل از طرف اعضای این تیم بیشتر از تیمهایی است که مدیر آنها هنگام استرس گفتوگوی عادی خود را ادامه میدهند.
همچنین احتمال توقف و عدم مشارکت، عدم مسئولیتپذیری، ناامید شدن، عصبانی بودن و گلایه کردن از طرف این اعضاء زیاد است.
همچنین این روش گفتوگوی عجولانه بر روحیه تیم اثر دومینو دارد.
به گفته یکی از کارمندان یک شرکت چند ملیتی بزرگ، رفتار مدیران او هنگام بالا گرفتن بحث وحشتناک بوده و تلاش برای گفتوگو کردن با آنها، بیشتر به رفتاری خشونتآمیز منجر میشود.
متعاقباً، کارمندان این نگرش را نمیپذیرند.
این مدیران با عدم مسئولیتپذیری در قبال اعضای تیم، حداقل حقوق ممکن را پرداخت کرده و رضایت نسبی رو به پایینی را فراهم میکنند. به طوری که کارمندان فقط برای انجام وظیفه حداقلی سر کار میآیند و سعی میکنند با مدیران روبهرو نشوند.
کدام مهارتها به مدیران تحت فشار کمک میکنند؟
با بیان یک مثال خواهیم دید که چگونه با یادگیری چند مهارت ساده، یک مدیر میتواند حتی هنگامی که تحت فشار قرار میگیرد بهترین واکنش را نشان دهد. تصور کنید که به تازگی از جلسهای آمدید که یکی از مشتریان، سرپرست شما و مدیرش در آن حضور داشتهاند و اوضاع به خوبی پیش نرفته است.
به این فکر میکردید که توافق شرکت شما با مشتری به تحویل ۱۵ روزه ختم شود. ولی در نهایت قرارداد ۱۰ روزه تنظیم شده است. از این رو، شما و همتیمیهایتان مهلت لازم جهت تحویل سفارش را از دست دادهاید.
سرپرست شما و مدیرش هنگام خروج از جلسه در مورد این قضیه خجالتزده و عصبانی بودهاند. رهبران مسئولیت این کار را به عهده شما گذاشتهاند تا هرچه سریعتر آن را برطرف کنید.
حال شما بایستی به همراه مسئول قرارداد که در ابتدا شرایط قرارداد را به درستی متوجه نشده بود، به تیم بازگردید. برای تحویل سفارش در مهلت تعیین شده، لازم میدانید تا اعضای تیم عصرها و آخر هفته را کار کنند.
آنچه را که میخواهید مشخص کنید
شما بابت این قضیه تحقیر شدهاید و عصبانی هستید و مسئول قراردادها را بابت اشتباهش سرزنش میکنید. اما قبل از آنکه بگذارید احساسات بر شما غلبه کنند، کمی تأمل کنید و از خودتان بپرسید: «در طولانی مدت خواسته واقعی من برای خودم، مسئول قراردادها و اعضای تیم چیست؟» پاسخ به این سؤال به چراغ راهی برای شما تبدیل خواهد شد.
هدفی که اقدامات شما را هدایت میکند. در حال حاضر، امکان دارد بخواهید به مسئول قرارادادها بفهمانید که عصبی هستید.
اما آیا این کار در طولانی مدت کارایی خواهد داشت؟ به جای آن، بر روی هدفهای مثبتی از قبیل «بهترین عملکرد خود را نشان دهم» یا «مطمئن شوم که اعضای تیم متوجه قدردان بودن من نسبت به فداکاریهایی که من از آنها خواستهام انجام دهند، هستند» تمرکز کنید.
با طرح سؤال ماجرای خود را به چالش بکشید
مقصر دانستن مسئول قراردادها آسان به نظر میرسد. نه تنها با انجام این کار موجه به نظر میرسید، بلکه باعث میشود شما بیگناه به نظر برسید.
حتی هنگام عصبانی شدن نیز خود را توجیه کنید. در حالی که بهترین مدیران در چنین شرایطی خود را به چالش میکشند و از خودشان میپرسند: «چه اتفاقی میافتد که یک فرد منطقی، معقول و باشخصیت مانند مسئول قراردادها چنین اشتباهی را مرتکب میشود؟» این سؤالها ما را به سمتوسویی سوق میدهند تا از یک قضاوتگر عصبانی به یک حلکننده مشکل تبدیل شویم و به یک مدیر مؤثر تبدیل شویم.
با واقعیتها شروع کنید
هنگامی که عصبانی میشویم به جای تمرکز بر واقعیتها بیشتر با احساساتمان رهبری میکنیم.
در چنین شرایطی بر روی آنچه انتظار دارید تمرکز کنید: تعهدات، معیارها، سیاستهای کاری یا هدفهایی که از دست رفتهاند. سپس آنچه را که مشاهده کردید اضافه کنید: اقدامات خاص با ذکر تاریخ، تعداد دفعات انجام کار، مکان ها و در صورت لزوم شرایط و وضعیت.
اما در نتیجه گیریها، نظرات و قضاوتهای خود را اضافه نکنید. زیرا واقعیات بیطرف بوده و قابل اثبات هستند و به بستری برای حل مسئله تبدیل میشوند.
حس امنیت را ایجاد کنید
هنگامی که به واسطه کار یا اعتبارتان تحت فشار قرار میگیرید، چگونه بدون ابراز عصبانیت، تیم خود را به سرعت وارد عمل میکنید؟ میتوانید تیم خود را بدون تهدید کردن، برای انجام کار اضافی نگه دارید؟ پاسخ کوتاه به این سؤال بله است. تحقیقات نشان میدهند، در صورتی که یک رهبر با اعضای تیم کج خلقی نکند، آنها با سختکوشی و کارآمدی بیشتری کارها را انجام میدهند.
پس نیازی به خط و نشان کشیدن نیست. حُسن نیت خود را به آنها نشان دهید. با این کار، اعضای تیم بر روی آن چیزی که باید انجام دهند تمرکز میکنند، نه بر روی نوع رفتار شما با آنها!
منبع
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه