چگونه یک استارت موفق آپ راه اندازی کنیم؟
همه چیز درباره راه اندازی استارت آپ
بهتر است اول سراغ این برویم که اصلا استارت آپ چیست و چه معنایی دارد.
استارت آپ چیست؟
محدودیتی در ایدهای که برای استارت آپ میخواهید انتخاب کنید وجود ندارد. هر چیزی که بتواند ارزشی برای دیگران ایجاد کند، میتواند موضوع استارت آپ شما باشد. استارت آپ کسب و کاری کوچک است که میتواند به کسب و کاری در ابعاد بزرگ تبدیل شود.
استارت-آپ-چیستبه دلیل رشد زیاد کسب و کارها در بستر اینترنت، وقتی لفظ استارت آپ به گوش میرسد ذهن سریعا به سمت کسب و کارهایی که در فضای اینترنت کار میکنند میرود.
اگرچه الزامی به راهاندازی ایده در فضای مجازی نیست اما به دلیل هزینه کمتر و امکان رشد بیشتر و مشتریان نامحدود در فضای آنلاین، تمایل بیشتر افراد به کار در فضای آنلاین است.
در استارت آپ مراحل کار به صورت مرحله به مرحله، از ایدهیابی، شروع میشود و مسلم است که در طی کار آزمون و خطا نیز صورت میگیرد.
یکی از فاکتورهای مهم موفقیت استارت آپ این است که از افراد پویا و همفکر باید استفاده شود تا مراحل پیشرفت کار را سرعت دهند. از آنجا که اغلب استارت آپها در ابتدای کار با سرمایه کمی شروع میکنند، استفاده از حداقل امکانات و توجه به کیفیت و بازدهی کار بسیار مهم است.
بسیاری از افراد در همان ابتدا در انتخاب ایده استارت آپ متوقف میشوند. چیزی که مهم است لزوما ایده نیست بلکه نوع انجام و پیگیری در پیادهسازی آن است. هر ایدهای اگر بتواند باعث سهولت یا صرفهجویی یا بهبود زندگی دیگران شود، میتواند ایدهای برای استارت آپ باشد. علاوه بر این در هنگام انتخاب ایده به علاقه و توانمندیهای خود نیز توجه داشته باشید.
هزینه راه اندازی یک استارت آپ چقدر است؟
حقیقت این است که هیچ هزینه مشخص و از قبل تعیین شدهای برای این کار وجود ندارد. هزینه با توجه به ایده و شرایط هر فرد متفاوت است. بنابراین با توجه به شرایط خود و ایده مدنظر باید هزینه را در نظر بگیرید.
اصلی که باید در این مرحله به آن توجه داشته باشید این است که با حداقلها شروع کنید و بر روی مواردی که واقعا باعث پیشرفت کار میشوند تمرکز داشته باشید، نه مواردی مانند اجاره دفتر یا استخدام نیروی انسانی بیشتر از نیاز. تلاش کنید تنها هزینههایی را پوشش دهید که برای رشد استارت آپ ضروری هستند مثل بازاریابی و تبلیغات و هزینههای جانبی را هرس کنید.
خیلی از افراد از همان شروع کار به فکر جذب سرمایهگذار فکر میکنند، احتمالا زمانی که تا حدی در کار پیش بروید این اتفاق خواهد افتاد. اما نباید اساس کسب و کار را بر جذب سرمایهگذار بنا کرد، علاوه بر اینکه برای جلب اعتماد یک سرمایهگذار نیاز به رسیدن به سود و پیریزی یک کسب و کار موفق است تا سرمایهگذار را ترغیب به تزریق پول برای رشد بیشتر کسب و کار کند.
برای موفقیت یک استارت آپ چه باید کرد؟
در کنار توجه به ایده و عملی کردن آن باید به مخاطبان خود نیز توجه داشته باشید. اگر ایدهای از استارت آپهای خارجی گرفته میشود باید با توجه به مخاطبان هدف بومیسازی شود. هر ایدهای میتواند خوب باشد اگر بتواند نیازی گروهی از افراد را برطرف کند. شما باید دلیلی برای استفاده از آنچه عرضه میکنید به دیگران بدهید. وقتی به سراغ شما بیایند قرار است چه سودی به دست بیاورند.
توجه داشته باشید که در ابتدا به دلیل محدودیت در منابع، انتخاب یک ایده بزرگ یا گروه بزرگی از مخاطبان اشتباه است. این کار نیاز به یک برنامهریزی بسیار دقیق، بودجه و نیروی انسانی زیاد دارد. کار خود را کم کم پیش ببرید و توسعه دهید، این کاری است که تمام استارتآپهای موفق تاکنون انجام دادهاند.
بهتر است که بر روی بخشی از بازار که به اصطلاح به آن نیچ میگویند تمرکز کنید تا بتوانید با شتاب بیشتری به سود برسید. شناخته شدن در بازاری کوچکتر بهتر از کار در بازاری بزرگ با رقیبان زیاد است.
خدماتی که عرضه میکنید باید با توان پرداختی بازار تناسب داشته باشید، یعنی مشتریان بتوانند مبلغی که برای شما هم همراه با سود است بپردازند و حتی این کار را در خریدهای متعدد انجام دهند.
علاوه بر این نیاز است که اگر رقبایی دارید، نحوه عملکرد آنها را بررسی کنید. این کار جهت تقلید و کپی کردن از آنها نیست بلکه برای آگاه بودن از جریان اتفاقاتی است که در حوزه کسب و کار شما در حال رخ دادن است.
اگر مخاطبان هدف خود را به خوبی بشناسید و بدانید نیازهای آنها چیست، مشکلی در جذب آنها نخواهید داشت. شناخت مشتری از اولین گامهایی است که برای موفقیت و رسیدن به سودآوری در کسب و کار باید انجام دهید. شما میدانید چه مزیت رقابتی داشته باشید که شما را ویژه کند و به انتخاب اول آنها تبدیل شوید.
برای موفقیت در هر کاری نیاز به این است که پشت آن فکری باشد اما نیازی نیست کار را پیچیده کنید. در شروع کار پیشبینی تمام مراحل و جوانب کار غیرممکن است بنابراین با یک برنامه ساده پیش بروید و در طی زمان آن را تکمیل و رشد دهید. بسیاری از جوانب کار در طی زمان مشخص میشوند، پس شروع کنید و در مسیر تصمیمات لازم را برای اصلاح روند کار بگیرید.
چرا استارتآپهای اینترنتی رونق گرفتهاند؟
جواب ساده این است که چون ما در عصر اینترنت زندگی میکنیم و بدون حضور در این فضا مشتریان بسیار زیادی را از دست میدهید. شما بدون حضور فعال در فضای مجازی نمیتوانید بر رقبا غلبه کنید.
به همین دلیل است که کسب و کارهای اینترنتی، با تولید محتوا و بازاریابی اینترنتی قصد جذب حداکثر کاربران را به سمت خود دارند. آنها میدانند که حضور در بستر اینترنت یک قدرت است. در گذشته برای شناخته شدن با استفاده از روشهای سنتی نیاز به زمان و هزینه زیادی بود، اما به لطف اینترنت با حداقل هزینه و تولید محتوای کاربرپسند میتوانید طیف زیادی از مخاطبان وفادار را به سمت خود بکشید.
معمولا یکی از راههای که باعث کاهش هزینه و افزایش سرعت کار میشود، سنجش و ارزیابی روند کار است. به طور مثال چه محصولی بیشتری فروش را داشته است؟ در چه بازه زمانی فروش افزایش زیادی پیدا میکند؟
در استارتآپهای که در بستر اینترنت راهاندازی میشوند، روند ارزیابی با سهولت و دقت بسیار بالایی صورت میگیرد. در واقع نتایج و بازخوردها را با اطمینان بیشتری میتوان برای رشد کسب و کار به کار برد. با ابزارهای مانند سرچ کنسول یا گوگل آنالیتیک جزئیترین اطلاعات سایت مانند میزان بازدید، پربازدیدترین مطالب، ارورهای سایت، میزان ماندگاری افراد در سایت را به راحتی میتوانید بررسی کنید.
این اطلاعات در بازاریابی، تولید محتوا و تبلیغات بسیار ارزشمند هستند و باید پلن برنامهریزی براساس این اطلاعات انجام شود. این آمار روشن برای جذب یک سرمایهگذار هم یک ضرورت است. یک سرمایهگذار تنها براساس اعداد و ارقام تصمیم میگیرد که آیا باید سرمایهای به استارتآپی اختصاص دهد یا خیر.
همچنین ابزارهای رایگان یا ارزانی برای رشد یک کسب و کار آنلاین وجود دارد که در برندسازی و یا افزایش فروش بسیار موثر هستند.
چه دلیلی باعث شکست یک استارتآپ میشود؟
دلیل اصلی شکست اغلب استارتآپها به نقطه شروع آنها برمیگردد. هنگامی که تصوری که از راه اندازی استارت آپ داشتند این بود که کسب و کاری را راهاندازی میکنند و با جذب سرمایهگذار مراتب رشد کسب و کار را ایجاد میکنند. اما نکته این است که اگر فکری پشت این روند نباشد حتی بهترین منابع نیز نمیتوانند باعث موفقیت یک استارت آپ شوند.
استارت آپهای شکست خورده به جای اینکه ببینند خود به عنوان موسس و بنیانگذار یک استارت آپ چه چیزی در چنته دارند، تنها به امکانات و منابع بیرونی توجه دارند. فردی که میداند چه میخواهد و استارت آپ را به چه مرحلهای باید برساند، از حداقل امکانات به نفع خود استفاده میکند. اما متاسفانه اغلب افراد درگیر ایده جذاب استارتآپ و حواشی میشوند. باید که برنامهریزی و تصمیماتِ به جایی در طی کار گرفته شود تا بتوان استارت آپ را به مرحله ثبات رساند.
هر نوع ایدهای که برای استارتآپ در نظر داشته باشید، نمیتوانید و نباید منتظر عرضه آن در بهترین حالت ممکن باشید. هر استارتآپ موفقی با عرضه اولیه محصول و سپس، دریافت بازخورد و ارتقاء و بهبود محصول یا خدمات براساس آن، پیش رفته است.
برای انجام هیچ کاری منتظر شرایط ایدهآل نباشید چون هیچوقت اتفاق نخواهد افتاد. بهترین چیزی را که میتوانید با توجه به شرایط موجود، تهیه و عرضه کنید اما کمالگرا نباشید. این موضوع مهمترین عاملی است که استارتآپها را متوقف کرده و به آنها اجازه پیشروی و اصلاح در طی زمان را نمیدهد.
چطور قبل از عرضه محصول یا خدمات به مشتریان، میخواهید بدانید یک محصول ایدهآل چیست؟ ایده “حداقل محصول” یا به اصطلاح MVP آن چیزی است که میتواند شما را با حداقل امکانات به پیش ببرد.
مهمترین رکن موفقیت یک استارتآپ، بنیانگذار آن است. مهمترین وظیفه یک موسس استارتآپ، اتخاذ تصمیمهای درست و حسابشده برای رسیدن به هدف با توجه به منابع موجود است.
آیا من هم میتوانم یک سرمایهگذار برای استارتآپم جذب کنم؟
جواب کوتاه آن بله است اما راه اندازی یک استارتآپ لزوما مساوی با جذب سرمایهگذار نیست چون باید ملزومات آن را داشته باشید. بهتر است قبل از اینکه به دنبال سرمایهگذار باشید صادقانه به این سوال پاسخ دهید. چرا یک سرمایهگذار باید راغب شود بر روی استارتآپ من سرمایهگذاری کند؟
ایده شما چه مزیتی دارد و چگونه قرار است به سوددهی برسد؟ چه برنامهای برای رشد و توسعه استارتآپ دارید؟ اگر سرمایهای جذب شود چه برنامهای برای آن دارید؟
متاسفانه اغلب افراد به سرمایه به عنوان درآمد نگاه میکنند اما سرمایه باید جهت گسترش ایده و پیشی گرفتن از رقبا در بازار صرف شود، نه منبع درآمدی برای هزینههای موسس استارتآپ.
روش سرمایهگذاری در استارتآپها معمولا به صورت سهامی است، یعنی سرمایهگذار در ازای بودجهای که به استارتآپ سرازیر میکند، بخشی از سهام استارتآپ را که معمولا بین ۱۰ تا ۴۰ درصد است را دریافت میکند.
جذب سرمایهگذار قبل یا در حین راه اندازی استارتآپ برای اغلب موسسین عملا نشدنی است، مگر این فرد قبلا تجربیاتی از این دست داشته باشد تا باعث اطمینان سرمایهگذار شود. بهتر است که ایده تا مرحلهای پیش برود و با ارائه آمار و ارقام قابل استناد وارد گفتگو با سرمایهگذار شوید.
نتیجهگیری
برای راه اندازی یک استارت آپ موفق بیشتر از هر چیز باید روی خودتان حساب کنید. آنچه که باعث موفقیت یک استارت آپ میشود، سود و مزیتی است که برای مشتریان هدف خود دارد. موفقیت یک ایده را ارزشی که مشتریان میدهد بسنجید نه جذابیتی که برای شما دارد، مثلا این ایده چطور باعث میشود که مشتریان این استارت آپ در زمان یا پول خود صرفهجویی کنند؟ چطور میتوانند کاری را با سهولت بیشتری انجام دهند؟ باعث میشود چه تغییر مثبتی در زندگی آنها ایجاد شود؟
منبع: مدیرآفرین
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه