به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، با این حال، برخی از معاملهگران فنی تصور میکنند که دلار به قله قیمتی کوتاه مدت خود رسیده است و در روزهای بعد، سطح فروشها در بازار بیشتر خواهد شد.
این گروه عدم توان حفظ دلار بالای مقاومت 27 هزار و 700 تومان را عاملی دانستند که خبر از احتمال افت قیمتها و خروج خریداران بزرگ از بازار میدهد.
در این میان برخی معاملهگران اعتقاد دارند که 4 عامل و تکانه زمینهساز رشد قیمت دلار در روزهای قبل شدند و برخی از آنها همچنان بر بازار اثر دارند.
به عنوان مثال، مشخص نبودن آینده برجام و لغو مذاکرات هستهای یکی از مهمترین عواملی بود که در روزهای قبل زمینهساز افزایش خریدهای احتیاطی در بازار شد.
همچنان درباره آینده مذاکرات خبر مشخصی به بازار نرسیده است و این عامل میتواند به عنوان متغیر افزایشی جهتدهنده به قیمت دلار باشد.
در مقابل، تاثیر یکی از تکانههای مهم بر بازار ارز در روز گذشته کاهش یافته بود. در حالی که از هفته گذشته ناامنیهای افغانستان بسیار مورد توجه معاملهگران قرار گرفته بود، دیروز این متغیر چندان مورد توجه بازیگران ارزی نبود.
به نظر میرسد آغاز دوباره تجارت ایران و افغانستان عاملی بود که تا حدی انتظارات صعودی معاملهگران داخلی را کاهش داد.
یک متغیر دیگر نیز در هفتههای اخیر بر افزایش قیمت دلار و سایر بازارها اثر گذاشته است و آن، وضعیت متغیرهای پولی و افزایش آنهاست. به نظر میرسد تا زمانی که سیر رشد تند نقدینگی وجود دارد، ایجاد مدیریت باثبات در بازار ارز دشوار باشد.
بازار هنوز از دولت جدید سیگنال خاصی را دریافت نکرده است که چگونه قصد دارد کسری بودجه خود را بدون قرض گرفتن از بانک مرکزی مرتفع کند. تکانه چهارمی که در روزهای اخیر زمینهساز افزایش قیمت دلار شد، خروج از تعطیلات کرونایی بود.
بسیاری از افراد که در دوران تعطیلات نیاز به ارز داشتند، پس از پایان این تعطیلات، از روز یکشنبه وارد بازار شدند و افزایش حجم تقاضای آنها نیز موجب شد قیمت دلار در مسیر افزایشی قرار بگیرد.
تقابل متغیرها در بازار ارز
در مجموع میتوان گفت که دو متغیر افزایشی از بازار خارج شدهاند و دو متغیر افزایشی همچنان میتوانند روند قیمت را تغییر بدهند.
بازار ارز به نظر نمیرسد که دیگر از سوی متغیر ناامنی افغانستان تحت فشار باشد و افرادی که پس از تعطیلات کرونا به ارز نیاز داشتند، دیگر ارز مورد نیاز خود را تهیه کردند.
با این حال، بازار همچنان نسبت به آینده برجام دیدگاه روشنی ندارد و برای کاهش سرعت رشد متغیرهای پولی نیز سیاستی توسط دولت جدید اعلام نشده است.
رشد نقطهبهنقطه پایه پولی در تیرماه سال جاری به بیشترین میزان در 10 سال اخیر رسید. براساس آمار بانک مرکزی، رشد نقطه به نقطه پایه پولی در تیرماه از 40 درصد گذشت و به رقم بیسابقه 6/ 42 درصد رسید.
این در حالی است که این شاخص در خردادماه 7/ 30 درصد بود و در تیرماه بیش از 10 درصد افزایش یافت. این نرخ رشد پایه پولی در دهه 90 شمسی بیسابقه است.
رشد سنگین پایه پولی نگرانی معاملهگران از بالا رفتن تورم را افزایش میدهد و حرکت به سوی بازارهای سوداگری را تسریع میکند.
منطقه برگشت در بازار ارز؟
با وجود نکات افزایشی یاد شده، برخی معاملهگران باور دارند که قیمت دلار با افزایش پرشمار خریداران به یکباره بالای هزار تومان رشد را تجربه کرده است و به همین دلیل نیاز دارد که یک افت قیمتی را تجربه کند.
آنها اعتقاد دارند که نقطه 28 هزار تومانی قله قیمتی دلار در شرایط کنونی خواهد بود و بازار از امروز یا ابتدای هفته آتی به سوی ابتدای کانال 27 هزار تومانی حرکت خواهد کرد.
در این میان، سطح عرضه بازارساز نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر بازارساز عرضه زیاد خود را از قیمتهای بالا کلید بزند، دلار راحتتر در مسیر نزولی قرار خواهد گرفت.
بخشی از معاملهگران باور داشتند، عرضه ارز توسط صرافیهای بانکی بالای مرز 27 هزار تومانی یکی از عواملی بود که در روز سهشنبه مانع از رشد قابل توجه دلار بازار آزاد شد.
شرط برگشت صعودیها به بازار ارز
با اینکه بخش زیادی از معاملهگران در انتظار اصلاح قیمت دلار هستند، برخی تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که اسکناس آمریکایی امروز بتواند بالای محدوده 27 هزار و 700 تثبیت شود، شانس صعود دلار تا محدوده 28 هزار و 800 تومان نیز گسترده خواهد شد.
برخی تحلیلگران نیز باور دارند که دلار در یک سال گذشته به اندازه تورم تعدیل نشده است و معاملهگران انتظار دارند که در ماههای آتی، اسکناس آمریکایی رشدی بیشتر از تورم داشته باشد.
به همین دلیل، تقاضای حفظ دارایی وارد بازار شده است و همین مساله پیشروی قیمت دلار را در یک ماه اخیر تسریع کرده است.
به نظر میرسد تغییر شرایط انتظاری تا حدی از ورود تقاضای احتیاطی بیشتر به بازار بکاهد و بخشی از خریداران قبلی را در موقعیت فروش قرار دهد. باید دید دولت جدید برای تغییر جو انتظاری حاکم بر معاملات چه تدابیری را خواهد اندیشید.
بازار در روزهای آتی به صحبتهای دولتمردان بیشتر از گذشته دقت خواهد کرد، چرا که قصد دارند موقعیت تازه خرید یا فروش را برای خود بر اساس صحبتهای دولتمردان ایجاد کنند.
ناکامی سکه برای عبور از یک مرز
دیروز سکه امامی نتوانست بالای مرز 12 میلیون و 200 هزار تومانی تثبیت شود. در چهارمین روز هفته، فلز گرانبهای داخلی 25 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 12 میلیون و 155 هزار تومان رسید. به گفته فعالان تغییر مسیر دلار موجب شد خریداران از بازار سکه عقبنشینی کنند.
این عقبنشینی در شرایطی رخ داد که بهای اونس طلا در بازارهای جهانی توانسته بود وارد کانال هزار و 800 دلاری شود.
رفتار سکه در روز سهشنبه بار دیگر نشان داد که سکهبازان بیشتر از روند اونس طلا به رفتار قیمت دلار دقت میکنند.
اگر دلار به بالای محدوده 27 هزار و 700 تومانی برگردد، به احتمال زیاد سکه نیز قادر خواهد بود از مقاومت 27 هزار و 700 تومانی عبور کند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه