جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۱۴ اسفند ۱۳۹۹ 0 953

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته دوم اسفند 1399

تأثیر بیشترین افزایش قیمت های پایه بر معاملات چه بود؟

تأثیر بیشترین افزایش قیمت های پایه بر معاملات چه بود؟
معاملات دومین هفته اسفند امسال در حالی به پایان رسید که تولیدکنندگان، بیشترین افزایش در قیمت های پایه‌ی امسال را پشت سر گذاشتند و یکشنبه 10 اسفند، تاریخی ترین روز قیمت های پایه در سال 99 شد.

به گزارش ویکی پلاست، صعود قیمت های جهانی نفت، متأثر از تعطیلی یک ماهه شرکت های نفتی آمریکا و به هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی، شوک کم سابقه ای را به قیمت های پایه وارد کرد و به طور میانگین، قیمت های 10 اسفند 9.36 درصد، بیشتر از هفته اول اسفند بود.

با این وجود، معاملات هفته دوم اسفندماه 1399 در بالای مرز 72 هزار تن دوام آورد تا کارنامه‌ای شبیه هفته اول اسفند تکرار شود، هر چند عرضه ها 2 هزار و 200 و معاملات، هزار و 100 تن، کمتر از هفته قبل بود.

تولیدکنندگان با رسیدن به هفته های پایانی سال 1399، در حال تکمیل ظرفیت خرید خود هستند و برخی با استفاده از سهمیه باقی مانده، آخرین خریدهای خود از بورس کالا را انجام دادند.

نزدیک شدن به تعطیلی دو هفته ای نوروز، مسابقه خرید مواد اولیه را به دقایق پایانی رسانده و احتمال می رود در هفته های پیش رو، حجم معاملات رو به کاهش بگذارد.

دلار نیمایی هم که در قیمت های پایه‌ی این هفته، 140 تومان کاهش یافت و فقط نظاره گر اثرات افزایشی قیمت های جهانی بود، بعد از یکشنبه هم، به مسیر نزولی خود ادامه داد و تا امروز (پنجشنبه 14 اسفند) 210 تومان، کاهش داشته است. میانگین هفتگی دلار نیمایی، امروز 23 هزار و 689 تومان است و میانگین روزانه هم که طی دو روز گذشته صعودی شده بود، امروز در کانال 23 هزار و 600 تومان است.

افزایشی شدن قیمت های پایه، در بازار آزاد هم تأثیر مهمی گذاشت و یادآور روزهای رسیدن دلار به بالای مرز 32 هزار تومان بود. این هفته در برخی گروه ها، بیش از 3 هزار تومان افزایش قیمت ثبت شد و پت های بطری و پ پ ها، پیشتاز قیمت های صعودی بودند.

نگاهی به معاملات بورس کالا نشان می دهد، با وجود افزایش دور از انتظار قیمت های پایه، اما هنوز در برخی گروه ها مانند پت بطری و پت نساجی و پلی پروپیلن نساجی و شیمیایی، عطش خرید بالاست و رقابت ها کماکان ادامه دارد.

البته مقایسه رقابت های این هفته با هفته قبل، نشان می دهد بسیاری از کالاها که هفته قبل، به گردونه رقابت ها اضافه شده بودند، این هفته با قیمت پایه معامله شدند.

دو بازار مهم در بلاتکلیفی است؛ نفت و دلار.  قیمت نفت در معاملات بازارهای جهانی به 64 دلار در هر بشکه افزایش یافته اما بلاتکلیفی در مورد میزان نفتی که اوپک پلاس به بازار سرازیر می کند و یک افزایش بزرگ در ذخایر نفت خام آمریکا، مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها شد. فراموش نکنیم پنجشنبه‌ی گذشته، برنت موفق شد از مرز 67 دلار نیز عبور کند. امیدواری به بهبود تقاضا به علت پیشرفت در عرضه واکسن در آمریکا، باعث تقویت قیمت نفت در معاملات شده است.

قیمت دلار نیز تحت تأثیر اتفاقات سیاسی جهانی و منطقه ای است. با روی کار آمدن دولت باید در آمریکا و احتمال جدی بازگشت ایالات متحده به برجام، امیدها به کاهش قیمت دلار بالاتر رفت.

البته شروط ایران برای رفع همه تحریم ها جهت بازگشت آمریکا به برجام، با مخالفت مواجه شده و طرف مقابل، حاضر به حذف تحریم ها نیست. همین اتفاقات در کنار تصمیمات اخیر آژانس بین المللی اتمی و حوادث روزهای گذشته عراق، سوریه و یمن، از شتاب کاهش دلار کاسته، هر چند نگاه میان مدت به ارز در بین فعالان بازار، عمدتا کاهشی است تا افزایشی. به همین علت افزایش ها در قیمت ارز، دوام زیادی ندارد و دامنه نوسان دلار، حداکثر در کانال 24 و 25 هزار تومان است.

آخرین قیمت دلار صرافی در هفته گذشته 24,812 تومان و آخرین امروز (پنجشنبه 14 اسفند) 24,788 تومان بود و اختلاف این دو، 24 تومان کاهش را نشان می دهد.

دلار در بازار آزاد هم، این هفته تا 25 هزار و 500 تومان پیش رفت ولی دیروز به 25,280 تومان بازگشت تا اختلاف دلار صرافی و آزاد، 600 تومان باشد.

مقایسه معاملات گروه های کالایی مختلف نسبت هفته گذشته نشان می دهد پت نساجی با 3,322 تن بیشترین افزایش و گروه PVC با 5,506 تن، بیشترین کاهش را نسبت به هفته قبل، ثبت کرده اند.

بازار در انتظار قیمت های جهانی است. تغییرات این هفته قیمت های جهانی، می تواند اثر مهمی در قیمت های پایه داشته باشد و تولیدکنندگان منتظرند تا میزان تغییرات جدید را برای خریدهای احتمالی خود در فرصت باقی مانده از سال 1399، ارزیابی کنند.

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته اول و هفته دوم اسفند 1399

مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای امسال تا هفته دوم اسفند 1399

جدول مقایسه ای حجم معامله همه گروه های پلیمری در هفته اول و هفته دوم اسفند 1399

میزان معاملات هفته دوم اسفند ماه : 72.076 تن

مقایسه فروش دلارصرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از ابتدای امسال تا 14 اسفند  1399


92.3 درصد عرضه های پ پ نساجی معامله شد
72.9 درصد عرضه های پ پ شیمیایی معامله شد
36 درصد عرضه های PVC معامله شد
100 درصد عرضه های ترفتالات بطری معامله شد
41.9 درصد عرضه های سبک فیلم معامله شد
65.8 درصد عرضه های سنگین اکستروژن معامله شد
90.9 درصد عرضه های سبک خطی معامله شد
27 درصد عرضه های سنگین فیلم معامله شد
53.7 درصد عرضه های سنگین بادی معامله شد
74.6 درصد عرضه های سنگین تزریقی معامله شد

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 75%

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟