جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۱۳ آذر ۱۳۹۹ 1 855

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته دوم آذر 1399

سبقت معاملات از مرز روانی 50 هزار تن

سبقت معاملات از مرز روانی 50 هزار تن
در هفته دوم آذرماه، معاملات با 6,837 تن افزایش نسبت به هفته‌ی قبل، به 53,417 تن رسید و 14.7 درصد، رشد کرد. در سه هفته‌ی قبل و با کاهشی شدن قیمت دلار، حجم معاملات کمتر از 47 هزار تن بود.

به گزارش ویکی پلاست، افزایش 6,837 تنی معاملات طی هفته‌ی جاری در حالی بود که عرضه ها، نسبت به هفته‌ی قبل 3,237 تن کاهش داشت. در این گزارش به دلایل افزایش معاملات می پردازیم.

افزایش قیمت های جهانی

افزایش قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی در هفته‌ی گذشته، باعث شد کاهش 170 تومانی دلار نیمایی، تأثیر چندانی در کاهش قیمت های پایه نداشته باشد و رشد قیمت ها، این هفته از جانب قیمت های جهانی، تقویت شد.

این افزایش در حالی بود که بنابر جداول پیش بینی، در برخی کالاها مانند پلی استایرن معمولی، پی وی سی S65 و ABS، دفتر توسعه از اختیارات خود استفاده کرد و تخفیف بیشتری در قیمت های پایه این محصولات، اعمال کرد.

افزایش میزان خرید از بهین یاب

میزان خرید از بهین یاب 11 کالای پتروشیمی، این هفته افزایش یافت. کمیته تخصصی پتروشیمی با هدف بالا بردن تقاضا و فراهم آوردن امکان خرید بیشتر، میزان خرید از بهین یاب 11 کالا که 7 مورد آن پلیمری بود را افزایش داد.

کالای ABS از یک ماهه به 6 ماهه، سبک خطی و PVC از یک ماهه به 12 ماهه، سنگین بادی و سنگین دورانی از 6 ماهه، و سبک فیلم  و سنگین تزریقی از 12 ماهه، همگی به بدون سقف، تغییر پیدا کردند.

کم شدن موجودی انبارها

سه هفته کاهش خرید از بورس کالا و ثبت معاملاتی در محدوده‌ی 37 تا 46 هزار تن باعث کم شدن موجودی انبارها شد و بخشی از افزایش تقاضای هفته‌ی جاری به خریدهایی مربوط می شد که با هدف بالا بردن ظرفیت انبارها، انجام گرفت.

زمزمه اورهال امیرکبیر

پتروشیمی امیرکبیر از آبان ماه اعلام کرد که نیمه آذرماه، واحدهایی از این مجتمع به اورهال می رود. همین خبر باعث بالا رفتن معاملات گروه پلی اتیلن سبک خطی شد و حجم معاملات این گروه، 106 درصد (3,209 تن با احتساب معاملات مچینگ) نسبت به هفته‌ی قبل افزایش یافت که می توان آن را یکی از دلایل افزایش حجم معاملات نسبت به هفته‌ی قبل دانست.

افزایش سقف سفارش

در هفته‌هایی که میزان تقاضا بالا باشد، بورس کالا با اهرم سقف سفارش، میزان ورودی سفارش ها را کنترل می کند، ولی در هفته‌ی اخیر و بر اساس اطلاعیه های بورس کالا در روزهای سه شنبه و چهارشنبه، بورس کالا با افزایش سقف سفارش، تلاش کرد تا ورودی سفارش ها را تقویت کرده و افزایش دهد.

افزایش قیمت دلار

از روز دوشنبه و با شروع تلاش های مجلس برای کاهش تعهدات برجامی، قیمت دلار رو به افزایش گذاشت. دلار که تا یکشنبه 9 آذر، تا 24,550 تومان کاهش پیدا کرده بود، از دوشنبه افزایشی شد و تا سه شنبه به 25,620 تومان رسید.

البته نرخ دلار در بازار آزاد از مرز 26 هزار تومان عبور کرد. هر چند افزایش قیمت دلار نتوانست به صعود خود ادامه دهد، ولی به عنوان یکی از متغیرهای موثر بر بازار این هفته، می توان به آن اشاره کرد.

شروع سفارش گیری

به علت قرنطینه‌ی دو هفته‌ای در نیمه‌ی اول آذرماه، بسیاری مشاغل از جمله پخش و فروشگاه‌های محصولات پلاستیکی تعطیل بودند و با نزدیک شدن به پایان این تعطیلات، سفارش تولید افزایش یافت.

نیما کاهشی است

سرعت کاهش میانگین ماهانه‌ی دلار نیمایی، در این هفته، شتاب بیشتری گرفت. میانگین ماهانه در قیمت‌های پایه‌ی روز یکشنبه، 25,843 تومان بود. تا امروز (پنجشنبه 13 آذر 1399) میزان کاهش دلار نیمایی به 144 تومان رسیده و میانگین روزانه هم در کانال 25,400 تومان است که نشان می دهد احتمالا، دلار نیمایی تا یکشنبه‌ی آینده که قیمت های پایه اعلام شود، کاهش بیشتری پیش رو داشته باشد.

نفت در کانال 48 دلار

معاملات نفت در بازارهای جهانی که جمعه با 48 دلار خاتمه یافته بود، این هفته با 47 دلار آغاز شد و امروز (پنجشنبه 13 آذر)، مجددا به کانال 48 دلار صعود کرد.

تداوم جو مثبت در بازارهای جهانی که نشأت گرفته از تأیید واکسن های کروناست، همچنان ادامه دارد و باید منتظر انتشار قیمت های جهانی و میزان تغییرات آن در این هفته بود. بعد از کاهشی شدن دلار، بازیگر تعیین قیمت های پایه، حالا قیمت های جهانی است و نه دلار نیمایی.

در صورتی که هفته‌ی سوم آذرماه نیز، حجم معاملات در محدود 53 هزار تن باقی بماند یا از این مرز بالاتر رود، می‌ توان امیدوار بود از رکود حاکم بر بازار کاسته شود.

البته همچنان کرونا را می توان از دلایل مهم کاهش تقاضا در بازار دانست و با امیدهای جدید از واکسن این بیماری، احتمال می رود رفته رفته بازارهای جهانی و داخلی، از رکود ناشی از کرونا، خارج شوند.

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته اول و هفته دوم آذر 1399


 

مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای امسال تا هفته دوم آذر 1399

جدول مقایسه ای حجم معامله همه گروه های پلیمری در هفته اول و هفته دوم آذر 1399

میزان معاملات هفته دوم آذر ماه : 53.417 تن

مقایسه فروش دلارصرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از ابتدای امسال تا 13- آذر 1399


گزارش تفکیکی گروه‌های کالایی | هفته دوم آذر ماه 1399

100 درصد عرضه های پ پ نساجی معامله شد
93.5 درصد عرضه های پ پ شیمیایی معامله شد
34.1 درصد عرضه های PVC معامله شد
100 درصد عرضه های ترفتالات بطری معامله شد
21.8 درصد عرضه های سبک فیلم معامله شد
18.6 درصد عرضه های سنگین اکستروژن معامله شد
68.1 درصد عرضه های سبک خطی معامله شد
26.9 درصد عرضه های سنگین فیلم معامله شد
55.6 درصد عرضه های سنگین بادی معامله شد
53.8 درصد عرضه های سنگین تزریقی معامله شد

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه
علی پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۹

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟