جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۱ خرداد ۱۳۹۹ 0 1795

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته پایانی اردیبهشت 1399

سفته بازی یا رونق تولید؟

سفته بازی یا رونق تولید؟
بازار محصولات پتروشیمی در این روزها، یادآور ماه های آغازین سال 1397 است؛ زمانی که دلار در 4200 تومان تک نرخی شد و شکاف هفته به هفته‌ی قیمت های پایه با قیمت های بازار، حجم تقاضا را به ارقام سرسام آوری رساند.

به گزارش ویکی پلاست، دلار در بازار آزاد به نزدیکی 18 هزار تومان رسیده و دلار نیمایی در کانال 14 هزار تومان است. اختلاف آخرین دلار نیمایی با قیمت های بازار آزاد (بر اساس نرخ چهارشنبه 31 اردیبهشت)، 3 هزار و 340 تومان است.

همین شکاف، نقدینگی‌های سرگردان را به این بازار جذب می کند و آمار معاملات در بورس کالا، به رغم شرایط کرونا و ماه رمضان و مشکلات عدیده صادراتی، به بالای 80 هزار تن، می رسد.

حجم واقعی معاملات باید چه عددی باشد؟

بهترین پاسخ به این سؤال، بررسی بازار در زمانی است که دلار نیمایی با دلار بازار آزاد، اختلاف زیادی نداشت. نیمه خرداد تا نیمه شهریور سال 1398، بازه خوبی برای بررسی میزان نیاز واقعی بازار است.

حداقل معاملات در بازه یاد شده، 31 هزار تن و حداکثر معاملات، 50 هزار و 673 تن بود. از پایان تیرماه تا نیمه شهریور 98، اختلاف دلار نیمایی با دلار بازار آزاد، کمتر از هزار تومان بود.

پس حتی اگر درصدی افزایش به دلیل اضافه شدن ظرفیت های جدید در سال 98 و 99 را به حساب بیاوریم، حجم معاملات با آماری که این هفته ها در بورس کالا ثبت می شود، همخوانی درستی ندارد.

ناکارآمدی ابزارهای ارزیابی ظرفیت واقعی واحدها از یک سو و واگذاری کد خرید برخی واحدهای تولیدی به دلالان، اختیار قیمت ها را از کف سیاستگذاران خارج و به دست واسطه ها می اندازد.

فراموش نکنیم در سال 97 هم هیجان بالا رفتن قیمت ها، پای بسیاری از افراد را به مراجع قضایی باز کرد ولی متأسفانه یا خوشبختانه، این بار هم تاریخ در حال تکرار شدن است.

انتظارات افزایشی از دلار نیمایی

در قیمت های پایه هفته آخر اردیبهشت 1399، میانگین هفتگی دلار نیمایی از مرز 14 هزار و 100 تومان گذشت. صعود بی توقف دلار در بازار آزاد و در پی آن، دلار صرافی ها که هر دو در کانال 17 هزار تومان هستند، برای دلار نیمایی هم انتظار افزایشی ایجاد کرده است.

میانگین روزانه دلار نیمایی از 15 هزار تومان گذشته و همین روند صعودی، بر هیجان خرید در بورس محصولات پتروشیمی، می افزاید. اختلاف دلار نیمایی امروز (پنجشنبه 1 خرداد 99) با دلار آخرین قیمت های پایه به 564 تومان افزایش رسیده است.

کسر هفتگی 10 درصد سهمیه ها

با اطلاع قبلی بورس کالا، از ابتدای خرداد، یعنی از امروز، سهمیه واحدهایی که اطلاعات فروش پاییز سال 1398 خود را در سامانه جامع تجارت وارد نکرده باشند، هر هفته 10 درصد کسر خواهد شد.

از تکاپوی واحدهایی که در دقیقه 90 پیگیر ثبت اطلاعات فروش سال قبل بودند که بگذریم، باید انتظار داشت بخش قابل توجهی تقاضا بعد از کسر سهمیه ها به سمت بازار آزاد روانه شود. جایی که حجم قابل توجهی مواد اولیه در هفته های اخیر خریداری و دپو شده است!

نهمین قیمت های پایه سال 99 فقط با دلار نیمایی

در حالی قیمت های هفته اول خرداد 99 قرار است اعلام شود تعطیلات عید فطر با یکشنبه و دوشنبه هفته بعد مقارن شده و در زمانی که یکشنبه هر هفته تعطیل باشد، قیمت های پایه توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی فقط با دلار نیمایی، محاسبه و اعلام می شود.

از این رو اگر اتفاق عجیبی در هفته آینده نیفتد، قیمت های پایه هفته بعد با درصد افزایش دلار نیمایی از یکشنبه این هفته تا شنبه هفته بعد، محاسبه و اعلام می شوند.

در هفته پایانی اردیبهشت، 82 هزار و 36 تن معامله برای 94 هزار 472 تن عرضه انجام شد. معاملات نسبت به هفته قبل، 5 هزار و 103 تن افزایش داشت در حالی که عرضه ها، 2 هزار و 179 تن، کاهش یافت.

نفت برنت معاملات هفته جاری را با 33 دلار آغاز کرد و با 3 دلار افزایش در طی روزهای گذشته، امروز به 36 دلار رسیده است. نفت آمریکا هم از 29 دلار در شروع هفته به 34 دلار در امروز رسید.

مقایسه قیمت بازار آزاد چند گرید شاخص پلیمری در 24 و 31 اردیبهشت 1399

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته چهارم و هفته پنجم اردیبهشت 1399

مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از دی‌ماه سال 98 تا هفته پنجم اردیبهشت 1399

جدول مقایسه معاملات هفته چهارم و هفته پنجم اردیبهشت 1399

میزان معاملات هفته پنجم اردیبهشت ماه : 82.036 تن

نوسان میانگین هفتگی خرید و فروش دلار نیمایی از 20 اردیبهشت تا 1 خرداد 1399

نمودار نوسان قیمت فروش دلار صرافی ها از 20 اردیبهشت 1 خرداد 1399

مقایسه فروش دلارصرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از 17 آذر 98 تا 1 خرداد 1399


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟