سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۷ بهمن ۱۴۰۰ 0 876

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته اول بهمن 1400

بازار جان می گیرد اگر عرضه ها را بیشتر کنید!

بازار جان می گیرد اگر عرضه ها را بیشتر کنید!
در هفته اول بهمن، معاملات حدود 8 هزار تن افزایش پیدا کرد و به نزدیکی 80 هزار تن رسید. آماری که بیشترین حجم معاملات در 6 هفته گذشته است. در بازار چه می گذرد؟ این پست تحلیلی به جزئیات اتفاقات مهم در هفته اول بهمن می پردازد.

به گزارش ویکی پلاست، بازار دلار شاهد یک اتفاق کم سابقه است. دلار آزاد بالای مرز 28 هزار تومان و دلار صرافی ملی روز به روز در کانال 25 هزار تومان، رو به کاهش است. اختلاف دلار آزاد و صرافی ملی به نزدیکی 3 هزار تومان رسیده و نشان می دهد بانک مرکزی، موفقیت مذاکرات را نشانه گرفته و دلار آزاد، با بی اعتمادی، نشانه های منفی مذاکرات را می بیند.

البته بازار محصولات پتروشیمی، چند ماهی‌ست نسبت به تغییرات دلار، بی‌حس شده و عمده تغییرات در نوسان قیمت‌ها به قیمت‌های جهانی، تقاضای فصلی و متغیرهای دیگر وابسته شده؛ لذا تغییرات دلار، تأثیری مهمی بر تقاضای بازار ندارد.

قیمت های پایه
یکشنبه 3 بهمن، قیمت های پایه در حالی اعلام شد که نیما 106 تومان کاهش داشت. ولی تغییرات مهم در کالاهایی مانند PVC، از ناحیه قیمت های جهانی صورت گرفت. کاهش 2 هزار تومانی PVC ها، مهمترین اتفاق قیمت های پایه 3 بهمن بود. بیشترین افزایش در قیمت های پایه با 1.9 درصد به پت های نساجی مربوط می شد که حداکثر 545 تومان افزایش داشت.

تغییرات در سایر کالاهای افزایشی، به جز سنگین فیلم (1.5 درصد) و سبک فیلم (1 درصد) زیر 1 درصد بود و تغییرات بین 350 تومان افزایش تا 200 تومان کاهش بود.

عرضه ها
این هفته عرضه ها 4,380 تومان افزایش داشت. حجم عرضه های این هفته به 87,736 تن رسید. از این حجم عرضه، 90 درصد معامله انجام شد و حجم معاملات به 79,131 تن رسید که بیشترین حجم معاملات در 6 هفته گذشته است. هر چه حمایت عرضه ها بیشتر شود، می توان انتظار داشت رقابت ها کمتر و دسترسی تولیدکنندگان به قیمت های پایه، بیشتر شود.

تغییرات دلار
دلار آزاد، این هفته را بالای مرز 28 هزار تومان سپری کرد. بازار در روز شنبه با 28,030 تومان آغاز شد و در طی هفته دلار آزاد تا 28,300 تومان را هم لمس کرد ولی اخبار مذاکرات و ابراز تمایل ایران و آمریکا برای مذاکره مستقیم، مانع از افزایش قیمت بیشتر دلار شد تا آخرین قیمت دلار در روز چهارشنبه 6 بهمن، 28,100 تومان باشد.

قرار بود تا پایان امسال، صادرکنندگان بزرگ (پتروشیمی ها و فولادی ها) اختلاف بین دلار نیمایی و دلار صرافی ملی را به 5 درصد برسانند. با رویه موجود دلار صرافی و پایین آمدن تا 25,114 تومان، اختلاف دلار صرافی ملی و نیما به 2.3 درصد رسیده و از همین رو، قیمت دلار نیمایی رو به کاهش گذاشته است.

نیما بعد از کاهش 106 تومانی روز یکشنبه، مسیر نزولی را ادامه داد و تا امروز (پنجشنبه 7 بهمن) میانگین هفتگی با 62 تومان کاهش به 245,368 ریال رسیده است. قیمت پایین تر میانگین روزانه (24,400 تومان) نشان می دهد به احتمال زیاد روند نزولی نیما کماکان ادامه دارد و تا 10 بهمن، افت نیما بیشتر می شود.

قیمت ها در بازار آزاد
4500 تومان افزایش تا 2000 تومان کاهش! این هفته ABS ها با 4500 تومان افزایش، در صدر گروه افزایشی ها ایستادند. پ پ های نساجی هم 3100 تومان رشد قیمت پیدا کردند. پلی استایرن معمولی 800 تومان، سنگین فیلم F7000 مهر 600 تومان، سبک فیلم 020 تا 400 و پلی استایرن مقاوم 7240، تا 300 تومان نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، افزایش داشتند.

در سمت کاهشی ها، 548R بعد از افزایش عرضه، 2 هزار تومان کاهش قیمت پیدا کرد. PVC ها بعد از کاهش 2 هزار تومانی در قیمت های پایه، 1900 تومان کاهش داشتند و 209 امیرکبیر هم با بازگشت به عرضه ها، 700 تومان کاهش یافت. سنگین بادی 600 تومان، EX3 امیرکبیر و پت های بطری 300 تومان و نهایتا، سنگین تزریقی 200 تومان نسبت به هفته قبل، کاهش قیمت داشت.

نفت در سودای 90 دلار
برنت، معاملات در هفته جدید را روز دوشنبه با صعود به 88 دلار آغاز کرد و دیروز (چهارشنبه 6 بهمن) تا 89 دلار نیز پیش رفت و معاملات امروز را هم با 89 دلار پی گرفته است. افزایش قیمت نفت، بی گمان افزایش قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی را هم در پی خواهد داشت و ممکن است در هفته دوم بهمن ماه، قیمت های پایه، متأثر از افزایش قیمت های جهانی، باصعود همراه شوند.

قیمت خوراک تا پایان 1401 ثابت شد
قیمت خوراک پتروشیمی ها به دنبال جلسه تیم اقتصادی دولت، تا پایان سال 1401 با نرخ 5 هزار تومان، ثابت شد. این موضوع بر سودآوری بیشتر پتروشیمی ها و اطیمنان خاطر از عدم تأثیرپذیری قیمت خوراک از قیمت های جهانی، منجر خواهد شد.

مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای سال تا هفته اول بهمن 1400

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات کالاهای پلیمری

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟