تولیدکننده
چرا باید ارزش افزوده رو فقط تولید کننده پرداخت کنه؟ مشتری ها چرا نباید بارنامه خودشون رو تو سامانه مثل جامع تجارت ثبت کنن؟ چرا هیچ اجباری از هیچ ارگانی روی مشتری نیست فاکتور خرید و فروش و بارنامه رو اعلام کنه؟....
به قول معروف شدیم چوب دو سر طلا....
از یه طرف مشتری میگه فاکتور غیر رسمی
از یه طرف دولت میگه باید اسم اعلام کنی...
تنها برنده این بازی اون دسته افرادی هستند که از شکاف قانونی استفاده کردن و بدون جواز تاسیس و کداقتصادی و مالیات و دارایی دارن توی کارگاه های بی نام و نشان تولید میکنن.... بنده خودم به شخصه سراغ دارم که شخصی به همین صورت جنس تولید شده را بیش از ۱۵ درصد زیر قیمت شرکت های رسمی داره میفروشه... شکایت هم کردیم گفتن کرونا اومده نمیتونیم پیگیری کنیم....
بنظر من بزرگترین اشتباه زندگیم بود که تولید کننده شدم.... باید مثل بقیه دلالی کنم و راحت زندگی کنم.... نه مالیات نه ارزش افزوده نه تامین اجتماعی نه صمت نه بهین یاب نه افق نه جامع تجارت...
چه فایده که سرمایه مالی و سرمایه جوانیم رو پای چرخ خراب اقتصاد این مملکت به فنا دادم
تولیدکننده
برادران بزرگوار سازمان صنایع ومعادن، دولت محترم جمهوری اسلامی ،اداره محترم دارایی مسئولین ارجمند، سامانه جامع تجارت مگر تولید کننده مامور اخذ مالیاته؟ مگر به غیر از اینکه ما در حین خرید مواد اولیه داریم مالیاتشو پرداخت میکنم؟ فاکتور خرید رسمی که همیشه تو حلق ماست.. مشتریان ما خودشونو مجبور به گرفتن فاکتور رسمی از ما نمیدونن، نمیتونیم مجبورشون کنیم اگه اصرار کنیم از دستشون میدیم از ما نمیخرند، زعما، بزرگترها، عزیزان به همون روشی که مارا مجبور به گرفتن فاکتور رسمی کردید بقیه ی اصناف را به همون روش مجبور کنید، بشنید فکر کنید برنامه های آموزشی بذارید قانونهای مالیاتی جدید وضع کنید، مردم را توجیه کنید، راضیشون کنید، فرهنگ سازی کنید، چرا تولید کننده را گذاشتید وسط!؟ شیپور را که از سر گشادش نمیزنن!
بیشترتولیدکننده
پودر پی وی سی را در این شرایط این قدر نمیخرند که هر هفته میره مچینگ، قیمت بازار آزاد پی وی سی با بورس یکی شده، این قدر بازار رکوده و کساد که پتروشیمی ها فروش اعتباری گذاشتند، نرخ دلار بازارآزاد و نیمایی تقریبا یکی شده تو این شرایط پیامک کاهش سهمیه میآد،خنده آور نیست.....
پیامک جان آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟
شرکت سودی بسپار
مدت هاست واریزی ارزش افزوده محصولات خریداری شده پلی پروپیلن جم که بصورت ساتنا انجام می پذیره به حساب برگشت میخوره
پلی پروپیلن جم میگه این مشکل خیلی ها هست با بانک صحبت کنید
بانک صادرات هم میگه یا پول نقد ببرین واریز کنید یا چک رمز دار
حالا تواین وضعیت کرونا و بانک ها هر روز باید منتظر یه برنامه و مشکل جدید باشم
لطفا در صورت امکان پیگیری بفرمایید یا در کانال درج نمایید بلکه دوستان راهنمایی کنند
با تشکر سودی
یک تولیدکننده
نظر به توضیحات رییس محترم انجمن ملی در مورد نحوه فعالسازی مجدد کدهای تعلیق شده ذکر موارد زیر ضروری است:
وزارت صنایع اخیرا در طی یک دستورالعمل سراسری به صنایع کل استانها، نحوه فعالسازی مجدد کدهای تعلیقی را منوط به آمار تولید و فروش اعلامی ۲۴ ماه گذشته اعلام کرده که این اتفاق باعث از بین رفتن همان کورسوی امید رفع تعلیق است.
برای بنده که یکی از کوچکترین فعالین صنعت کشور هستم بسیار جالب است اگر منطق این تصمیم گیری را بدانم.
واحد صنفی که تنها چند ماه است (کمتر از ۴ ماه) امکان خرید از بهین یاب را به دست آورده چگونه میتواند آمار تولید ۲۴ ماه پیش خود را در جهت رفع تعلیق ارایه کند؟ تمامی این واحدها تنها چند ماه است که توانسته اند در سقف ۴۰ تن سهمیه بهین یابی داشته باشند، حال با کدام منطق میشود از آنان خرده گرفت که چرا ۲۴ ماه پیش آمار تولیدشان کمتر از ۴۰تن بوده است؟!
واحد تولیدی که تا ۵ ماه پیش مجبور به تهیه مواد اولیه از بازار آزاد بوده حالا چگونه قادر به ارائه فاکتور رسمی خرید و فروش سقف ۴۰ تن در۲۴ ماه گذشته است؟ مگر ۲۴ ماه پیش آنها مواد اولیه ای دریافت کرده بودند که امروز باید جوابگوی آن باشند.
حتی در بهترین حالت، یک واحد تولیدی صنفی قادر به ارائه فاکتورهای رسمی در سقف ۴۰ تن (همان تناژ دریافتی از بهین یاب) است، حال چگونه و از کجا باید فاکتور رسمی خرید و فروش تهیه کند که به وسیله آن کارشناس مربوطه مجاب به افزایش تناژ درخواستی شود؟
چطور امروز یک واحد صنعتی باید به دلیل ضعف سیستم دولتی! در ۲۴ گذشته جواب پس بدهد؟ چرا ملاک اعتبار سنجی هر مجموعه را ظرفیت و توان فعلی هر مجموعه در نظر نمیگیریم و مبنای تعلیق یا عدم تعلیق ۶ ماه آینده را در گروی نحوه فعالیت۶ماه جاری قرار نمیدهیم؟
اگه همتی در جهت حل مشکلات صنفی وجود داشته باشد فقط و فقط باید در جهت ملغی کردن بخشنامه اخیر و مبنا قرار دادن ظرفیت هر مجموعه باشد و حتی به تعبیر حضرت عالی، اگر بنا به تنبیه یک واحد صنفی هم میبود، کار کردن در شرایط تورم هر روزه کشور با دستان خالی، به خودی خود بزرگترین تنبیه برای این واحدهای تولیدی بوده است.
تولیدکننده
در این شرایط که حمل بار از پتروشیمی با به سختی انجام میشود و کامیون ها قیمت حمل و نقل از پتروشیمی را تا سه برابر قیمت مصوب اعلام می کنند. حداقل تغییر دستورالعملی که در این وضعیت میتواند کمکی باشد تا کارخانه ها با مشکل دریافت مواد اولیه مواجه نشوند قبول اعلام بیش از یک باربری از طرف خریدار میتواند.
اگر در هر باربری کامیون تهیه شد حمل بار انجام بشود و در زمان اعلام بار مجبور به اعلام باربری جدید نباشیم. در حال حاضر پتروشیمی فقط معرفی یک باربری را قبول میکند و هر بار باید باربری دیگر را مجددا معرفی نماییم. تغییر روش در بحران تنها راه حل میباشد نه اینکه فقط شعار بدهیم پشتیبانی از تولید.
یک تولیدکننده
ما را مثل تولیدکننده چینی و ترکیه ای ببینید!
یک زمانی تولید پتروشیمی ایران محدود بود (دهه ۷۰ و اوایل ۸۰) برای توزیع متوازن این مقدار کم، ساختار بورس کالا پیشنهاد شد که بین تولیدکنندههای داخلی به درستی توزیع بشود.
اما امروز اصل بوجود آمدن این ساختار فراموش شده و اینقدر به اون محدودیتها بال و پر دادن و اضافه کردند که نتیجه شده است این روزهای بازار
در واقع این روزها که نیاز داخل درصد کمی از تولیدات پتروشیمیهای ایرانی است، وجود این ساختار بیمعنی است
تو شرایط این روزهای بازارهای جهانی اصلا فروش با محدودیت برای پتروشیمیهای ایرانی با این حجم از تولید و برنامه در حال توسعه متوجه نمیشم.
یکی به ما بگه چرا مواد پتروشیمی تو ایران محدودیت عرضه و فروش دارد؟ محدودیت یعنی رانت و سود برای پتروشیمیها. تا حالا هیچ نتیجه دیگری نداشته؟ دقیقا سیاست خودروسازیها و ...
یک درخواست داریم پتروشیمیها ما رو مثل یک تولیدکننده چینی و ترکیهای ببینند مشابه اونها به ما بفروشند. هیچ امتیاز و تخفیفی هم نمیخوایم :)
تا حالا میگفتیم خودروسازیهای دنیا باید از ایرانیهای یاد بگیرن چه طور خودرو بفروشند الان هم اضافه کنید پتروشیمیها و فولادیها و ...
یک زمانی تولید پتروشیمی ایران محدود بود (دهه ۷۰ و اوایل ۸۰) برای توزیع متوازن این مقدار کم، ساختار بورس کالا پیشنهاد شد که بین تولیدکنندههای داخلی به درستی توزیع بشود.
اما امروز اصل بوجود آمدن این ساختار فراموش شده و اینقدر به اون محدودیتها بال و پر دادن و اضافه کردند که نتیجه شده است این روزهای بازار. در واقع این روزها که نیاز داخل درصد کمی از تولیدات پتروشیمیهای ایرانی است، وجود این ساختار بیمعنی است.
یک تولیدکننده محصولات PVC
سوای درست یا غلط بودن روش سهمیه بندی جدید برای محصول پی وی سی نحوه ورود اطلاعات به سامانه آمار تولید توسط تولید کنندگان یکی از دلایل مهم کاهش سهمیه ها بوده است یا به نوعی میتوان گفت سامانه آمار تولید دارای باگ هایی است که موجب اشتباه کاربر در هنگام ورود اطلاعات میشود.
مثلا عدم توجه به میزان ضریب مواد اولیه مصرفی در هنگام ورود آمار تولید یکی از عوامل کاهش سهمیه بوده برای مثال اگر ضریب مصرف محصولی ۵۰ درصد پی وی سی تعریف شده چنانچه کاربر ۱۰۰ تن آمار تولید محصول نهایی وارد کند سامانه ۵۰ تن سهمیه پی وی سی برای واحد در نظر گرفته است.
یا در مواردی واحد چندین کد محصول تولیدی جهت ثبت آمار تولید دارد که به دلایلی یکی از آنها در حالت تعلیق بوده است ولی کاربر برای آن محصول آمار تولید وارد نموده و توسط کارشناس صمت تایید شده است ولی اکنون جز آمار تولید محاسبه شده جهت دریافت سهمیه قرار نگرفته است.
سعید روغنی مدیر عامل شرکت شفیق
کاهش سهمیه مواد اولیه پی وی سی درمان یا فرار از بار مسئولیت
چرا وزارت صمت توانایی پاسخ به نیاز تولیدکنندگان پی وی سی را ندارد و چرا خواسته یا ناخواسته تمام تلاش خود را به کار میبرد تا جلوی جهش تولید در شرکت های تولیدی را بگیرد.
شاهد بر این مدعا تصمیم خلق الساعه ای است که طی هفته گذشته از طرف وزارت صمت گرفته شد و به یکباره سهمیه شرکت های تولیدی را به حدود 10 تا 30 درصد سهمیه قبلی بدون هیچ گونه کار کارشناسی تقلیل داد!!!
نتیجه این تصمیم خلق الساعه هر چند که ممکن است عده تولید کننده نما را شناسایی کند اما از آنجایی که باعث آسیب دیدن تولیدکنندگان واقعی و تحت فشار قرار گرفتن و یا نابودی آنها میشود یک حرکت نسنجیده و ناپخته است.
در این مقاله به مزایا و معایب طرح به صورت مختصر اشاراتی می نمایم.
از مزایای این طرح میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- خارج شدن وزارت صمت از فشار نهادهای نظارتی در چرایی وجود التهاب در بازار پی وی سی
- کاهش فشار بر پتروشیمی ها در زمانی که کف عرضه را رعایت نمیکنند.
- تقویت تولید کننده نماها و کسانی که طی مدت دو سال گذشته کد فروشی کرده اند و توانسته اند تمام سهمیه خود را کامل از از بورس دریافت نمایند.
و اما معایب طرح:
- القای ناامیدی و یاس در بین تولیدکنندگان و سوق دادن قشر فرهیخته کارآفرین به سمت استیصال و درماندگی.
- نابود شدن طرح های سرمایه گذاری و توسعه واحدهای فعال به دلیل عدم ثبات در برنامه ریزی های وزارت صمت
- تحت فشار قراردادن تولید کنندگان فعال به دلیل آن که یک تولید کننده واقعی به دلایل مختلف از جمله کمبود نقدینگی، تورم، رکود، تعطیلی های مناسبتی و بسیاری از عوامل دیگر در بعضی از برهه ها قادر به خرید از بورس نمی باشد.
-سوق دادن تولید کننده به فعالیتهای روزمره از جمله دغدغه تامین مواد اولیه برای تولید کننده به جای تفکر در موارد توسعه و رشد واحد صنعتی
حال چند سوال در این چارچوب مطرح است:
اگر تولید را به مثابه موجود زنده در نظر بگیریم آیا میتوان یک شبه مواد اولیه آن را که مانند خون در رگ است به این شدت کاهش داد؟
چرا وزارت صمت بدون هماهنگی با سازمانهای صمت استانی و ذینفعال مربوطه این تصمیم را گرفته؟ و چرا از قابلیت کارشناسان استانهای مختلف در این زمینه استفاده نمی شود؟
چرا سازمانهایی استانی که با ذینفعان صنعت در ارتباط هستند به شدت منفعل شده اند و در قبال تصمیمات غلط وزارتخانه هیچ واکنشی نشان نمی دهند؟
در پایان راهکار های خروج از این بحران به شکل ذیل پیشنهاد میگردد:
-عدم ارایه راهکارهای خلق الساعه که در دراز مدت باعث ایجاد هسته های فساد در بخش های مختلف صنعت میشود.
-استاندارد سازی ظرفیت سنجی تولید، برای تولید کنندگان بر اساس اصول علمی نه بر اساس سلیقه کارشناسان در کل کشور
-کنترل هر چه بیشتر واحدهای نظارتی بر مصرف کنندگان مواد اولیه پلیمری
-ایجاد ظرفیت های تولید بیشتر برای پتروشیمی های پی وی سی موجود.
-ایجاد واحدهای جدید تولید کننده رزین پی وی وی سی در کشور
-مجوز واردات پی وی سی با ارز آزاد برای فعالان این صنعت
-شناسایی و برخورد با تولید کنندگان متخلف، واسطه گرها و دلالان در بازار عرضه پی وی سی
محسن عینی افشار، مدیر عامل شرکت آوند نگار
در این وانفسای جنگ اقتصادی این حجم از پمپاژ نا امیدی به تولید کننده واقعی، از طرف تصمیم گیران، نشانه عدم لمس حقایق توسط ایشان است. و این تصمیمات خلق الساعه باعث برچیده شدن همین سفره کوچک و کوچکتر کارگران و زحمتکشان صنایع پایین دست پتروشیمی و علی الخصوص پی وی سی کاران خواهد شد.
آیا پیدا کردن و جداکردن سهمیه فروش از تولید کننده واقعی اینقدر دشوار است که میبایست تر و خشک را باهم بسوزانیم یا واقعیت های پنهان دیگری در پشت پرده است و میخواهند با خام فروشی فقط جلوی پای خود را ببینند و به منافع بلند مدت ملی بی توجهند؟
امیدوارم که خرد به تصمیمات بازگردد.
دیدگاه خود را بنویسید
پربازدیدترین مطالب
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 9 دی 1403 + دانلود قیمت ها
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 27 آذر 1403
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 4 دی 1403
- تغییرات هفتگی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی تا 20 دسامبر 2024
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ دوشنبه 3 دی 1403