به گزارش ویکی پلاست به نقل از مهر، سیدرضا نوروززاده دردر همایش «مدیریت، تولید ملی و توسعه اشتغال» که در دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: در حال حاضر دغدغه اصلی کشور تولید و اشتغال است. اشتغال نیز محصول فرآیندهایی است که مهمترین آن، ثبات اقتصادی و اجتماعی است.
وی ادامه داد: اینکه تعداد زیادی واحدهای صنعتی تولیدی داریم که با چالش مواجه شده اند؛ به این دلیل است که نگاه آنها به تولید برای حضور در بازارهای جهانی و رقابت با دنیا نیست و صرفا برای تولید در جهت مصرف داخل متمرکز شده اند. به محض اینکه وضعیت درآمدی کشور در دوره ای خوب شد و ما بدترین استفاده را از آن موقعیت کردیم و دربها را بر روی کالاهای خارجی بخصوص چینی گشودیم، دیدیم که شرکت های تولیدی داخل ورشکسته شدند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ۵۵ سال از این صنعت می گذرد، گفت: هیچ صنعتی بدون پشتوانه علمی و تکنولوژی روز امکان ادامه فعالیت ندارد و صنعت پتروشیمی نیز از این امر مستثنی نیست.
میزان پیچیدگی فناوری در این صنعت به حدی است که از دمای منفی ۲۵۰ تا مثبت ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد در این صنعت تجربه میشود؛ یا اینکه ماشین هایی داریم که در این صنعت با هزار دور در ثانیه فعالیت می کنند.
وی تاکید کرد: در صنایع پتروشیمی در سالهای گذشته، تاکید بیشتر در صنایع بالادستی بود و به صنایع پایین دستی پتروشیمی توجه نداشتیم.
به همین دلیل در حال حاضر ۶۰ میلیارد دلار در صنایع بالادستی سرمایه گذاری کرده ایم که با توجه به جمعیت شاغل در آن، به معنی ایجاد اشتغال در این صنعت با یک میلیون دلار به ازای هر یک نفر شغل است. در حالی که در صنایع پایین دستی پتروشیمی می توانیم با هر ۱۰ میلیون تومان یک شغل ایجاد کنیم.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: از ما درخواست سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی شده است که عمدتا مانند تبدیل گاز به اولفین همگی در زمره صنایع بالادستی این صنعت محسوب می شوند.
نوروز زاده ادامه داد: در صنایع پتروشیمی ۲۰ میلیارد دلار صادرات داریم که با توجه به اینکه همگی آنها در صنایع بالادستی هستند به ازای هر یک کیلو تنها یک دلار عایدی داریم.
این در حالی است که ارزش افزوده صنایع پایین دستی پتروشیمی ۲۰ برابر صنایع بالادستی است و واردات ما ۴ تا ۵ میلیون تن مواد پتروشیمی پایین دستی به ۲۰ میلیارد دلار می رسد که کیلویی ۴ دلار برای کشور تمام میشود.
وی یادآور شد: اخیرا ترامپ استراتژی جدیدی در صنعت نفت تدوین کرده و ما آن را در شرکت پتروشیمی ترجمه کرده ایم. او می گوید باید صنایع نفت و گاز در داخل آمریکا تولید شود و مواد پتروشیمیایی به کشورهای خاورمیانه و بازارهای هند و چین صادر کنیم.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: روز گذشته قرارداد تولید کاتالیست SAC۵۰۰ را با پتروشیمی اراک منعقد کردیم که نحوه استفاده آن در تصفیه فاضلاب استانهای شمالی و جهت آبیاری مزارع شمال بکار می رود. این کاتالیست در زمان تحریم ها به ما داده نشد ولی آن را با کمک دانشجویان و اساتید ایرانی تولید کردیم.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه