به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، در واقع در روز چهارم هفته عاملی که موجب شد سکه به کانال 10 میلیونی برگردد، افزایش ۵0 تومانی دلار و رسیدن به قیمت 23 هزار و 700 تومان بود. این افزایش از آن جهت برای بازیگران بازار اهمیت داشت که زمینهساز کاهش انتظارات نزولی شد.
هراس موقتی در بازار
روز دوشنبه با از دست رفتن حمایت 23 هزار و 800 تومانی، چنین تصوری در بازار شکل گرفته بود که اسکناس آمریکایی ممکن است به سرعت به سوی کانال 22 هزار تومانی حرکت کند.
همین مساله هراس را در میان معاملهگران سکه بالا برد و موجب شد که حجم قابلتوجهی از سکهبازان در موقعیت فروش قرار بگیرند.
خروج موقت دلار از مسیر نزولی، معاملهگران سکه را به رشد قیمت امیدوار کرد. در کنار افزایش قیمت دلار، روز سهشنبه تا ساعت 4 بعدازظهر، بهای اونس طلا در بازارهای جهانی سیر صعودی داشت و به بالای محدوده هزار و 780 دلاری برگشت.
افزایش قیمت طلای جهانی، سکهبازان را امیدوار کرد که طلا در مسیر شکست مرز حساس هزار و 800 دلاری حرکت کند.
بین قیمت سکه و طلای جهانی رابطه مستقیمی وجود دارد. طبیعی است از آنجا که بخش اعظم سکه از طلا تشکیل شده است، قیمت فلز زرد در بازارهای جهانی اهمیت زیادی دارد. در کنار این، بین قیمت سکه و دلار در بازار داخلی نیز رابطه مستقیمی وجود دارد. سکه در یک سال گذشته بهندرت خلاف جهت حرکت اسکناس آمریکایی حرکت کرده است.
عامل فنی رشد قیمت سکه
به گفته فعالان، جدا از افزایش قیمت دلار و رشد بهای طلای جهانی، عامل سومی نیز به رشد قیمت سکه کمک کرد و آن، ورود معاملهگران فنی به بازار بود.
معاملهگران فنی سکه عنوان میکنند که محدوده حمایتی 9 میلیون و 800هزار تومان تا 10 میلیون تومان بسیار قوی است و بهتر است تا زمانی که نشانه قوی برای شکست آن دریافت نکردهاند، بهصورت پلهای اقدام به خرید کنند. با وجود افزایش روز سهشنبه، بسیاری از فعالان عنوان میکردند که مردم عادی و خریداران بلندمدت در بازار حاضر نشده بودند.
به گفته آنها، معاملهگران بلندمدت همچنان در انتظار نتایج مذاکرات هستهای هستند. تا زمانیکه خبر مشخصی از مذاکرات وین منتشر نشود، بعید است که معاملهگران اقدام به خرید سکه به منظور سرمایهگذاری بلندمدت کنند. در کنار این، شماری از معاملهگران عنوان میکنند بهدلیل محدودیتهای کرونایی و تعطیلی برخی از اصناف، خریدهای مناسبتی سکه نیز کاهش پیدا کرده است.
کاهش تقاضای فیزیکی
در واقع بخشی از تقاضای فیزیکی سکه و طلا ناشی از مراسمهای عروسی و... است که در دوران حاضر برای برگزاری آنها محدودیتهایی وجود دارد و در نتیجه سطح تقاضای سکه و طلا افت میکند. تحلیلگران فنی باور دارند در صورتیکه سکه امامی بتواند خود را بالای محدوده 10میلیون و 200 هزار تومان تثبیت کند، خریداران بیشتری وارد بازار خواهند شد.
در شرایط کنونی، سکه روی مرز10میلیونی حرکت میکند و همین مساله تا حدی خریداران را از بازار دور نگه میدارد.
خبر مهم دیگر روز سهشنبه، ماندن طلای 18 عیار پشتخط یک میلیون تومانی بود. روز گذشته هر گرم طلای 18 عیار 3 هزار تومان رشد قیمت را تجربه کرد و به بهای 998 هزار تومان رسید. طلا تا زمانی که زیر مرز یک میلیونی است، با تقاضای معناداری مواجه نخواهد شد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه