جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر بانک مرکزی
۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ 0 663

مرز 24 هزار تومانی اسکناس آمریکایی از دست رفت

دو اتفاق مهم در بازار دلار

دو اتفاق مهم در بازار دلار
در آخرین روز فروردین‌ماه، رکورد کاهشی جدیدی در بازار ارز به ثبت رسید و بازدهی این ارز برای دومین ماه متوالی، علامت منفی را در برابر خود دید. روز سه‌شنبه، اسکناس آمریکایی 250 تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 23 هزار و 950 تومان رسید. آخرین بار دلار در اواسط بهمن ماه در کانال 23 هزار تومانی نوسان کرده بود.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، ثبت کمترین قیمت دلار در 75 روز اخیر در حالی به ثبت رسید که برخی معامله‌گران به امید رسیدن این ارز به کف با احتیاط در موقعیت خرید قرار گرفته بودند.

اتفاق مهم دیگر بازار ارز،‌ ثبت دومین کاهش متوالی در مقیاس ماهانه بود. دلار که در بهمن ماه بیش از 4 درصد از ارزش خود را از دست داده بود، در اولین ماه فروردین ماه نیز افت 5/ 3 درصدی را به ثبت رساند.

دلیل سیاسی و بنیادی افت دلار

قیمت دلار در همین هفته آخر فروردین ماه، سرعت نزولی بیشتری گرفت و از روز شنبه تا روز سه‌شنبه نزدیک به 900 تومان افت را به ثبت رساند.

به اعتقاد بیشتر فعالان، اخبار مثبت منتشر شده از مذاکرات وین موجب شد که گروه جدیدی از فروشندگان به بازار ارز مراجعه کنند و با تقویت سمت عرضه،‌ فشار کاهشی به قیمت دلار وارد کنند. عامل دومی که نزول دلار را تسریع کرد، عرضه ارز از سوی بازارساز بود.

شواهد نشان می‌دهد که عرضه ارز در بازار متشکل ارزی افزایش پیدا کرد و صرافی‌های بانکی نیز به‌صورت مرتب، قیمت فروش دلار خود را پایین بردند.

به‌عنوان مثال،‌ روز سه‌شنبه حدود ساعت 4 بعدازظهر، قیمت فروش دلار بر تابلوی صرافی‌های بانکی عدد 23 هزار و 370 تومان را نمایش می‌داد که کاهش 530 تومانی نسبت به روز دوشنبه داشت.

برگشت از کف یا ادامه نزول؟

افت قیمت دلار در روزهای اخیر به اندازه‌ای شدید بوده است که انتظار برخی معامله‌گران برای ادامه روند کاهشی را بالا برده است.

این در حالی است که گروه دیگری باور دارند، حمایت 23 هزار و 800 تومانی در بازار دلار بسیار سنگین است و معامله‌گران به راحتی این کف را از دست نخواهد داد.

از نگاه آنها، بازار در همین هفته یا اوایل هفته بعد از کف 75 روزه بلند خواهد شد و به سوی کانال 25 هزار تومانی حرکت خواهد کرد.

در مقابل، کاهشی‌ها باور دارند، ایجاد گشایش واقعی در اقتصاد و رفع تحریم فروش نفت موجب خواهد شد قیمت دلار به راحتی تا مرز 20 هزار تومانی افت کند. این دسته از معامله‌گران باور دارند، جنس نوسان دلار از نوع تضعیف سمت عرضه بوده است.

به این ترتیب، باور دارند که افزایش صادرات نفتی، درآمدهای ارزی دولت را بالا می‌برد و موجب می‌شود که دیگر اجازه نوسانات سنگین را به سفته‌بازان ندهد. زمانی که سفته‌بازان امیدهای افزایشی خود را از دست بدهند، فروش‌های بیشتری صورت خواهد گرفت و قیمت دلار به سمت سطوح پایین‌تر حرکت می‌کند.

افزایشی‌های بازار ارز اعتقاد دارند که بین ایران و آمریکا اختلافات زیادی وجود دارد و به راحتی توافق اساسی بین آنها صورت نخواهد گرفت.

در کنار این آنها معتقدند گشایش‌های مقطعی نیز دیگر چندان زمینه‌ساز افت‌های سنگین در بازار نخواهد شد، چرا که بازار بخش زیادی از افت انتظاری خود را تجربه کرده است.

آنها باور دارند کسری بودجه دولت سنگین است و به همین دلیل دلار در صورت هر اتفاق سیاسی نیز ظرفیت رشد در سال جاری را خواهد داشت.

از نگاه حواله‌ای نیز، قیمت دلار همچنان بالای مرز 24 هزار تومانی قرار دارد. در واقع دیروز قیمت حواله درهم در محدوده 6 هزار و 620 تومان بود. با این قیمت حواله درهم، ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست در محدود 24 هزار و 300 تومان باشد.

به نظر می‌رسد حجم انتظارات کاهشی و فروش ارز توسط بازارساز به اندازه‌ای بوده است که بین قیمت اسکناس و حواله چنین اختلافی ایجاد شود.

سکه در جاده نزولی

سکه در آخرین روز فروردین‌ماه به محدوده 10 میلیون و 100 هزار تومانی ریخت و حدود 200 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد.

افت روز آخر موجب شد که بازدهی فلز گرانبهای داخلی در فروردین‌ماه به منفی 5/ 8 درصد برسد. به گفته فعالان، سکه حباب مثبتی داشته است که با تغییرجهت بازار به مرور در حال تخلیه است و همین عامل نیز موجب شد که فلز گرانبهای داخلی افت بیشتری را نسبت به دلار تجربه کند.

در کنار این روند بهای اونس طلا در ماه‌های اخیر چندان صعودی نبوده است و این مساله نیز در افزایش فروش‌های سکه‌بازان اثر داشت. در صورتی که اونس طلا به بالای مرز هزار و 800 دلاری برود، قدرت افزایشی‌ها در بازار سکه قوت خواهد گرفت.

با این حال، سکه در صورتی که با ادامه افت دلار موجب شود،‌ محدوده 10 میلیون تومانی را از دست خواهد داد و با کف‌های جدیدی رو‌به‌رو خواهد شد.
 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟