چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۱۹ فروردین ۱۴۰۰ 1 1198

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته سوم فروردین 1400

خیز 62 درصدی معاملات/ دلایل افزایش قیمت‌ها در بازار

خیز 62 درصدی معاملات/ دلایل افزایش قیمت‌ها در بازار
در هفته سوم فروردین، معاملات با 20,728 تن افزایش، از 54 هزار تن گذشت و 61.9 درصد نسبت به هفته قبل رشد کرد. عرضه ها هم 10.556 تن افزایش یافت و از 83 هزار تن گذشت.

به گزارش ویکی پلاست، در هفته سوم فروردین، بر خلاف هفته قبل که عمده کالاها با قیمت پایه معامله شدند، رقابت ها نه تنها به گروه های جذاب مانند پت و پ پ، بلکه به گروه های پرمصرف نایلون و نایلکس هم کشیده شد.

اما در بازاری که دلار تغییر زیادی نداشت و نفت هم کاهشی‌است، چه اتفاقی افتاد که قیمت‌ها تا این حد رشد کرد؟ این گزارش را دنبال کنید.

یکشنبه‌ی هفته ای که گذشت (15 فروردین)، دومین قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در سال 1400 در حالی اعلام شد که دلار نیمایی، 175 تومان کمتر از هفته قبل بود. 22,654 تومان، دلاری بود که قیمت های پایه با آن محاسبه شد و قیمت‌های جهانی هم به جز سبک خطی و ABS که بیش از 100 دلار افزایش را تجربه کردند، میزان رشد باقی کالاها در گروه افزایشی‌ها چندان چشمگیر نبود. در گروه کاهشی‌ها هم، پت‌های بطری و نساجی، قرار گرفتند.

پس می‌توان نتیجه گرفت قیمت‌های پایه، جز در گروه سبک خطی و ABS در رشد قیمت های این هفته، نقش چندان پررنگی نداشتند.

در معاملات روز دوشنبه که پ پ های نساجی و شیمیایی و PVCها معامله شدند، پ پ های شیمیایی زمین رقابت را گرم کردند و 332C تا 15 و MR230 تا 8 درصد رقابت شد. پ پ های شیمیایی و نساجی بین 310 تا 335 تومان در قیمت های پایه، افزایش داشتند. در مقابل خریداران پ پ شیمیایی، مشتریان پ پ نساجی هم ترجیح دادند این هفته هم، کالاها را با قیمت پایه خریداری کنند.

اما روز سه شنبه که معاملات پلی اتیلن‌ها انجام شد، پت های بطری که اتفاقا در قیمت های پایه بین 750 تا 800 تومان کاهش داشتند، رکورددار رقابت‌ها شدند و پت 821 تا 41 و پت 781 تا 37 درصد، رقابت شد. پت‌های نساجی هم بین 28 تا 37 درصد رقابت شدند. بازار پت همچنان درگیر کمبود عرضه است و کاهش کف عرضه، تقاضا و رقابت‌ها را افزایش داده است.
 

مقایسه معاملات محصولات پلیمری در هفته سوم و دوم فروردین 1400

در همین روز، کالاهایی مثل سنگین بادی و سنگین فیلم هم که هفته قبل با قیمت پایه معامله شده بودند، 2 تا 3 درصد رقابت شدند.

اما اثرات رقابت‌ها در بازار آزاد، به شکل دیگری بازنمایی شد و میزان افزایش قیمت در بازار، بیشتر از انتظار بود. به طور مثال حتی در کالاهایی که این هفته با قیمت پایه معامله شدند نیز افزایش قیمت قابل توجهی ثبت شد؛ مانند پ پ های MFI پایین، سبک فیلم و سنگین بادی.

در حالی که دلار نیمایی، بعد از 15 فروردین که قیمت‌های پایه اعلام شد، روند افزایشی بسیار کُندی داشت و تا امروز، تنها 39 تومان افزایش داشته و نفت هم به کانال 62 دلار عقب‌نشینی کرده، ولی قیمت‌ها نسبت به هفته قبل، افزایش چشمگیری دارند.

حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد، خبر مهمی بود که این هفته تولیدکنندگان فعال در این مناطق را غافلگیر کرد. حذف معافیت مالیات ارزش افزوده واحدهای فعال در مناطق آزاد، در بودجه سال 1400 پیش بینی شده بود و حالا، این تولیدکنندگان هم مشمول پرداخت 9 درصد ارزش افزوده هستند.

بخشی از مواد اولیه بازار آزاد، از سهمیه واحدهایی تأمین می‌شد و می‌شود که در این مناطق هستند و حذف معافیت ارزش افزوده این واحدها، تأثیر مهمی بر قیمت‌های بازار گذاشت.

پایین آمدن موجودی انبارها، پایان تعطیلات و از سرگیری فعالیت واحدهای تولیدی که در مدت نوروز، تعطیل بودند یا با ظرفیت پایین فعالیت می کردند، از دیگر دلایل افزایش تقاضا در بازار این هفته بود.

از خبرهای مهم دیگری که بر بازار سایه انداخته، شروع مذاکرات هسته‌ای ایران و احتمال بازگشت آمریکا به برجام است. بازار ارز، چشم به تحولات این مذاکرات دوخته و فعلا قیمت دلار در کانال 24 هزار تومان است.

دلار صرافی، هفته پرنوسانی را پشت سر گذاشت. شنبه این هفته (14 فروردین) بازار با 25,171 تومان کار خود را آغاز کرد و در روز یکشنبه تا 24,296 تومان هم کاهش یافت ولی معاملات دلار آزاد در بالای مرز 25 هزار تومان، مانع از آن شد که صرافی ملی هم تغییر بیشتری در قیمت خود انجام دهد.

نفت، این هفته کاهشی بود. معاملات نفت در روز دوشنبه و شروع کار بازارهای جهانی با 64 بود ولی در روز دوشنبه، نفت تا 61 دلار نیز سقوط کرد. رسیدن نفت در ادامه هفته تا 63 دلار، دوام چندانی نداشت و امروز هم (پنجشنبه 19 فروردین) هر بشکه نفت برنت 62,90 دلار است.

در نتیجه، وضعیت متغیرهای مهم بازار از این قرار است: نیما 36 تومان افزایش (که افزایش قابل ملاحظه‌ای نیست) دلار صرافی ثبات نسبی در محدوده 24,500 و قیمت نفت نیز کاهشی است.

خبر مهم دیگری که این هفته، تولیدکنندگان را غافلگیر کرد، افزایش 90 درصدی هزینه انبارداری بود. از 15 فروردین، اتحادیه صنف انبارهای کالاهای تجارتی، نرخ انبارداری را از 60 هزار تومان برای هر تن، به 114 هزار تومان افزایش داد.


مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از دی‌ماه سال 99 تا هفته سوم فروردین 1400

آمار مقایسه ای بازار فیزیکی هفته جاری و هفته قبل


میزان معاملات هفته سوم فروردین ماه : 54.216 تن




 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه
الماس کاور جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰
عالی بود ارسال پاسخ

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟