دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

پاکان پلاستکار

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

وضعیت نابسامان عرضه مواد پلی پروپیلن پایپ گرید در بورس کالا + پیشنهاد
در بازه زمانی دو ماهه اخیر عرضه ناکافی پلی پروپیلن راندوم کوپلیمر توسط پتروشیمی ها از سویی و عدم سقف رقابت برای این گرید در بورس کالا، باعث شده تا نتایجی شگفت آور را در آمار و ارقام قیمتی این گرید شاهد باشیم تا جایی که...

به گزارش ویکی پلاست به نقل از انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن، در هفته سوم مهر ماه سال جاری رکورد 112 درصد رقابت برای پلی پروپیلن راندوم کوپلیمر یکی از پتروشیمی ها ثبت شد از این رو برای بررسی اتفاقات اخیر و مسائل پیش رو به سراغ تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی پروپیلن رفتیم و نظرات آن ها را در پیرامون مشکلات عرضه و تقاضای این گرید پایپ جویا شدیم.

در این مصاحبه با مهندس علیرضا صحاف امین مدیرشرکت گروه صنعتی وحید به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:


- با توجه به رقابت های سنگین و قیمت های نجومی بی سابقه در خصوص گرید پلی پروپیلن شیمیایی پایپ گرید، تحلیل شما از وضعیت عرضه و تقاضای این گرید در بورس کالا چیست؟

با بررسی وضعیت بورس در مورد گرید پلی پروپیلن راندوم کوپلیمر در 2 ماهه گذشته از نیمه شهریور تا نیمه آبانماه سال 99، حدود 110 میلیارد تومان که بیش از 40 درصد ارزش کل معاملات این گرید است توسط تولید کنندگان صنایع تکمیلی فقط برای رقابت قیمتی این گرید پرداخته شده که این عدد برای یک گرید در دو ماه که معاملات یک هفته آن هم باطل شده عدد بسیار هنگفتی است و نشان دهنده عدم وجود توازن در عرضه و تقاضای این کالا است.

مشکل اصلی گرید های پایپ پلی پروپیلن که شامل گریدهای راندوم و بلاک کوپلیمر است کمبود میزان عرضه از طرف پتروشیمی ها و وجود تقاضای کاذب ناشی از سفته بازی است.

- نظر شما در خصوص تقسیم بندی بورس کالا در حوزه پلی پروپیلن به دو دسته گرید نساجی و شیمیایی چیست؟

این دسته بندی از منظر کارشناسی صحیح نیست. تقسیم بندی گریدها در بازار باید بر مبنای کاربرد محصول نهایی و یا بر مبنای ساختار پلیمری صورت بگیرد که متاسفانه در حال حاضر هیچ‌کدام از این دو نوع است و دسته بندی فعلی بسیار کلی و فاقد دقت لازم برای رصد وضعیت بازار است.

برای کنترل خواص فنی و ایجاد بستر گفتگو بین صنایع تکمیلی و پتروشیمی ها برای توسعه محصولات جدید و روان سازی تبادل اطلاعات باید حتما تقسیم بندی دقیق تری در این حوزه صورت پذیرد.

- مبنای قیمت گذاری مواد در بورس کالا بر اساس نرخ دلار نیمایی هفتگی یا ماهیانه است آیا این مبنا با واقعیت های امروز اقتصاد کشور همخوانی دارد ؟

این مبنا متاسفانه از منظر شاخص های اقتصادی کشور دارای مشکلات عدیده ای هست و باید در مورد مشکلات آن گفتگو و به دنبال راه حل بود.

در 6 ماهه نخست سال 99 با افزایش سرسام آور نرخ ارز هر هفته، قیمت‌ مواد اولیه در بورس افزایش یافت ولی در قراردادهای منعقده شرکت های تولید کننده لوله و اتصالات در بخش های زیرساختی کشور مانند شبکه های انتقال و توزیع آب و فاضلاب، شبکه گازرسانی شهری و شبکه های آبیاری و کشاورزی عمده قراردادها فاقد تعدیل بوده و عملا تولید کنندگان روز به روز در حال ضرر و زیان و غرق شدن در این موج افزایشی قیمت های مواد اولیه هستند و با ادامه این وضع، بسیاری از زیرساخت های اشتغال کشور در معرض خطر و تعطیلی است.

متاسفانه سازمان برنامه هم که متولی اعلام دستورالعمل تعدیل جدید برای قراردادهای فاقد تعدیل است نیز دستورالعملی رو پس از چند بار مکاتبه از طرف انجمن اخیرا برای قراردادهای منعقده تا تاریخ 30/4/97 اعلام کرده و تکلیف تولید کنندگانی که پس از این تاریخ قرارداد بسته اند معین نشده است.

در وضعیت تحریم های ظالمانه فعلی که بخش تولید کشور علیرغم تحمل فشارهای موجود مسئولیت سنگینی را از منظر اشتغال و امنیت اجتماعی بر دوش می کشد شایسته است بخش های قانون گذار با نگاهی متعادل به کل زنجیره ارزش و نه فقط قسمت بالادست آن، توجهی واقع بینانه به قسمت صنایع تکمیلی و اشتغال ساز و ارزش آفرین هم داشته باشند تا تولید ملی در سال که بنام آن نامگذاری گردیده است آسیب نبیند.

-همانطور که مستحضرید بر اساس مصوبه چهل و هفتمین جلسه کمیته تخصصی پتروشیمی مورخ 24 آبان 99، مجوز واردات پلی پروپیلن شیمیایی صادر شده است که این امر به واسطه برخی از مجتمع های پتروشیمی انجام خواهد گرفت، اساساً چالش های پیش روی این طرح را چگونه ارزیابی می کنید؟

با توجه به نرخ فزاینده نرخ ارز در ماه های اخیر همچنین زمان بر بودن واردات از آسیای جنوب شرقی که مبدا اصلی واردات این نوع مواد است، این راهکار به تنهایی به نظر من راهگشا ناست.

پیشنهاد انجمن مبنی بر استفاده از پول حاصل از رقابت قیمتی در بورس جهت واردات مواد اولیه و متعادل سازی عرضه مواد دارای التهاب تقاضا بود ولی در راه کار فعلی اگر صنایع تکمیلی بخواهد با منابع خود نسبت به انجام واردات اقدام کنند از منظر مدت زمان خواب پول و قیمت تمام شده مزیتی نخواهد داشت و باید بدنبال راه حل هایی عملی تر برای متعادل سازی وضعیت عرضه در بازار پلی پروپیلن بود.

- پیشنهاد شما به تولیدکنندگان این بخش از صنعت در خصوص برون رفت از بحران فعلی چیست؟

پیشنهاد اول من تعیین کف عرضه به صورت تخصصی برای گریدهای دارای التهاب و رقابت قیمتی بالای 25 درصد هست. یکی از مشکلات موجود فعلی، گزارش کف عرضه برای کل پلی پروپیلن های شیمیایی هست که به اندازه کافی روشنگرانه نیست چون گریدهای بدون رقابت و مشتری هم داخل این آمار وجود دارد.

بنابراین باید کف عرضه ها برای مثال به صورت هفتگی برای گریدهای راندوم و بلاک کوپلیمر پایپ گرید مشخص و اعلام شود و در صورت عدم رعایت کف این میزان عرضه توسط پتروشیمی، سقف رقابت بسته شود تا امکان مهندسی عرضه ها گریدها وجود نداشته باشد.

پیشنهاد دوم این است که به طور موازی انجمن های صنفی فعال در این حوزه با مشارکت و همفکری با انجمن ملی باید نسبت به پایش طرف تقاضا و بررسی خریداران مواد اولیه و حذف واسطه ها و سفته بازان اقدام کنند.

همچنین در دراز مدت باید صنایع تکمیلی با مشارکت و همفکری با پتروشیمی های دارای پتانسیل تولید گریدهای پرتقاضا نسبت به افزایش تولید گریدهای پرمصرف در بازار اقدام نمایند تا عرضه در گریدهای مورد نیاز تقویت شود.

یکی از مشکلات تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی پروپیلنی در حال حاضر نبود محلی صنفی جهت پیگیری مطالبات و حقوق این دسته از تولید کنندگان است.

اخیرا کارگروهی تخصصی در انجمن با عنوان کارگروه پلی پروپیلن تشکیل شده که تا بحال دو جلسه به همراه تولیدکنندگان لوله و اتصالات بصورت فیزیکی- مجازی برگزار شده است. هدف از انجام پیگیری مشکلات تولید کنندگان لوله و اتصالات پلی پروپیلن و حل آنها است. امید است تولیدکنندگان این نوع محصولات با مشارکت فعالانه و راهبری این کارگروه، نسبت به اقدامی فعالانه در جهت حفظ منافع صنفی خود اقدام کنند.

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟