به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، ساعت 4 بعدازظهر روز شنبه، دلار در بازار آزاد با قیمت 30 هزار و 700 تومان به فروش میرسید که هزار و 20 تومان بیشتر از روز پنجشنبه بود.
سکه امامی هم در ساعت یاد شده به قیمت 15 میلیون و 300 هزار تومان رسید که 600 هزار تومان بیشتر از روز انتهایی هفته گذشته بود.
به گفته فعالان، بخش زیادی از دلیل عبور سکه و دلار از مرزهای روانی حاصل واکنش هیجانی معاملهگران بازار نسبت به تحریمهای جدید آمریکا بود.
روز پنجشنبه اعلام شد که آمریکا 18بانک ایرانی را در لیست تحریمهای خود قرار داد؛ معاملهگران پیرامون این خبر جوسازی زیادی کردند و در نهایت توانستند زمینهساز افزایش خریدها در روز شنبه شوند. کمتر کسی هم در روز ابتدایی هفته تمایل به فروش ارز داشت.
واکنش بازارساز به افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، بالا آوردن نرخ فروش این ارز در صرافیهای بانکی بود. دیروز صرافیهای بانکی نرخ فروش دلار خود را 29 هزار و 950 تومان تعیین کردند که 750 تومان بالاتر از روز پنجشنبه بود.
در واقع بازارساز چندان نسبت به رشد قیمت دلار در بازار آزاد دستپاچه نشد و سعی کرد خود را با نرخهای بازار هماهنگ کند. این تاکتیک به بازارساز کمک میکرد که مانع از ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شود.
در واقع اگر بازارساز قیمت صرافیها را پایین نگه میداشت، افراد زیادی به بازار برای خرید ارز ارزان تر مراجعه میکردند و بخشی از منابع ارزی هم با قیمتهای پایین از دست میرفت.
یکی دیگر از نشانههای برگشت جو هیجانی به بازار ارز، ورود افراد جدید به معاملات بود که عمدتا در موقعیت خرید قرار داشتند. در واقع بر اساس صحبتهای فعالان، دیروز برخی افراد به واسطه نگرانی نسبت به اتفاقات آینده، به صرافیها مراجعه کردند و درخواست خرید دلار داشتند. حتی برخی صرافیها با صف خرید مواجه شدند، هرچند که این صفها نسبت به گذشته کوتاهتر بودند.
در حالی که میزان تقاضا در بازار بالا رفته بود، عدهای از معاملهگران هم حاضر به خرید در کانال 30 هزار تومانی نبودند. این عده باور داشتند که رشد قیمت هیجانی بوده است و ممکن است با کاهش تب و تاب بازار و عرضه بازارساز، قیمت به یکباره در مسیر نزولی قرار بگیرد.
البته آنها چندان هم حاضر به فروش دلار نبودند و به دیگران هم توصیه نمیکردند که ارز خود را بفروشند. در واقع آنها بیشتر ترجیح میدادند که در روند معاملات ارزی مداخله نکنند و بیشتر تماشاچی وقایع بازار باشند.
بهنظر میرسد آنها زمانی در موقعیت خرید یا فروش قرار بگیرند که فضای مه آلود بازار شفافتر شود. روز شنبه حتی خریداران هم نمیدانستند به قصد فروش در چه قیمتی اقدام به خرید کرده اند؛ تنها هراس از رشد بیشتر بود که آنها را در موقعیت خرید قرار داده بود.
در بازار سکه هم دیروز حجم خریداران زیاد شده بود و کمتر کسی مایل بود در سقف تاریخی قیمت این فلز گرانبها اقدام به فروش کند. سکههای کوچک نیم و ربع هم در اولین روز هفته با افزایش قیمت مواجه شدند.
نیم سکه در کانال 8 میلیونی به پیشروی خود ادامه داد و ربع سکه تا 5 میلیون و 400 هزار تومان بالا رفت. قیمت انواع سکه دیروز در بازار حباب داشت و همین مساله هیجانی بودن قیمتها را آشکارتر میکند.
با این حال، در دوران حبابی قیمتها، تقاضا کاهش پیدا نکرده است و نگرانی نسبت به آینده، افراد زیادی را وارد بازار کرده است. در چنین شرایطی، بهنظر میرسد بازارساز نسبت به دوران گذشته وظیفه خطیرتری بر دوش دارد و این وظیفه هم بیشتر در بحث مدیریت انتظارات است.
بازار ارز و سکه مشخصا منتظر سیگنالی از سوی بازارساز هستند که به آنها وعده آرامش دهد. جذاب کردن بیشتر ریال یکی از گزینههایی است که میتواند تا حدی از شدت التهاب بازارها بکاهد.
با این حال، فعلا معاملهگران بازارها نقشه راهی مشاهده نکردهاند که سیاستگذار بخواهد از آن برای عبور از وضعیت نوسانی فعلی استفاده کند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه