wikiplast.ir
چرا همه دوست دارند در گوگل کار کنند
ناگفته پیداست که کمتر کسی حاضر میشود چنین محیط خوشایندی را به امید یافتن شرایط کاری بهتر ترک کند و از گوگل برود.
در واقع بنیانگذاران شرکت گوگل یعنی لری پیج و سرگی برین از اولین روزی که شرکت گوگل را پس از رها کردن دوره دکترای خود در دانشگاه و در یک پارکینگ تاسیس کردند تصمیم گرفتند تا شرکتشان را به مکانی متفاوت از سایر شرکتها و با بالاترین میزان راحتی و دلپذیری برای کارکنان تبدیل کنند و به عقیده بسیاری از صاحبنظران بهطور کامل در این مسیر موفق بودهاند.
در ادامه به برخی نکات منحصربهفرد و تاثیرگذار بر مقبولیت محیط کاری گوگل برای کارکنان اشاره خواهد شد که نشان میدهند چرا گوگل به چنین جایگاه ارزندهای در دنیای کسبوکار تبدیل شده است.
1- در گوگل سلسله مراتب اداری معنا و مفهوم چندانی ندارد
گوگل جزو آن شرکتهایی است که سلسله مراتب خشک سازمانی و نگاه بالا به پایین در آن بیمعناست. این مساله حتی در مورد بنیانگذاران و مالکان مشهور شرکت یعنی لری پیج و سرگی برین نیز مصداق پیدا میکند و آنها با وجود شهرت و ثروتشان جایگاهی همتراز با سایر مدیران شرکت دارند.
در این شرکت، تصمیمات بهصورت مشارکتی و با نظرخواهی از کارکنان اتخاذ میشود و مشارکت واقعی کارکنان در تصمیمگیریها موجب شده تا برای حصول اطمینان از اجرایی شدن برنامه و طرحها نیازی بهدستور از بالا و الزام مدیریتی نباشد. علاوه بر این در گوگل، کارکنان این امکان را دارند تا بخش و تیم کاری مورد علاقهشان را خودشان انتخاب کنند.
2- در گوگل حقوق بسیاری از مدیران و کارکنان از روسای شرکت بالاتر است
در گوگل سیستم تعیین و پرداخت حقوق و پاداش با سایر شرکتها متفاوت است. در این شرکت سیستم پرداخت مبتنی بر عملکرد به معنای واقعی اجرا میشود و کسانی که سهم بیشتری از موفقیتهای شرکت داشته و دارند دستمزد بیشتری دریافت میکنند.
پیاده شدن چنین سیستمی در گوگل موجب از بین رفتن تبعیضهای پرداختی بین کارکنان شده و انگیزه آنها برای کار و تلاش مضاعف را افزایش میدهد. در این شرکت، همیشه لیستی از کارکنان کوشا و فوقالعاده توسط مدیران هر بخش تهیه میشود که مبنایی است برای اعطای مشوقهای مادی و غیرمادی.
مشوقهای غیر مادی در نظر گرفته شده برای کارکنان برتر گوگل هم در نوع خود جالب و خاص هستند؛ این مشوقها شامل موارد خاصی همچون اهدای سهام ویژه گوگل به کارکنان و صرف شام با مدیرعامل و روسای شرکت میشود که برای خیلیها در جهان یک آرزوست.
3- سیستم ۱۰- ۲۰- ۷۰ بهخوبی در گوگل اجرا میشود
در گوگل سیستمی برای سپری کردن ساعات کاری روزانه وجود دارد که ۱۰- ۲۰- ۷۰ نام دارد و براساس آن کارکنان در هر روز کاری باید ۷۰ درصد وقتشان را برای انجام فعالیتهای مرتبط با کسبوکار اصلی گوگل یعنی موضوع جستوجوی اینترنتی و تبلیغات صرف کنند، ۲۰ درصد وقتشان را صرف پروژههای مورد علاقه خود که به نحوی با پروژهای در دست اجرای گوگل در ارتباط است کنند و ۱۰ درصد از وقتشان را به علاقهمندیها و ایدههای خودشان اختصاص دهند. ناگفته پیداست که اجرای چنین سیستمی هم میتواند رضایت شغلی حداکثری از کار کردن در گوگل را در میان کارکنان پدید آورد و هم بذر خلاقیت و نوآوری و خودتعیینگری را در ذهن کارکنان بکارد.
4- در گوگل همه به هم خوب گوش میکنند
فرهنگ خوب گوش کردن در گوگل کاملا جا افتاده است و مدیران ارشد شرکت در این زمینه الگوی فوقالعاده خوبی برای کارکنان هستند. به عبارت بهتر در این شرکت مدیران به گونهای به زیردستانشان گوش میکنند که به آنها احساس همتیمی بودن و بودن در یک جبهه واحد را میدهد.
در جریان برگزاری جلسات کاری معروف گوگل موسوم به «جلسات نیم ساعته گوگل» که بهصورت ایستاده و طی زمان کمتر از ۳۰ دقیقه برگزار میشود کارکنان و مدیران هر بخش در شرایطی برابر و با تاکید بر گوش کردن فعال به صحبتهای هم گوش میکنند و سلسله مراتب اداری در این میان بیمعنی میشود.
منبع: دنیای اقتصاد
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه