شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

پیشخوان خبر
۶ خرداد ۱۳۹۹ 0 862

بر اساس آمار سازمان توسعه تجارت ارزیابی شد

هاب تجارت در سال 98

هاب تجارت در سال 98
تصویر تجارت در سال 98 از 20 کشور عمده وارداتی و 20 کشور عمده صادراتی نشان می‌دهد مبادی واردات و مقاصد صادراتی ایران نسبت به سال 97 تغییر چندانی نداشته است.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، چین همچنان شریک اول تجارت خارجی ایران و سرلیست مقاصد صادراتی و مبادی وارداتی است. در صادرات، همسایگان ایران ایفاکننده نقش مهمی بوده‌اند.

به‌گونه‌ای که از 5 مقصد اول صادراتی، سه کشور عراق، ترکیه و افغانستان با ایران همجوار هستند. اما در ترکیب 5 مبدا عمده واردات تنها ترکیه با ایران هم‌مرز است. مقصد کالاهای باارزش صادرات و واردات گران‌قیمت نیز در سال گذشته شناسایی شده است.

20 بازیگر اصلی صادراتی و 20 بازیگر مهم وارداتی ایران در سال 98 معرفی شدند. بررسی بازیگران صادراتی نشان می‌دهد چین، عراق، ترکیه، امارات و افغانستان عمده‌ترین مقاصد صادراتی ایران هستند.

البته بر اساس آمار سازمان توسعه تجارت، 20 بازار بزرگ کالاهای ایرانی 92 درصد از کل ارزش صادرات ایران در سال 98 را از آن خود کرده‌اند. در عین حال چین، امارات، ترکیه، هند و آلمان نیز عمده‌ترین فروشندگان کالا به ایران محسوب می‌شوند.

اما آمار معامله 20 کشور عمده طرف معامله ایران نشان می‌دهد 92 درصد از کل سهم واردات در سال 98  متعلق به همین 20 کشور است.

در کنار آمارهای اعلام‌شده، دنیای اقتصاد به بررسی ارزش کالاهای ارسال شده و خریداری شده از هر کشور پرداخته است. این بررسی حکایت از آن دارد که اگرچه چین به‌عنوان نخستین مبدا واردات ایران محسوب می‌شود، اما بلژیک گران‌ترین کالاها را به ایران فروخته است. همچنین آلمان نیز خریدار گران‌ترین کالاهای ایرانی است.

آمارهای تجارت خارجی ایران در سال ۹۸ نشان می‌دهد در مجموع 134 میلیون و 18 هزار تن کالا با ارزشی معادل 41 میلیارد و 370 میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شده که نسبت به سال 97 از نظر وزنی رشد 14 درصدی و از نظر ارزشی افت 7 درصدی را تجربه کرده است.

حال آنکه در همین بازه زمانی 35 میلیون و 364 هزار تن کالا به ارزش 43 میلیارد و 735 میلیون دلار به ایران وارد شده است که هم از نظر وزنی رشد 9 درصدی داشته و هم از نظر ارزشی یک درصد افزایش یافته است.

همچنین تراز تجاری ایران در سال 98 منفی 2 میلیارد و 407 میلیون دلار به ثبت رسیده است.
گران‌ترین کالاها از کجا می‌آیند؟

بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته، ارزش هر تن کالای وارداتی از بلژیک 7794 دلار است. این کشور در سال گذشته 34 هزار تن کالا به ارزش 265 میلیون دلار به ایران فروخته است و نوزدهمین مبدا وارداتی ایران طی سال 98 محسوب می‌شود. سهم واردات از این کشور 0.6 درصد از کل ارزش واردات 98 است.

البته واردات ایران از این کشور اروپایی هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

پس از بلژیک، گران‌ترین کالاها از اسپانیا وارد ایران شده است. ارزش هر تن کالای وارداتی از این کشور به ایران 3833 دلار است. در واقع اسپانیا در سال گذشته 72 هزارتن کالا به ارزش 276 میلیون دلار به ایران فروخته است.

سهم این کشور از کل واردات سال گذشته 0.6 درصد است. اسپانیا در پله هجدهم مبادی وارداتی ایران قرار گرفته است. در میان کشورهای آسیایی، کره‌جنوبی گران‌ترین کالاها را به ایران وارد کرده است.

ارزش هر تن کالای وارداتی به این کشور 3502 دلار است. در مجموع واردکنندگان 223 هزار تن کالا به ارزش 781 میلیون دلار از کره‌جنوبی خریداری کرده‌اند و سهم این کشور از کل ارزش واردات 98 به 1.8 درصد می‌رسد. کره‌جنوبی یازدهمین مبدا وارداتی ایران در سال گذشته محسوب می‌شود.

پس از آن، چین نیز در رده چهارم قرار گرفته است. قیمت هر تن کالای وارداتی از چین 2805 دلار است. این در حالی است که سهم چین از کل ارزش واردات سال گذشته 25.6 درصد بوده و نخستین مبدا وارداتی ایران محسوب می‌شود.

در سال 98 واردکنندگان 3 میلیون و 936 هزار تن کالا به ارزش 11 میلیارد و 211 میلیون دلار از این کشور به ایران وارد کردند. فرانسه نیز پنجمین کشوری است که کالاهای گران به ایران وارد کرده است.

ارزش هر تن کالای وارداتی از این کشور اروپایی در سال گذشته 2770 دلار بوده است. فرانسه چهاردهمین کشور طرف معامله ایران در سال 98 محسوب می‌شود.

این گزارش نشان می‌دهد 157 هزار تن کالا به ارزش 435 میلیون دلار در سال 98 از این کشور وارد ایران شده است. سهم فرانسه از کل ارزش واردات سال گذشته یک درصد است.

مشتری‌های گران‌ترین کالاهای ایرانی

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد گرا‌ن‌ترین کالاهای ایرانی در سال گذشته ازسوی آلمانی‌ها خریداری شده است. ارزش هر تن کالای صادراتی به آلمان 2702 دلار است.

حال آنکه آلمان هجدهمین بازار هدف ایران در سال 98 محسوب می‌شود. سهم صادرات به این کشور اروپایی از کل ارزش صادرات سال گذشته 0.5 درصد است. اما صادرات به آلمان هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی نسبت به سال 97 کاهش یافته است.

پس از آن کره‌جنوبی به‌عنوان خریدار کالاهای گران ایرانی محسوب می‌شود. ارزش هر تن کالای صادراتی به کره‌جنوبی در سال 98 حدود 521 دلار است.

این کشور آسیایی پانزدهمین بازار هدف صادراتی ایران در سال 98 بوده که 551 هزار تن کالا به ارزش 287  میلیون دلار از ایران وارد کرده است.

سهم ارزشی صادرات به کره‌جنوبی 0.7 درصد از کل ارزش صادرات ایران در سال گذشته است.  در عین حال قیمت هر تن کالای صادراتی به روسیه نزدیک به 504 دلار است.

این کشور یازدهمین مقصد کالاهای ایرانی در سال گذشته بوده و 909 هزار تن کالا به ارزش 458 میلیون دلار به این کشور صادر شده است. سهم ارزشی کالاهای صادرشده به این کشور 1.1 درصد از کل ارزش صادرات 98 است.

ارزش هر تن کالای صادراتی به مالزی نیز 483 دلار بوده و این کشور در پله نوزدهم مقاصد صادراتی قرار گرفته است. سال گذشته 391 هزار تن کالا به ارزش 189 میلیون دلار به این کشور صادر شده و سهم ارزشی مالزی از کل ارزش صادرات معادل 0.5 درصد است.

جمهوری آذریایجان نیز پنجمین کشوری است که سال گذشته کالاهای گران ایرانی را خریداری کرده است. این کشور دوازدهمین مقصد صادراتی ایران در سال 98 بوده که ارزش هر تن کالای صادر شده به آن 477 دلار است.

بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت 900 هزار تن کالا به ارزش 430 میلیون دلار در سال 98 از ایران به جمهوری آذربایجان صادر شده و سهم ارزشی این کشور از کل ارزش صادرات معادل یک درصد است.

20 سهامدار عمده صادرات

آمارهای سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد که 20 بازار صادراتی ایران 92 درصد ارزش صادرات را به خود اختصاص داده‌اند. در عین حال 10 کشور نخست صادراتی 85 درصد سهم ارزشی از کل صادرات را در اختیار دارند.

در این راستا چین 23 درصد از کل ارزش صادرات را به خود اختصاص داده است. همچنین عراق نزدیک به 22 درصد و ترکیه بیش از 12 درصد ارزش صادرات سال 98 را در اختیار دارند.

امارات نزدیک به 11 درصد، افغانستان نزدیک به 6 درصد، هند نزدیک به 4 درصد، پاکستان نزدیک به 3 درصد و اندونزی بیش از 2 درصد از کل ارزش صادرات را از آن خود کرده‌اند.

سهم ارزشی صادرات به تایلند معادل 1.5 درصد و سهم ارزشی صادرات به عمان و روسیه هر یک بیش از یک درصد از کل صادرات سال 98 بوده است.

جمهوری آذربایجان نیز سهم ارزشی یک درصدی را به خود اختصاص داده است. ارمنستان، ترکمنستان، کره‌جنوبی، قطر و ازبکستان، هر یک سهم نزدیک به یک درصدی از کل صادرات سال گذشته را ثبت کرده‌اند. آلمان، ‌مالزی و کویت نیز سهم ارزشی نیم درصدی را در اختیار گرفته‌اند.  

در میان 20 مقصد عمده صادراتی ایران، صادرات به 5 کشور هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی در سال 98 نسبت به سال 97 افت داشته است.

بر این اساس، صدور کالا به امارات از نظر ارزشی 25 درصد و از نظر وزنی 12 درصد کاهش یافته است. صادرات به کره‌جنوبی هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی 89 درصد افت داشته است.

فروش کالا به آلمان نیز از نظر ارزشی افت 22 درصدی و از نظر وزنی کاهش 38 درصدی را تجربه کرده است. صادرات به مالزی نیز هم از نظر ارزشی کاهش 24 درصدی داشته و هم از نظر وزنی افت 35 درصدی را به ثبت رسانده است. صدور کالا به کویت هم 24 درصد در ارزش و 5 درصد در وزن کاهش یافته است.

اما در مجموع ارزش صادرات ایران به 12 کشور روند کاهشی را طی کرده و صادرات وزنی به 6 کشور نیز با افت روبه‌رو بوده است. ارزش صدور کالا به کشورهای عراق، امارات، افغانستان، هند، پاکستان، تایلند، عمان، ترکمنستان، کره‌جنوبی، آلمان، مالزی و کویت روند نزولی را در سال 98 نسبت به سال 97 طی کرده است.

بیشترین افت نیز متعلق به ارزش صادرات به کره‌جنوبی است. وزن کالاهای صادر شده به کشورهای امارات، کره‌جنوبی، قطر، آلمان، مالزی و کویت نیز کاهش یافته است که در این خصوص نیز کره‌جنوبی بیشترین افت وزنی صادرات را در بازه زمان مورد بررسی تجربه کرده است.

در عین حال بیشترین رشد ارزشی صادرات مربوط به ارمنستان است که توانسته در سال 98 رشد ارزشی 134  درصدی را در کارنامه عملکرد خود با ایران به ثبت برساند.

20 سهامدار عمده واردات

آمار سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد 20 کشور اول طرف معامله ایران، 92 درصد از کل ارزش واردات سال 98 را از آن خود کرده‌اند. در عین حال 10 کشور نخست طرف معامله ایران در این سال سهم 83.5 درصدی را از کل واردات به خود اختصاص داده‌اند.

 آمار سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد چین با سهم نزدیک به 26 درصدی، در رده اول قرار گرفته است. امارات با سهم ارزشی بیش از 20 درصد، ترکیه با سهم بیش از 11 درصد، هند با سهم بیش از 8 درصد، آلمان با سهم نزدیک به 5 درصد، روسیه با سهم نزدیک به 3 درصد، سوئیس با سهم نزدیک به 3 درصد، انگلیس با سهم 2.5 درصد، ایتالیا با سهم بیش از 2 درصد، هلند با سهم بیش از 2 درصد، کره‌جنوبی با سهم نزدیک به 2 درصد و برزیل و سنگاپور هر یک با سهم بیش از یک درصد در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

فرانسه نیز سهم یک درصدی را از کل ارزش واردات سال 98 از آن خود کرده است. پاکستان، اتریش، مالزی، اسپانیا و بلژیک سهم نزدیک به یک درصدی از کل واردات 98 را داشته و تایلند نیز سهم نیم درصدی از کل واردات را به خود اختصاص داده است.

بر اساس این آمار واردات از 8 کشور هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی افت داشته است.واردات از سوئیس از نظر وزنی افت 57 درصدی و از نظر ارزشی افت 47 درصدی را تجربه کرده است.

واردات از هلند از نظر وزنی کاهش 20 درصدی داشته و از نظر ارزشی 17 درصد افت را ثبت کرده است.واردات از کره جنوبی نیز از نظر ارزشی کاهش ۶۲درصدی و از نظر وزنی افت ۷۰درصدی داشته است.

خرید کالا از سنگاپور هم از نظر وزنی کاهش 40 درصدی و از نظر ارزشی کاهش 42 درصدی داشته است. ورود کالا از مالزی هم از نظر وزنی افت 40 درصدی و از لحاظ ارزشی کاهش 29 درصدی را به ثبت رسانده است.

واردات از اسپانیا نیز به لحاظ وزنی افت 79 درصدی و به لحاظ ارزشی کاهش 34 درصدی داشته است. خرید کالا از بلژیک از نظر وزنی کاهش 36 درصدی و از نظر ارزشی افت 33درصدی را تجربه کرده است.

ورود کالا از تایلند نیز از نظر وزنی افت 4 درصدی و از نظر ارزشی کاهش 3 درصدی را به ثبت رسانده است. در مجموع ارزش واردات از 13 کشور در سال 98 نسبت به سال 97 روند نزولی طی کرده و وزن واردات از 8 کشور نیز کاهشی بوده است.

اما بیشترین رشد ارزشی و وزنی واردات کالا مربوط به ترکیه است. واردات از این کشور در سال 98، 90درصد به لحاظ ارزشی و 306 درصد به لحاظ وزنی  نسبت به سال 97 افزایش داشته است.

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟