به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، حمید زادبوم در این جلسه از موافقتنامه موقت تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اوراسیا سخن گفت و اظهار کرد: از پنجم آبان سالجاری این موافقتنامه بین ایران و اوراسیا اجرایی شد که این اتحادیه شامل پنج کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان است.
وی افزود: بعد از یکسال از اجرای موافقتنامه که در حال حاضر فقط شامل 860 قلم کالا است، ما 502 قلم کالا را از آنها تخفیف گرفتیم و 360 قلم کالا را به آنها تخفیف دادیم، مذاکرات برای تجارت آزاد در راستای فراگیر شدن تمام کالاها شروع خواهد شد که حداکثر تا سه سال باید برای تجارت آزاد به نتیجه برسیم.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: در تجارت آزاد کار سنگینی را خواهیم داشت چرا که باید به بررسی کالاهایی که نیاز است به موافقتنامه اضافه شده یا از آن خارج شوند رسیدگی کنیم که تا سه سال فرصت خواهیم داشت این مذاکرات را انجام دهیم ولی شروع مذاکرات از پایان سال اول 5 آبان سال 1399 خواهد بود.
زادبوم افزود: این موافقتنامه در شرایطی بسته شد که از 15 کشور همسایه تنها سه کشور در این اتحادیه قرار دارند (روسیه، قزاقستان و ارمنستان).
وی افزود: موافقتنامههای دوجانبه و چندجانبه کمک بسیاری به صادرکنندگان و واردکنندگان خواهد داشت تا بتوانند قدمهای بزرگتری بردارند.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در اشاره به حمایتهای سازمان توسعه تجارت از صادرکنندگان گفت: با توجه به بودجهای که در سال 1398 مجلس مصوب شده است، مبالغی برای مشوقهای صادرکنندگان در نظر گرفته شده که برای نمایشگاهها و هیاتهای تجاری که با مجوز سازمان توسعه تجارت و یا مجوز سازمانهای صنعت، معدن و تجارت اعزام شده باشند درصدی را طبق آییننامههای سال گذشته به صادرکنندگان اعطا خواهد کرد.
وی با اشاره به دیگر مشوقهای صادرکننده اظهار کرد: 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای صادرکنندگان از منابع صندوق توسعه ملی که با ابلاغ معاون اول ریاست جمهوری در آینده نزدیک اعلام میشود، در اختیار بانک توسعه صادرات و برخی از بانکهای عامل قرار خواهد گرفت.
زادبوم افزود: بازپرداخت این تسهیلات دوساله است و بانکها میتوانند با منابعی که در اختیار دارند این مبلغ را به 4 هزار میلیارد تومان برسانند.
وی در پایان اظهار کرد: این تسهیلات صرفا برای صادرکنندگانی است که بهعنوان صادرکننده شناخته شده باشند با نرخ سود متوسط بین 14 الی 5/ 14 درصد پرداخت میشود.
ویکی پلاست | توسعه ارتباطات، افزایش اطلاعات
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه