wikiplast.ir
فروش اعتباری پتروشیمی ها به سود کیست؟ تولیدکننده، پتروشیمی یا بانکها؟ + توضیحات جم
به گزارش ویکی پلاست، اوایل شهریورماه هم، مرضیه طهماسبی، رییس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی اعلام کرد که به زودی فروش اعتباری محصولات پتروشیمی آغاز می شود.
پتروشیمی جم، 12 شهریورماه اعلام کرد که این مجتمع، در قبال گشایش اعتبار اسنادی ریالی (LC داخلی)، امکان خرید اعتباری برای تولیدکنندگان را فراهم آورده است.
اما سود و کارمزد این فروش اعتباری دقیقا چقدر است و تولیدکننده نهایتا چقدر باید سود پرداخت کند؟
در خبر پتروشیمی جم، سود اعتبار اسنادی، 3 ماهه و هر ماه 1.5 درصد اعلام شده است. این در حالیست که خواسته صنایع پایین دست، 1 درصد سود ماهیانه بود که مورد قبول پتروشیمی ها قرار نگرفت.
از سوی دیگر، پتروشیمی ها، اعتبار اسناد ریالی را به بانک هایی که خود در آن ها حساب دارند، محدود کرده اند و کارمزد بانک های غیر متناظر هم در این میان 2 درصد خواهد بود.
به طور مثال اگر این LC توسط بانک صنعت و معدن ارائه شود، کارمزدی در میان نیست ولی چون بانک هایی که پتروشیمی ها اصرار به گرفتن LC از آن ها دارند کارمزد می گیرند، در این میان 2 درصد کارمزد این بانک هاست.
یعنی جمع سودی که یک تولیدکننده برای خرید به صورت اعتباری باید پرداخت کند، به 3.5 درصد می رسد.
حالا نگاهی دقیق تر به میزان سودی که یک تولیدکننده برای خرید اعتباری باید پرداخت کند بیاندازیم؛ 1.5 درصد سود مورد انتظار پتروشیمی ها + 2 درصد کارمزد بانکی = 3.5 درصد و چنانچه خرید اعتباری دو ماهه باشد، این حاصل جمع باید در 2 ضرب شود و جمعا، یک تولیدکننده باید 7 درصد سود برای خرید اعتباری پرداخت کند.
در کنار این سود، هر تولیدکننده به میانگین اعتبارسنجی شرکت ها، عموما باید 20 درصد از میزان اعتبار اسنادی ریالی که درخواست دارد را باید، بلوکه کند که سود همین 20 درصد مبلغ بلوکه را اگر به 7 درصد اضافه کنیم به 8 درصد سود خواهیم رسید.
سؤال این است که آیا واقعا این سبک فروش اعتباری با چنین درصد سودی برای تولیدکنده مقرون به صرفه است یا باید آن را یک بازی یکطرفه به سود پتروشیمی ها و بانک ها دانست!
تکمیلی | پتروشیمی جم LC سایر بانک ها را می پذیرد
بعد از انتشار خبر فوق، سرپرست فروش داخلی پتروشیمی جم در پاسخ به گزارش ویکی پلاست با عنوان «فروش اعتباری پتروشیمی ها به سود کیست؟ تولیدکننده، پتروشیمی یا بانکها؟» گفت:
از ابتدای فروش اعتباری در سال ۹۷ و ۹۸ کلیه بانکها می توانستند و می توانند با ما کار کنند ولی بانک عامل ما تجارت و ملت است که این مسأله هیچ خللی در پذیرش ال سی از سایر بانکها وارد نمی کند.
ویکی پلاست | توسعه ارتباطات، افزایش اطلاعات
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه