به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، روز گذشته احمد مهدوی ضمن تایید این خبر گفت بنا بر مذاکرات انجام شده برنامهریزی شده است که حداقل ۲۵درصد از عرضههای محصولات پتروشیمی در بورس کالا از پتانسیل معاملات اعتباری برخوردار خواهد شد آن هم در شرایطی که ارائه السی داخلی (اعتبار اسنادی مورد تایید بانک) برای ثبت این معاملات الزامی است.
این خبر به خودی خود به معنی برآورده شدن یکی از نیازهای تاریخی در حوزه معاملات محصولات پتروشیمی با محوریت پلیمرها در بورس کالاست و این امکان را ایجاد میکند که واحدهای تولیدی واقعی با فرض ارائه مستندات فنی و ضمانت بانکی در چارچوب اعتبار اسنادی داخلی بتوانند محصولات خود را بهصورت اعتباری و مدتدار خریداری کنند.
در شرایطی که حجم معاملات در بورس کالا تعریف چندانی ندارد که به معنی رکود در بازار داخلی و روزهای سخت واحدهای تولیدی در صنایع تکمیلی پتروشیمی است، این تصمیم میتواند راهگشای بسیاری از واحدهای تولیدی واقعی باشد.
ناگفته پیداست که یکی از مستندات اصلی برای استفاده از این شیوه جدید معاملاتی دارا بودن سهمیه خرید در سامانه بهینیاب است که در شرایط فعلی درج آمارهای مورد نیاز از فروش محصولات در سامانه افق را میطلبد، بنابراین بهتر است تولیدکنندگان بیش از گذشته نسبت به درج اطلاعات واقعی تولید و فروش خود در این سامانه همت کنند.
از سوی دیگر عنوان شد که حداقل ۲۵درصد از عرضهها بهصورت اعتباری خواهد بود. بنابراین پتانسیل گسترش آن به حجمهای بالاتر از ۲۵ درصد هم احتمالا محقق خواهد شد.
البته این تصمیم و جوانب آن بهصورت دقیق و کامل رسانهای نشده است، ولی با توجه به شرایط بازار و کاهش حجم معاملات در کنار نظر مثبت بدنه مدیریتی در این بازار میتوان به اجرای آن خوشبین بود.
البته واحدهای پتروشیمی هستند که در مورد شرایط عرضه و فروش تصمیم نهایی را اتخاذ میکنند و باید همه بخشهای مرتبط در فاز عرضه و تقاضا از آن حمایت کنند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- فروش اعتباری پتروشیمی ها به سود کیست؟ تولیدکننده، پتروشیمی یا بانکها؟ + توضیحات جم
- نگاهی به اوضاع پیش روی پتروشیمی در ایران
- بستهبندی محصولات پتروشیمی را عوض میکردند تا آن را از کشور خارج کنند
- مختصات جدید پتروشیمیها در بورس
- خام فروشی بدون توجه به نیاز صنایع پتروشیمی/ لزوم اصلاح سیاست گذاری
- اجازه نمیدهند بورس کالا به رسالت واقعی خود عمل کند/ لزوم استقلالبخشی به ارکان بازار سرمایه