به گزارش ویکی پلاست به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمي،احمد مهدوی ابهری در نشست خبری امروز با حضور اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران پلاست اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه ایران پلاست در کشور، نشات گرفته از توان بالای صنعت پتروشیمی در کشور است.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: ما از منابع هیدروکربنی غنی برای کاهش خام فروشی و اشتغال پایدار دسترسی داریم و این صنعت در حال پیشرفت است.
وی افزود: نمایشگاه ایران پلاست با هدف نمایش توانمندیهای صنعت پتروشیمی است و این صنعت از خدم فروشی جلوگیری و به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور عمل کند.
مهدوی بیان کرد: در صنعت پتروشیمی هزاران محصول مورد نیاز کشور تامین میشود و ابن صنعت با گسترش خود به دنبال جایگزین شدن با صنعت چوب و آهن است.
وی عنوان کرد: با وجود توانایی و ظرفیت تولید کشور، سهمی کمی از مواد پلاستیکی و لاستیکی در بازارهای همسایه داریم که برگزاری نمایشگاه میتوات کمک شایانی به افزایش حضور صنعت پتروشیمی در کشورهای همسایه شود.
مهدوی گفت: امسال علارغم تحریمها شرکتهایی که در این نمایشگاه شرکت کردند، افزایش قابل توجهی داشتند و از سوی تولید محصولات در صنایع بالادستی ۶.۵ میلیون تن به ظرفیت ما افزوده شده که این نیاز به افزایش ظرفیت از سوی صنایع پایین دستی برای صادرات و تامین نیاز داخل است.
به گفته وی؛ بازارهای داخلی ظرفیتی محدود دارند و صنایع پایین دستی باید نگاه صادرات محور به منظور حضور بهتر در بازهای بین المللی داشته باشند.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اظهار کرد: وقتی کشور در وضیت عادی اقتصادی قرار دارد، مسولین نگرانی بابت توسعه صنعت پایین دستی ندارند، به طور مثال کشورهای نیجریه و ونزوئلا با وجود منابع نفتی به دلیل خام فروشی شرایط اقتصادی مناسبی ندارند.
مهدوی ادامه داد:صادرات محور بود، تبدیل به ارزش افزوده، استفاده از شرکتهای دانش بنیان و استفاده از تولید داخل رمز موفقیت صنعت است.
وی مطرح کرد: تولید کاتالیستها در داخل کشور توسط تولیدکنندگان داخلی نمونه موفق از تولید با ارزش افزوده است که میتواند از خروج ارز نیز جلوگیری کند.
مهدوی بیان کرد:اولین راه برای جلو گیری از خام فروشی سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی است که باید زنجیرههای آن تکمیل شود.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به جهش صنعت نفت بیان کرد: جهش در صنعت نفت آغاز شده است و امسال در قدم اول ۶.۵ میلیون تون به ظرفیت ما اضافه میشود، اما متاسفانه در صنعت پایین دستی برنامه ریزی دقیقی وجود ندارد.
وی افزود: برای صنایع پایین دستی و تکمیل زنجیره آن برنامه خاصی وجود ندارد.
مهدوی گفت: یکی از مشکلات صنایع پایین دستی نقدینگی است، دولت میتواند خوراک را سه ماه بدهد و ما هم محصولات صنایع پایین دستی را ۴ ماهه بدهیم.
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی افزود: واحدهای پی وی اچ هنوز راه اندازی نشده و پروپیلن مایع نیز هنوز چرخه تولید آن کامل نشده است که این موضوع در انجمن مورد بررسی قرار گرفته شده است.
به گفته وی؛ خیز نهایی پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ رسیدن به ۱۳۰ میلیون تن و برداشتن موانع تولید آن است.
مهدوی با اشاره به نیاز حمایت دولت از صنایع پایین دستی گفت:صنایع پتروشیمی نیازمند لایسنس ندارند و تنها با ورد دستگاه و خط تولید میتواند کالایی با ارزش افزوده بالایی تولید کنند.
ویکی پلاست | توسعه ارتباطات، افزایش اطلاعات
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه