عصر روز گذشته خبر آمد که اسدالله عسگراولادی در سن ۸۶ سالگی دارفانی را وداع گفت. او یک هفته پیش بر اثر زمین خوردگی دچار خونریزی مغزی شد و به بیمارستان انتقال یافت.
طبق شنیدهها در چند روز گذشته او درحالت کما به سر برده و سطح هوشیاری او تغییر چندانی نداشت. مرحوم اسدالله عسگراولادی برادر مرحوم حبیبالله عسگراولادی، از سیاستمداران مهم ایران بود.
مرحوم اسدالله، سالها در عرصه صادرات پسته و خشکبار فعالیت داشت. او موفقیتش در تجارت را مرهون سه جمله میدانست؛ زودتر از رقبا از اتفاقات با خبر میشود، زودتر از بقیه تصمیم میگیرد و در نهایت به محض تصمیمگیری عمل میکند.
او همچنین سالها رئیس اتاق مشترک ایران و چین و اتاق مشترک ایران و روسیه بود و مسیر تجارت با این کشورها را تسهیل کرد. ایشان به همراه چند تاجر و صنعتگر، بعد از انقلاب به حکم امام راحل وارد اتاق بازرگانی شدند و طی سالها در اتاق حضور داشت.
مرحوم عسگراولادی اگرچه در اذهان عمومی فردی میلیاردر بود، اما همیشه خود را از کسبه جزء میدانست. سال گذشته برای انجام مصاحبهای به دیدنش رفتیم.
«تاکتیک تجارت عسگراولادی» حاصل گفتوگویی جذاب با ایشان بود. هر آنچه از انتقاداتی که در بارهاش مطرح بود، گفتیم، با تواضع و آرامش جواب داد. این گفتوگو در صفحه «چهرهها» در جمعه نامه «دنیایاقتصاد» منتشر شد.
مرحوم عسگراولادی در آن مصاحبه گفته بود: «اعتقاد دارم اگر انرژیام را روزانه صرف نکنم، ممکن است دچار سکته شوم و زودتر به بهشتزهرا بروم.
من ۵۰ تا ۶۰ سال است که نیم ساعت مانده به اذان صبح بیدارم، ساعت ۶ استخر میروم و ۷ از خانه بیرون میآیم. اصلا نمیتوانم در خانه بمانم. آفتاب به آفتاب بیرون از خانه هستم.»
مرحوم اسدالله، در بخشی دیگر از این مصاحبه گفته بود: «من هیچ وقت وارد کار دولتی نشدم؛ چون علاقهای نداشتم. پیشنهاد هم داشتم.
آیتالله بهشتی پیشنهاد وزارت بازرگانی را به من داد؛ ولی هرگز کار دولتی را نمیپسندم. روزی من دست خدا و خودم است. کار میکنم و پول درمیآورم.
اگر بخواهم در کار دولتی پول زیادی داشته باشم، باید خلاف قانون عمل کنم. اگر بخواهید قانع باشید همیشه گرسنهاید. من سرمایهدار نیستم؛ ولی سرمایهگذار هستم.
پول دارم ولی نه به آن اندازه که میگویند. غنی هستم، ثروتمند نیستم؛ ولی محتاج به کسی هم نیستم» آن مرحوم سالها نامش با حزب موتلفه عجین شده بود. اگرچه در این مصاحبه عنوان کرد که در موتلفه بهخاطر برادرم هستم نه بهخاطر خودم.
منبع: دنیای اقتصاد
ویکی پلاست | توسعه ارتباطات، افزایش اطلاعات
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه