به گزارش ویکی پلاست به نقل از مهر، گزارش شاخص قیمت تولیدکننده در ایران در سال ١٣٩٧ (بر مبنای سال پایه ١٣٩٠) از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد.
شاخص قیمت تولیدکننده در سال ١٣٩٧، با ۴۷.۵ درصد افزایش نسبت به سال ١٣٩٦، به عدد ٣۴٧.٢ رسید. این شاخص در سال ١٣٩۶ عدد ۲۳۶.۴ بوده و نسبت به سال ١٣٩۵، ١٢.٩ درصد افزایش یافته بود. این شاخص در تمام فصلهای سال مورد بررسی (١٣٩۶) نسبت به فصل قبل از خود با افزایش مواجه بوده است. بیشترین افزایش این شاخص در فصل پاییز با ۱۸.۶ درصد نسبت به فصل قبل به وقوع پیوسته است.
درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده در همه فصلهای سال ١٣٩٧ نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) مثبت بوده و بیشترین آن مربوط به فصل زمستان، ۶۶.۳ درصد، است.
در ادامه به توضیح اعداد شاخص و درصد تغییرات آنها در سطح بخشهای اصلی و اختصاصی میپردازیم.
بخش کشاورزی
شاخص قیمت تولیدکننده بخش کشاورزی در سال ١٣٩٧ با ۴۸.۸ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ٣۶٨.٢ رسید. عدد شاخص این بخش در سال ١٣٩۶ برابر با ۲۴۷.۵ بوده که نسبت به سال قبل ١١.٧ درصد افزایش یافته بود. بیشترین افزایش شاخص مذکور در فصل بهار و به میزان ٢٣.٩ درصد نسبت به فصل قبل است. این شاخص در تمامی فصلهای سال مورد بررسی به جز فصل زمستان افزایش داشته است.
بخش معدن
شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در سال ١٣٩٧ با ۵۰.۹ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ٣۵٠.٠ رسید. عدد شاخص این بخش در سال ١٣٩۶ برابر با ٢٣٢.٠ بوده که نسبت به سال قبل ١٧.٣ درصد افزایش یافته بود. شاخص این بخش در تمام فصلهای سال مورد بررسی افزایش داشته و بیشترین افزایش آن در فصل پاییز معادل ١٧.٢ درصد بوده است.
بخش صنعت
شاخص قیمت تولیدکننده بخش اصلی صنعت در سال ١٣٩٧ با ۶۴.۶ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۳۸۲.۴ رسید. عدد شاخص این بخش در سال ١٣٩۶ برابر با ۲۳۲.۴ بوده که نسبت به سال ١٣٩۵، ۱۵.۵ درصد افزایش یافته بود. شاخص این بخش در تمام فصلهای سال مورد بررسی افزایش داشته و بیشترین افزایش آن در فصل پاییز معادل ۲۳.۵ درصد بوده است.
بخش برق
شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در سال ١٣٩٧ با ۴.۷ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ١٢۶.٢ رسید. عدد شاخص این بخش در سال ١٣٩۶ برابر با ۱۲۰.۵ بوده که نسبت به سال قبل ٨.١ درصد کاهش یافته بود. شاخص این بخش در فصلهای پاییز و زمستان به ترتیب با ۱۱.۶ و ۴.۶ درصد کاهش نسبت به فصل قبل و در سایر فصلهای سال ١٣٩٧ با افزایش نسبت به فصل قبل همراه بوده است.
بخش اختصاصی خدمات
شاخص قیمت تولیدکننده بخش اختصاصی خدمات در سال ١٣٩٧ با ۲۲.۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل به عدد ۲۹۶.۵ رسید. این شاخص در سال ١٣٩٦ عدد ۲۴۲.۶ بوده که نسبت به سال قبل ٨.٩ درصد افزایش یافته بود. بیشترین افزایش شاخص مذکور در فصل پاییز به میزان ٨.٨ درصد میباشد. شاخص قیمت تولیدکننده در این بخش در تمام فصلهای سال مورد بررسی نسبت به فصل قبل با افزایش همراه بوده است.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- توقف تورم تولید
- تورم ماهانه تولید کنندگان در فروردین 99 منفی شد
- راه نجات تولید چیست؟
- خیز تولید در میانه بهار
- نرخ تورم تولیدکننده فصل زمستان ۴۷.۵ درصد شد
- کدام کالاهای وارداتی بیشترین تورم را داشتند؟
- تورم تولیدکننده به 35.2 درصد رسید
- تورم سال ۹۷ چقدر میشود؟
- تورم ۹ ماهه تولیدکننده ۳۶.۷ درصد/ کاهش ۹.۵ درصدی شاخص صنعت