چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

بازسازی پتروشیمی بوعلی کلید نخورد/ خطر کمبود یا گرانی بطری پلاستیکی
یک‌کارشناس انرژی گفت: پتروشیمی بوعلی سینا با گذشت حدود دوسال از آتش سوزی،عمده هزینه بیمه خود را دریافت کرده،اما بازسازی را آغاز نکرده که این می تواند در تابستان تولید پت را دچار چالش کند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از مهر، ۱۶ تیر ماه سال ۹۵ بود که آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی سینا که در بندر ماهشهر قرار دارد، سر خط اخبار قرار گرفت و وزیر نفت را در گرم‌ترین روزهای سال از پایتخت به نزدیک ترین فاصله از آتش سوزی رساند. البته به فاصله یک روز یعنی ۱۷ تیرماه مخزن دیگری در این پتروشیمی طعمه حریق شد. هرچند احتمال سرایت حریق به سایر مناطق وجود داشت اما، این آتش سوزی پس از سه روز بدون خسارت جانی خاموش شد.

خوراک پتروشیمی بوعلی سینا نفتای سبک و سنگین است که در نهایت به محصولاتی نظیر پارازایلن و بنزن تبدیل می‌شود. پس از بنزن، پارازایلن مهم‌ترین مواد آروماتیکی محسوب می‌شود. پارازایلن به طور عمده برای تولید دی. ام. تی و پی.تی. ای مصرف می‌شود که این ۲ محصول در ساخت پلی اتیلن ترفتالات استفاده می‌شود که می‌تواند در ساخت و تولید پلی استرها، الیاف مصنوعی، فیلم عکاسی، صنایع داروسازی، حشره کش‌ها، حلال‌ها و بطری نوشابه و آب معدنی کاربرد داشته باشد.

داود محبی، کارشناس حوزه پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پتروشیمی بوعلی سینا محصولات خود را به منظور تولید پت که تابستان سال جاری به چالش جدی تبدیل شده بود، در اختیار پتروشیمی تندگویان قرار می‌دهد، اظهار داشت: حال با توجه به اینکه تولیدات این پتروشیمی را از دست داده‌ایم، تندگویان برای تأمین نیاز خود، دست به دامان پتروشیمی نوری در عسلویه شده است. به دلیل فاصله زیادی که بین این دو پتروشیمی وجود دارد، محصولات پتروشیمی نوری از عسلویه بارگیری شده و با کشتی به بندر ماهشهر می‌رسد. طی این مسافت موجب افزایش هزینه‌های تولید پت در پتروشیمی تندگویان شده است که در نتیجه بر قیمت عرضه این محصول در بورس تأثیر گذاشته و موجب شده نرخ پت عرضه شده در بورس با وجود اهرم‌هایی برای کنترل قیمت، افزایش یابد.

وی افزود: سال گذشته در گرم‌ترین روزهای سال صنعت بطری سازی کشور با مشکل کمبود پت به عنوان ماده اولیه ساخت بطری‌های نوشابه و آب معدنی مواجه شد. عده‌ای معتقد بودند که این کمبود پت به دلیل کاهش تولید پتروشیمی تندگویان بود که به دلیل تحریم‌ها تصمیم گرفتند برای استفاده از حضور تیم خارجی در روند اورهال این پتروشیمی، زمان اورهال را زودتر اجرایی کنند.

به گفته محبی، البته یکی از دلایل بازار کساد پت، کاهش ارزش ریال در مقابل افزایش ارزش دلار بود. در چنین شرایطی محصولات خریداری شده از بورس به جای اینکه به مصرف داخل و بخش پایین دستی پتروشیمی برسد روانه بازارهای بین المللی می‌شد. در این حالت به دلیل کمبود پت در کشور نرخ‌ها بالا رفت تا اینکه دولت دست به کار شد و سقف رقابتی قیمت بورس را برداشت. در نتیجه این اقدام نرخ پت تا حدی منطقی شد.

این کارشناس صنعت پتروشیمی ادامه داد: حال با توجه به اینکه روزهای پایانی فصل سرما را می‌گذاریم و به زودی داغ‌ترین روزها را نیز تجربه می‌کنیم، نیاز به آب معدنی و سایر نوشیدنی‌ها به شدت افزایش می‌یابد. این افزایش تقاضا در حالی است که نه تنها پتروشیمی بوعلی سینا وارد مدار تولید نشده است، بلکه با تأمین مواد اولیه پتروشیمی تندگویان از پتروشیمی نوری نرخ محصول پت در داخل بورس افزایش یافت. این گرانی نرخ محصول نسبت به نرخ موجود در بورس موجب می‌شود که جریان قاچاق این محصول مجدداً فعال شود.

نکته‌ای که در این میان اهمیت بیشتری دارد این است که چرا پتروشیمی بوعلی سینا با گذشته حدود دو سال و با توجه به اینکه عمده هزینه بیمه خود را دریافت کرده است، وارد حوزه ساخت و عملیات نمی‌شود.

میزان خسارت وارد شده به پتروشیمی بوعلی سینا حدود ۱۲۰ میلیون دلار ارزیابی شده که از این میزان بخش عمده آن توسط بیمه پرداخت شده است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه
علی م جمعه ۲۴ اسفند ۱۳۹۷
عزیزان مصرف کننده پت مداقه داشته باشند که پت و مجموعه تندگویان 1سالی هست هزینه هاشو و لزما سوداوریش رو رو تبلیغات گذاشته که بارهاشو چه نساجی چه بطری بالا بفروشه... مثلا همین برج9 کلی شانتاژ کرد که برج10 اوورهال میریم یا دیگ بخارمون مورد پیدا کرده یا فلان قرارداد بلندمت اینجور و این ... اخه مگه میشه با1000تن فزونی تقاضا 8000تن رقابت بشه.. خودشون دارن بازارسازی میکنن.. راستشو بخواین با کد من هم الکی تقاضا ایجاد کردن... درست نیست ولیکن مجبورم اعتراف کنم... حاضرم به عبالرزاقی و امپراطورجهرمی که همه جا رو دستش گرفته اثبات کنم..اگه جهرمی راست میگه از گرونی پت ناراحته خودش سهمیه ها رو قیچی کنه ارسال پاسخ
کمیل جمعه ۲۴ اسفند ۱۳۹۷
کاسبان تحریم.... مجریان بیرحمی که از نساختن بهره مند میشوند... دلسوز اگه میداشتیم درست میشد ... فقط دو کلمه کاسبان تحریم ارسال پاسخ

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟