چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

ارائه روشی نوین برای افزایش کیفیت و ظرفیت PVC
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با ارائه شیوه‌ای نوین در تولید PVC، از افزایش کیفیت و نرخ تولید و کاهش انرژی و هزینه تولید این محصول خبر داد و گفت: این طرح عنوان یکی از طرح‌های برتر وزارت علوم را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از ایسنا، نسرین اعتصامی با اشاره به اهمیت صنعت پلیمر به عنوان یکی از شاخه‌های ارزشمند صنایع پتروشیمی، اظهار کرد: از مهم‌ترین محصولات این صنعت پلی وینیل کلراید است که عموم مردم آن را با نام پی وی سی(PVC) می‌شناسند.

وی با بیان این‌که PVC یکی از پرمصرف‌ترین ترموپلاست‌ها در دنیا است، تصریح کرد: کاربردهای متنوع، قیمت پایین، وزن کم، شفافیت و انعطاف پذیری آن سبب شده تا با تولید بیش از ۳۷ میلیون تن در سال، بعد از پلی اتیلن و پلی پروپیلن بیشترین پلیمر تولیدی در دنیا باشد.

اعتصامی با اشاره به کاربردهای متعدد این پلیمر محبوب در صنایع گوناگون، افزود: صنایع ساختمانی مانند ساخت انواع لوله‌های آب و فاضلاب، در و پنجره، دکوراسیون و تزیینات، عایق سیم‌های برق، صنایع پوشاک و چرم مصنوعی، بطری‌های گوناگون، صنعت اسباب‌بازی، تجهیزات پزشکی، صنایع بسته‌بندی و حمل و نقل، از جمله کاربری‌های این ماده مهم است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: شیوه پلیمریزاسیون تعلیقی یکی از چهار روش تولید این محصول در دنیا است که قریب به ۸۰ درصد از PVC دنیا به این روش تولید می‌شود.

اعتصامی با اشاره به ابعاد و چالش‌های پیش روی تولید این محصول، گفت: این روش در صنعت بصورت ناپیوسته و در رآکتورهای همزن‌دار انجام می‌شود که با توجه به مدت زمان طولانی واکنش، سرعت تولید محصول پایین است و با توجه به این که همه مواد اولیه از ابتدا به رآکتور وارد می‌شود، احتمال عملکرد نامناسب کاتالیست و یا انتقال حرارت نامناسب سبب بروز خطر انفجار، آسیب رسیدن به تجهیزات رآکتور و یا تولید محصول معیوب می‌شود.

وی با بیان این‌که عموماً افزایش نرخ تولید مستلزم توسعه تکنولوژی و سرمایه‌گذاری کلان است، افزود: یکی از برتری‌های این طرح آن است که بدون نیاز به فناوری‌های پیچیده و صرفاً با تغییراتی در روش‌های عملیاتی توانسته است تولید پذیری رآکتور را تا حد زیادی افزایش دهد.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: در روش‌های کنونی تولید PVC، سرعت واکنش در ابتدای فرآیند کم و در انتها افزایش می‌یابد که سبب عدم بهره برداری مناسب از ظرفیت سرمایشی رآکتور می‌شود.

اعتصامی اظهار کرد: در این طرح با تزریق تدریجی یک کاتالیست خیلی تُند با نیمه عمر پایین و تجزیه سریع آن، ضمن ثابت نگه داشتن سرعت واکنش در طول مدت پلیمریزاسیون و بهره برداری حداکثری از ظرفیت سرمایشی رآکتور، می‌توان محصول مورد نظر را در مدت زمانی بسیار کمتر به دست آورد.

وی با اشاره به این‌که اجرای این طرح به دلیل مشکلات انتقال و نگهداری مواد اولیه واکنش، در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی واحد جنوب کشور (ماهشهر) انجام شد، گفت: بر این اساس، طراحی و ساخت یک سامانه آزمایشی کامل، شامل رآکتور، کندانسور و مجموعه دستگاه های لازم، با امکان بهره‌برداری در دیگر پروژه‌ها و نیز سنتز و تهیه کاتالیست تُند مورد نیاز برای این فرآیند در کشور از جمله دستاوردهای دیگر این طرح است.

دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این‌که این فناوری پیش از این در اختیار چند شرکت خارجی از کشورهای آلمان، اسپانیا و روسیه بود، تصریح کرد: امروز با افتخار می‌توان گفت دانش فنی این فرآیند در داخل کشور نیز قابل اجراست.

اعتصامی اضافه کرد: ایمنی بسیار بالای این فرآیند، کاهش بیش از ۴۵ درصدی زمان واکنش، افزایش قابل ملاحظه ظرفیت تولید برای اولین بار در کشور، بهبود خواص محصول، کاهش هزینه‌ها و انتشار ۵ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی از جمله دستاوردهای انجام این طرح به شمار می رود.

وی ادامه داد: با توجه به سابقه پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینه PVC، این دانشگاه به عنوان "قطب پژوهشی پلی وینیل کلراید" وزرات نفت تعیین و تصویب شده است.

به گزارش ایسنا، این طرح با عنوان "تدوین دانش فنی افزایش تدریجی آغازگر برای بهبود خواص محصولPVC و کاهش مدت زمان واکنش" توسط دکتر نسرین اعتصامی دانشیار دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان ارائه شده است. این طرح در قالب یک اختراع با عنوان " فرآیند پلیمریزاسیون وینیل کلراید با افزایش تدریجی آغازگر" به ثبت رسیده، عنوان یکی از طرح‌های پژوهشی برتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۹۶ را به خود اختصاص داده است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟