wikiplast.ir
چرا معاملات هفته به هفته کم می شود؟ آیا وارد رکود شده ایم؟ تولیدکنندگان پاسخ دادند
ویکیپلاست: بورس کالای ایران در دو هفته اخیر شاهد کمترین میزان معاملات محصولات پتروشیمی در سال جاری است. در حالی که تا سه هفته پیش شاهد عرضههای بیشتر از ۷۰ هزار تن بودیم اما در حال حاضر هم عرضههای پتروشیمیها کاهش پیدا کرده که البته بخشی از این کاهش به دلیل اورهال است. علیرغم اینکه احساس میشود عرضهها کم است و باید تقاضا و رقابتهای قابل توجهی ثبت شود اما این اتفاق نیفتاده است.
از جمله مواردی که برای کاهش معاملات مطرح میشود موضوع موادهایی است که توسط دلالها خرید میشد و کد بورسی تولیدکنندهها در دست دلالها بود که الان به دلیل شرایط امنیتی تمایلی به خرید بورس ندارند.
موضوع دیگر مسئله مواد اولیه «کف» یا همان فروش حواله است؛ پتروشیمیها با تولیدکنندهها مکاتبه میکنند که به سامانه ثامن بپیوندند. در این قالب، فروش محصولات پتروشیمی به صورت کف، در حال رسیدن به صفر است...
ویکیپلاست از تولیدکنندهها خواست تا نظراتشان را در خصوص عوامل کاهش قابل توجه معاملات مواد اولیه پتروشیمی در بورس کالا بیان کنند که در ادامه نظرات برخی از تولیدکنندهها را میخوانید.
یکی از تولیدکننده برای ویکی پلاست نوشت:
در حال حاضر شبکه توزیع آمادگی شفافیت در خصوص تغیرات و اجرای قانون پولشویی را ندارد و به همین دلیل با رکود در بعضی از صنایع روبرو شدهایم، همچنین تا کنون شرکتهای تولیدکننده مانند محللها در بورس کالا مشغول به خرید بودند و از معافیتهای مختلفی در مالیات عملکرد و مالیات ارزش افزوده بهره مند میشدند مثل مناطق آزاد و فروش صادراتی فیک که با توجه به قوانین جدید و بخشنامههای مربوطه دیگر به راحتی امکان پذیر نیست و زمان لازم دارد تا به قول ادام اسمیت دستهای پنهان بازار روشهای جدید را بپذیرند.
برای پیشبینی بسیار کار مشکل است ولی تحلیل فاندامنتال تحریمهای سال 90 و 91 میگوید که فروش پتروشیمیها چند ماهی در رکود خواهد بود.
یکی دیگر از تولیدکنندهها گفت:
در حال حاضر عرضهها یک مقدار متعادل شده و اگر این روند ادامه پیدا کند، بسیار خوب خواهد بود اما اتفاقی که افتاده، این است که سرمایه در گردش نصف و حتی یک سوم شده است و قدرت نقدینیگی واحدهای تولیدی به شدت کاهش پیدا کرده است به عنوان مثال موادی که تا ۶ ماه گذشته 5 یا ۶ هزار تومان میخریدیم، الان باید 11 هزار تومان خریداری کنم و همین مسئله موجب افت شدید تقاضاها شده است به گونهای که در این هفته در حالی که به شدت به مواد اولیه نیاز داشتم، به دلیل اینکه در دو هفته گذشته خرید کرده بودم، نتوانستم در این هفته خرید کنم.
دومین مسئله این است که بازار پلی اتلین در ۶ ماه اول سال به شدت داغتر از ۶ ماه دوم سال است و در آن مقطع پتروشیمیها نیز با عرضههای بازی میکنند از طرفی هم شرایطی داریم که پتروشیمیها امکان صادرات ندارند و مجبورند که عرضهها را افزایش دهند در حالی که انبارها هم کاملا پر است و امیدواریم که این بازی را ادامه ندهند چراکه در زمان نزدیک به عید که قراردادها و تقاضاها بیشتر میشود، به یک باره پتروشیميها به اورهال میروند و در این شرایط بازاریها به میدان می آیند.
همچنین بحث خرید کد و فروش مواد اولیه در بازار آزاد زمانی ارزش پیدا میکند که عرضه از همین تقاضای اندک هم کمتر شود.
این چند عامل به شدت تاثیرگذار است اما عامل اصلی کاهش سرمایه در گردش است که بسیاری از تولیديیها را فلج کرده است، یعنی ما در گذشته با ۱۰ میلیارد تومان، ۲ هزار تن مواد اولیه خریداری میکردیم در حالی که الان باید همین مبلغ باید ۸۰۰ تن خرید داشته باشیم و این نشاندهنده عمق فاجعه است.
یکی دیگر تولیدکننده در این خصوص گفته است:
به نظر من یکی از دلایلی که موجب شده تا عرضههای پتروشیمیها با استقبال مواجه نشود، این است که بسیاری از تولیدکنندهها در ماههای اولیه سال که اختلاف قیمت پتروشیمی با بازار آزاد زیاد بود، خریدهای سنگین انجام دادند و سقف میزانی که در خریدهای رسمی باید به دفاتر دارایی ارسال کنند، پر شده است و اگر بخواهند دوباره خرید کنند، خریدهای رسمی بیش از حد بالا میرود.
دومین دلیل هم، کم شدن فاصله قیمتی بازار آزاد و بورس باشد و بهصرفه نباشد که تولیدکنندهها از پتروشیمیها خرید و بعد از ۱۵ روز محصولات را دریافت کنند به همین دلیل از بازار آزاد خرید میکنند. البته افزایش قیمتها و کاهش قدرت خرید نیز بیتاثیر نیست.
در پیامی دیگر، یک تولیدکننده نوشت: قطعا ظرفیت صنایع پلاستیک کشور بیش از این است ولی این بگیر و ببندها بی تاثیر نبوده
رکود در برخی از صنایع مثل صنعت خودرو که تقریبا دو سه هفته اخیر رکورد هایجدید در تولید از نظر کاهش به ثبت رسیده در دیگر صنایع هم افت فروش محسوس بوده است.
صادرات هم که به مشکل خورده انبارها هم احتمالا از خریدهای قبلی پر است و از همه مهمتر سرمایه گردش حدود سه برابر شده.
هیچ بنگاهی چه بزرگ و چه کوچک توان تحمل این سه برابری ناگهانی سرمایه گردش را ندارد بنابراین این افت تولید و قاعدتا مصرف مواد به نظر من طبیعی است ولی در ادامه با برطرف شدن برخی از عوامل فوق به روندهای افزایشی باز می گردد ولی نه مثل قبل
چون شرایط تحریم و تورم منجر به کاهش قدرت خرید و افت در بازارهای مختلف خواهد شد. البته اگر پتروشیمی به بازی کردن با عرضه ها روی نیاورند.
یک تولیدکننده دیگر گفت: قطعا تمام گزینه هایی که اشاره کردی بهش میتونه تاثیر گذار باشه ودیگر اینکه:
باربری های بندر اعلام کردن ماشین فقط به آدرس حواله ارسال میکنن
باید تعطیلات کریسمس که درپیش رو هست مدنظر قرارداد که میتونه باعث کاهش قیمت جهانی بشه،
هنوز خیلی از تولیدکننده ها نتوانسته اند به بازار تولید برگردن علیرغم اینکه دراین روزها مشتریها روی خوش به بازار نشان داده ومثل گذشته اعلام سفارش میکنن،
مطلب دیگه اینکه سلاطین دلالی درخرید وفروش موادفعلا بااحتیاط زیاد اقدام به دادوستد میکنن،
و از همه مهمتر مشتری های برون مرزی مواداولیه کشورهای روسیه و عربستان رو جایگزین موادهای ایرانی کردن تا مبادا گرفتار دورزدن تحریم ها بشن.
ودرآخر پایین اومدن سطح نقدینگی باعث شده تا خریداران بصورت روزانه اقدام به خرید کنن تا مبادا بادر نوسان قیمت متحمل خسارت شوند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه