به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، توقف خدماتدهی این بانک به ایرانیها یک ماه طول کشید. حال اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق ایران و چین از آغاز مبادلات مالی میان دو کشور از دوم دسامبر (۱۱آذر) بهواسطه ارائه خدمات بانک کونلون به ایرانیان خبر داد و تاکید کرد که آغاز فعالیت این بانک نقطه عطفی در روابط اقتصادی ایران و چین خواهد بود.
کونلون بانک که زیرمجموعه شرکت ملی نفت چین است، در سال ۲۰۰۲ فعالیت خود را آغاز کرد. کونلون بانک در ابتدای تاسیس بانک کوچکی به شمار میرفت که حتی در پکن هم شعبهای نداشت. اما به درخواست مقامات ایرانی با توسعه روابط دو کشور، یک شعبه نیز در پکن ایجاد کرد. ارزش اموال کونلون بانک مرتب در سالهای اخیر افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۰ ارزش اموال این بانک به مرز ۶ میلیارد دلار رسیده است.
اما نام این بانک چینی از زمانی بر سر زبانها افتاد که وزارت خزانهداری آمریکا در سال ۲۰۱۲ و در جریان تحریمهای ضدایرانی خود این بانک را بهدلیل آنچه آن را همکاری با بانکهای ایرانی دانست هدف جریمههای هنگفت قرار داد. در بیانیهای که آن زمان از سوی وزارت خزانهداری آمریکا منتشر شد، آمده است: «بانک کونلون چین با اتخاذ موضعی در تضاد با تحریمهای ایران به فراهم کردن خدمات مالی برای بانکهای تحت تحریم ایران و کمک به این کشور برای انجام میلیونها دلار تراکنش مالی در سطح بینالمللی ادامه داده است.» اواخر ماه اکتبر بود که رویترز به نقل از چند مقام آگاه اعلام کرد این بانک چینی در آستانه دور جدید تحریمهای ایران و ریسک تحریمهای ثانویه آمریکا برای بانکهای چینی در نظر دارد تا انجام تراکنشهای مالی را برای ایران متوقف کند. از آن روز تا کنون نزدیک به یک ماه میگذرد.
در این مدت، چه از سوی دولتیها و چه از سوی بخش خصوصی ایران، بارها در مورد ضرورت ایجاد کانال جدید مراودات مالی با چین صحبت شده بود. اما بیشتر از اینکه بحث فعالیت مجدد کونلون بانک مطرح باشد، بحث جایگزین کردن مسیری به جای این بانک مطرح بود. البته چنین عنوان شده بود که با وجود توقف مبادلات ظاهرا کونلون بانک، حاضر شده بود تا در زمینه نقلوانتقال مالی کالاهای بشردوستانه با ایران همکاری کند.
رئیس اتاق ایران و چین در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران گفت: ظرف یک ماه گذشته، به دلیل اینکه فروش نفت ایران به چین متوقف شده بود، بانک کونلون هم فعالیت خود را برای ارائه خدمات به ایران متوقف کرده بود. اما با آغاز فروش مجدد نفت ایران به چین از دوشنبه هفته آینده، این بانک برای مبادلات مالی با ایران مجددا فعالیت خود را از دوم دسامبر (۱۱ آذرماه) آغاز خواهد کرد.
بر این اساس قرار است پول حاصل از فروش نفت ایران به چین به بانک کونلون منتقل شود تا امکان خریدوفروش کالا برای فعالان اقتصادی ایران فراهم شود. به اعتقاد رئیس اتاق ایران و چین با آغاز مجدد فعالیت بانک کونلون، صادرات و واردات ایران و چین در حد عالی پیش خواهد رفت و باید منتظر فصل جدیدی از روابط بین دو کشور از دوم دسامبر بود.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- بانک کُنلُن چین تحت چه شرایطی با طرف ایرانی همکاری میکند؟
- احتمال خروج کونلون بانک چین از ایران/ ابهام در اجرای SPV
- کونلن بانک چین تراکنشهای بانکی با ایران را محدود کرد
- آغاز تعاملات بانکی ایران و چین از فردا/کونلونبانک دوباره فعال شد
- واکنش بانک ملی به خبر دفتر خزانه داری آمریکا
- دسته چک با سیستم متمرکز بانکی صادر می شود
- معامله و حواله ارز خارج از بانک و صرافیهای مجاز ممنوع شد
- صادرکنندگان کارمندان رئیس بانک مرکزی نیستند