چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

اخبار منتخب
۲۸ آبان ۱۳۹۷ 2 2446

روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد؛

دستورالعمل نحوه‌ی بازگشت ارز حاصل از صادرات ابلاغ شد

دستورالعمل نحوه‌ی بازگشت ارز حاصل از صادرات ابلاغ شد
بانک مرکزی در بخشنامه ای نحوه‌ی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه‌ی اقتصادی کشور را ابلاغ کرد، در این بخشنامه تمام صادرکنندگان مکلف به ارایه تعهد برگشت ارز هستند و بانک مرکزی مکلف است صرفاً برای واردات کالا و خدمات صادرکنندگانی تامین ارز کند که نحوه بازگشت ارز به چرخه اقتصادی مطابق ساختار تعیین شده در دستورالعمل این بانک باشد.

به گزارش ویکی پلاست، به نقل از بانک مرکزی بانک مرکزی در بخشنامه ای نحوه‌ی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه‌ی اقتصادی کشور را ابلاغ کرد، در این بخشنامه تمام صادرکنندگان مکلف به ارایه تعهد برگشت ارز هستند و بانک مرکزی مکلف است صرفاً برای واردات کالا و خدمات صادرکنندگانی تامین ارز کند که نحوه بازگشت ارز به چرخه اقتصادی مطابق ساختار تعیین شده در دستورالعمل این بانک باشد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این بخشنامه آمده است؛ در اجرای بند"1" مصوبه شماره 97405 مورخ 23‏/07‏/1397 شورای عالی هماهنگی اقتصادی و حسب تصمیمات کمیته بند"2" مصوبه یادشده از یک سو و در راستای تسهیل اجرای دستورالعمل شماره 210782‌‏/97 مورخ 20‌‏/06‌‏/ 1397 از سوی دیگر، بدینوسیله "نحوه‌ی بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه‌ی اقتصادی کشور" به شرح ذیل ابلاغ می‌شود:

1- کلیه صادرکنندگان کالا و خدمات مکلف به ارائه تعهد بابت برگشت ارز حاصل از صادرات خود به چرخه اقتصادی کشور می‌باشند.

2- بانک مرکزی مکلف است صرفاً برای واردات کالا و خدمات صادرکنندگانی تخصیص و تأمین ارز نماید که نحوه بازگشت ارز آنها به چرخه اقتصادی کشور مطابق ساختار ذیل مشخص باشد.


3- بازگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگانی که مجموع صادرات سالانه آنها تا یک میلیون یورو، بیش از یک میلیون یورو تا سه میلیون یورو، بیش از سه میلیون یورو تا ده میلیون یورو و بیش از ده میلیون یورو به شرح ذیل باشد:

الف) تا یک میلیون یورو
• از فروش ارز در "سامانه نیما" معاف است.
• در ازای واردات کالا و خدمات مورد نیاز چرخه تولید یا تجارت خود پس از ثبت سفارش استفاده نماید (واردات در مقابل صادرات خود).
• به صورت مستقیم جهت واردات کالا با تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت به واردکنندگان دیگر پس از ثبت سفارش واگذار نماید (واردات در مقابل صادرات غیر).
• به صورت حواله یا اسکناس به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز با ثبت در "سامانه نظارت ارز (سنا)" عرضه نماید.


ب) بیش از یک میلیون یورو تا سه میلیون یورو
• مکلف‌اند 50 درصد ارز صادراتی را به "سامانه نیما" واگذار نماید.
تبصره: تا سقف یک میلیون از فروش ارز در "سامانه نیما" معاف است.
• مابقی ارز را می‌باید به طرق زیر به چرخه اقتصاد بازگردانند:
• در ازای واردات کالا و خدمات مورد نیاز چرخه تولید یا تجارت خود پس از ثبت سفارش استفاده نماید (واردات در مقابل صادرات خود).
• به صورت مستقیم جهت واردات کالا با تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت به واردکنندگان دیگر پس از ثبت سفارش واگذار نماید (واردات در مقابل صادرات غیر).
• به صورت حواله یا اسکناس به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز با ثبت در "سامانه نظارت ارز (سنا)" عرضه نماید.

ج) بیش از سه میلیون یورو تا ده میلیون یورو
• مکلف‌اند 70 درصد ارز صادراتی را در "سامانه نیما" عرضه نماید.
تبصره: تا سقف یک میلیون از فروش ارز در "سامانه نیما" معاف است.
• مابقی ارز را بایستی به طرق زیر به چرخه اقتصاد بازگرداند:
• در ازای واردات کالا و خدمات و هزینه‌های بازاریابی مورد نیاز چرخه تولید یا تجارت خود پس از ثبت سفارش استفاده نماید (واردات در مقابل صادرات خود).

د) بیش از ده میلیون یورو
• مکلفند 90 درصد ارز صادراتی را در "سامانه نیما" عرضه نماید.
تبصره: تا سقف یک میلیون از فروش ارز در "سامانه نیما" معاف است.
• مابقی ارز را بایستی به طریق زیر به چرخه اقتصاد بازگردانند:
• در ازای واردات کالا و خدمات و هزینه‌های بازاریابی مورد نیاز چرخه تولید یا تجارت خود پس از ثبت سفارش استفاده نماید.
تبصره: فروش در "سامانه نیما" بیش از درصد مشخص شده در هر یک از سه دسته فوق، امکان‌پذیر است.

4- کلیه صادرات انجام گرفته از تاریخ 22‏/01‏/1397 مشمول این مصوبه خواهد بود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 83%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه
علیرضا خدایاری چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷
کاملا درسته متاسفانه ما در تمام سطوح مدیریتی کشور با این مشگل روبرو هستیم شکایتی فرستادم وزارت نیرو میگم مگه ما تابستون درآمد بیشتری داریم که از ما بابت فصل تابستان پیک فصل تابستان میگیرید در کجای دنیا با صنعتگر اینطوری رفتار میشه شما تیشه به ریشه تولید دارید میزنید یه مشت مهملات تحویل من دادن ارسال پاسخ
بیژن حسنی راد چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷
متاسفانه این دیدگاه غلط برای بسیاری از افراد وجود دارد که تصور میکنند افراد خائن به مملکت، از کرات دیگر آمده و باید حتما ظاهر عجیبی داشته باشند. در حالیکه بدترین نوع خیانت به یک مملکت، سپردن کار به افراد نادانی هست که خود را خبره می دانند و حاضر به گرفتن راهنمایی از هیچکس نیستند. کسانی که تصمیم به ممنوع کردن صادرات به بهانه مبارزه با افزایش قیمت داخلی اجناس میکنند ، در حالی که خود می دانند این موضوع بدلیل رانت خواری و سوء مدیریت داخلی میباشد، نمونه بارز این گونه افراد میباشند. وقتی که دو ماه پیش به بهانه کاهش قیمت پت در بازار، اقدام به ممنوع کردن صادرات پیریفورم کردند، فکر این قسمت مسئله نبودند که با شروع تحریم و عدم امکان صادرات پتروشیمی ها عموما زمینه انباشت مواد پلیمری در کشور بوجود خواهد آمد و با از دست رفتن بازار پیریفورم و محصولات پت در کشورهای همسایه و واگذاری آن بازارها به کشورهای رقیب نظیر ترکیه، پاکستان، اردن و روسیه، عملا امکان برگرداندن مشتریان هم در شرایط تحریم فعلی وجود ندارد. پرواضح بود که علت گرانی مواد پلیمری در آن زمان بدلیل صادرات آن بصورت مواد اولیه توسط پتروشیمیها بوده که با ارز با قیمت بالا جابجا میشده و سود سرشاری را نصیب شرکتهای پتروشیمی می نمود. حالا مجتمعهای پتروشیمی که خود با صادرات بی رویه و عدم عرضه مواد اولیه در بورس در طی ماههای آخر سال 1396 و شش ماهه اول سال 1397 باعث افزایش قیمت شده بودند، عملا مجبور هستند که برای کنترل عرضه به اورهال اجباری بروند. زیرا دیگر امکان صادرات برایشان با توجه به شرایط تحریمی وجود ندارد و بازار داخل نیز عملا فلج شده است. از آن بدتر هم تصویب موانع مالی توسط بانک مرکزی تحت لوای پیمان سپاری ارزی می باشد که کاملا صادرات کشور را زمینگیر کرده است. شاید در شرایطی که سیستم مالی کشور تحریم بوده و امکان آوردن ارز از طریق سیستم بانکی وجود نداشته و مابه التفاوت قیمت دستوری ارز با بازرا آزاد بیش از 30% میباشد، بانک مرکزی انتظار دارد که صادر کنندگان آستین بالا زده و به قاچاق ارز بپردازند تا مشکلات ارزی آنها حل شود! ایکاش مدیران ما درایت لازم برای دیدن اینروز را داشتند و اینگونه به صنعت مملکت خیانت نمی کردند. حالا نیز بعد از ایجاد رانت برای ماههای متوالی، اقدام به دستگیری عده ای افراد رده چندم در بازرا مواد پلیمری نمده اند تا تقصر را به گردن آنها بیندازند و برای خود وجهه ای درست کنند. ولی متاسفانه جابجایی مدیران در بین رده های بالای مدیریتی و نسبت دادن خطاهای سازمانی به عملکرد مدیران قبلی، روشی تکراری برای توجیه تصمیمات اشتباه و نابجا و عوارض بوجود آمده میباشد که همگان به آن خو گرفته اند. ارسال پاسخ

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟