به نقل از نیپنا، براساس اطلاعات یک شرکت تحلیلی و جمع آوری داده ها، دو کشور ایران و آمریکا باعث رشد جهانی قابلیت معاملات در بازارجهانی پلی اتیلن خواهند شد. این امر می تواند میزان تولید ۱۱۰.۵۰ میلیون تن درسال ۲۰۱۷ را تا سال ۲۰۲۶ به ۱۵۰.۹ میلیون تن درسال ارتقاء بخشد.
گزارش شرکت گلوبال دیتا درباره چشم انداز صنعت جهانی پلی اتیلن درسال ۲۰۲۲ نشانگر آن است که در ۹ سال آینده نزدیک به ۱۱۰ مجتمع تولیدی به طور خاص در منطقه خاورمیانه و آسیا آماده بهره برداری خواهند شد. ایران به عنوان کشوری در خاورمیانه، قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ میلادی با کمک ۲۲ پالایشگاه پلی اتیلن، قابلیت تولید خود را به نزدیک ۶.۷ میلیون تن درسال افزایش دهد. هزینه های سرمایه برای این پالایشگاه ها حدود ۷.۹۰ میلیارد دلار است. شرکت های پتروشیمی سپهر مکران و سپید مهر ایران مسئول افزایش ظرفیت های عمده این طرح خواهند بود.
کشور آمریکا نیز در مسیر این روند، قصد دارد تا ۱۱.۲۶ میلیارد دلار برای ساخت ۱۹ پالایشگاه پلی اتیلن با قابلیت تقریبی ۹.۴ میلیارد تن درسال را در طول این چشم انداز هزینه کند. اضافه شدن این میزان ظرفیت توسط شرکت پتروشیمی و پلیمر گاز مایع Badlands Ngls LLC به مرحله اجرا درخواهد آمد.
به گفته مدیر پروژه پتروشیمی در شرکت داده های گلوبال دیتا، «برای ایران و آمریکا، هزینه ارزان عرضه و وجود ذخایر بالای گاز طبیعی از دلایل اصلی در تعجیل در افزودن قابلیت تولید پلی اتیلن در این کشورها است. ایران از نظر دارا بودن مواد اولیه ارزان قیمت و نزدیکی به بازارهای درحال توسعه در آسیا، آماده افزایش قابلیت گسترده تولید پلی اتیلن در سالهای آتی است. هدف اصلی این افزایش قابلیت در ایالات متحده نیز، صادرات به دیگر کشورهای قاره آمریکا است».
در آسیا، چین این طرح را برنامه ریزی کرده تا با ایجاد ۱۳ مجتمع تولید پلی اتیلن بتواند در سال ۲۰۲۶ قابلیت تولید خود را به میزان تقریبی ۴.۴ میلیون تن در سال برساند. هزینه های سرمایه برای این مجتمع های تولیدی ۴.۲۸ میلیارد دلار است. اضافه شدن ظرفیت های عمده این طرح توسط شرکت نفت و گاز CNOOC Ltd و شرکت پتروشیمی شیژیانگ صورت خواهد گرفت.
مدیر پروژه شرکت گلوبال دیتا درادامه می افزاید: این انتظار می رود که چین، با جمعیت بالای خود و اقتصاد در حال رشدش به افزایش تقاضای پلی اتلین ادامه دهد. برای رسیدن به این میزان بالا، این کشور قصد دارد تا به تعداد پروژه های پتروشیمی خود بیافزاید.
در کشورهای سابق عضو اتحاد جماهیر شوروی، بیشترین میزان اضافه شدن ظرفیت های پلی اتیلن در روسیه است که تا سال ۲۰۲۶، به قابلیت تخمینی ۶.۴ میلیون تن در سال می رسد. هزینه های سرمایه گذاری برای این پالایشگاه ها تقریبا ۹.۳۷ میلیارد دلار در دوره پیش بینی شده ۹ ساله خواهد بود که هلدینگ سیبور، برترین شرکت در اضافه شدن ظرفیت های عمده در روسیه، مسئولیت بهره برداری آن را برعهده خواهد داشت.
در آمریکای جنوبی، بولیوی پیشروترین کشور در این زمینه است و قصد افزودن ۰.۸ میلیون تن پلی اتیلن در سال تا ۲۰۲۶ را دارد. هزینه سرمایه برای این پالایشگاه ها ۱.۱۸ میلیارد دلار پیش بینی شده است. در آفریقا، کشور مصر طرح سرمایه گذاری تا ۱.۲۷ میلیارد دلار را برای افزایش قابلیت های تولید به ۱.۴ میلیون تن در سال دارد و انتظار می رود تا سال ۲۰۲۶ این برنامه فعال شود.
در قاره اروپا، جمهوری چک، طرح سرمایه گذاری ۰.۷ میلیارد دلاری برای افزایش قابلیت تولید پلی اتیلن تا میزان ۰.۲۷ میلیون تن در سال را دارد که در ۹ سال آینده آغاز می شود.قابل ذکر است هلدینگ سیبور، گازپروم و شرکت آمریکایی Badlands Ngls LLC سه شرکت برتر جهان در زمینه ظرفیت های اضافی برنامه ریزی شده در این دوره از چشم انداز ۹ ساله خواهند بود
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه