عضو کمیسیون انرژی مجلس:
۵۰درصدارزپتروشیمی واردبازار میشود/نرخ خوراک پتروشیمی افزایش یابد
به گزارش ویکی پلاست،علی بختیار در گفتگو با مهر در خصوص عملکرد پتروشیمی ها گفت: متاسفانه امروز نرخ انرژی، نرخ خوراک پتروشیمی ها و نرخ سوخت در کشور ما واقعی نیست و به دلیل واقعی نبودن نرخ ها و به هم ریختگی نرخ ارز شاهد مشکلات پیچیده اقتصادی در کشور هستیم.
نماینده مردم گلپایگان در اظهارداشت: باید خوراک پتروشیمی ها با نرخ واقعی به آنها فروخته شود و در مقابل به پتروشیمی ها اجازه دهیم ارز حاصل از صادراتشان را در بازار آزاد با قیمت واقعی بفروشند.
عضو شورای عالی انرژی گفت: دولت پتروشیمی ها را مکلف کرده است که ارز حاصل از صادراتشان را با قیمت ۸ تا ۹ هزار تومان در سامانه نیما به فروش برسانند، در حالی که قیمت واقعی امروز حدود ۱۵ هزار تومان است.
بختیار اظهارداشت: تفاوت نرخ ارز در سامانه نیما و بازار آزاد موجب شده است که پتروشیمی ها بخش زیادی از ارز حاصل از صادرات خود را وارد بازار ارز کشور نکنند.
وی تأکید کرد: پرداخت خوراک ارزان به پتروشیمی ها موجب شده است که پتروشیمی ها در راستای بهینه سازی مصرف انرژی اقدامی انجام ندهند، بسیاری از پتروشیمی های کشور به صورت بیرویه از انرژی استفاده می کنند. این امر موجب شده است که بهرهوری پتروشیمی ها افزایش نیابد.
بختیار تصریح کرد: عدم ورود ارز پتروشیمی ها به بازار داخلی موجب شده است که ارز مورد نیاز بازار تأمین نشود. طبق آماری که پتروشیمی جم به کمیسیون انرژی داد حدود ۸۵ درصد ارز حاصل از صادرات این پتروشیمی وارد بازار داخلی می شود.
وی تأکید کرد: بر اساس اطلاعات موجود، حدود ۵۰ درصد از ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در سامانه نیما وارد نمی شود که این امر موجب شده است در تأمین ارز برای اداره کشور دچار مشکل شویم. ادامه این مسیر موجب می شود که دولت اقدام به واقعی نمودن نرخ خوراک پتروشیمی ها کند.
بختیار اظهارداشت: پتروشیمی ها با دریافت انرژی ارزان اقدام به صادرات می کنند، لذا باید قیمت خوراک پتروشیمی ها به صورت واقعی محاسبه شود.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه