
به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، با توجه به اینکه رئیسجمهوری آمریکا از اخبار جدیدی درباره ایران در روزهای آینده خبر داده است، معاملهگران انتظار دارند گام ششم مذاکرات بهزودی برگزار شود. همچنین در بازار جهانی، ارزش دلار آمریکا در برابر سایر ارزها، پس از افت چشمگیر در هفته گذشته، شاهد روندی صعودی بود. در همین راستا طلای جهانی نیز روز گذشته با حدود ۱.۵درصد کاهش روبهرو شد.
دلار آزاد که روز یکشنبه در رقم ۸۲هزار و ۳۵۰تومان معامله میشد، روز دوشنبه تحتتاثیر افزایش خوشبینی معاملهگران نسبت به دستیابی ایران و آمریکا به توافق، در رقم ۸۱هزار و ۹۰۰تومان به فروش رسید.
با این حال روز گذشته قیمت دلار آزاد دوباره به کانال ۸۲هزار تومان بازگشت؛ به طوری که هر دلار آزاد در این روز در رقم ۸۲هزار و ۵۵۰تومان به فروش رسید.
با توجه به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا که مذاکرات با ایران را همراه با «پیشرفت جدی» توصیف کرده و از احتمال انتشار «اخبار خوب» در آینده نزدیک خبر داده بود، بسیاری از معاملهگران انتظار دارند که گام ششم مذاکرات بهزودی برگزار شود. کارشناسان معتقدند که نتیجه این مرحله از گفتوگوها میتواند تاثیر قابلتوجهی بر روند آتی بازار ارز داشته باشد.
از طرفی به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، دونالد ترامپ در گفتوگوی تلفنی در روز پنجشنبه با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل بیان کرده که خواهان راهحل دیپلماتیک با ایران است. این مساله نیز باعث شد تا فعالان بازار ارز، احتمال دستیابی به توافق را بیش از پیش محتمل بدانند. روز گذشته همسو با افزایش قیمت دلار آزاد، این ارز در بازار رسمی افزایش ارزش جزئی را تجربه کرد؛ به طوری که هر دلار مرکز مبادله در این روز در رقم 71هزار و 129تومان معامله شد.
شکاف ارزی که روز دوشنبه 15.1درصد بود، روز گذشته به 16درصد رسید. از سوی دیگر روز گذشته با وجود کاهش ارزش طلای جهانی، انواع قطعات سکه به پشتوانه رشد قیمت دلار در بازار داخلی افزایش قیمت را تجربه کردند؛ به طوری که هر سکه طلای طرح جدید در این روز در رقم 73میلیون و 290هزار تومان به فروش رسید.
نوسانات در بازار جهانی
روز گذشته بازار جهانی نیز با نوسان همراه بود. طبق گزارش خبرگزاری داوجونز، ارزش دلار آمریکا در پی کاهش بازده اوراق قرضه بلندمدت افزایش یافت. همزمان با افزایش شاخص دلار، قیمت طلای جهانی نیز کاهش یافت. دلیل اصلی این کاهش، تقویت ارزش دلار آمریکا و عقبنشینی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، از مواضع تهاجمی تجاری علیه اتحادیه اروپا عنوان شده است.
روز گذشته قیمت هر اونس فلز زرد در معاملات نقدی با نزدیک به 2درصد کاهش به زیر 3300دلار رسید. ارزش معاملات آتی طلا در آمریکا نیز به ۳۳۰۳دلار رسید. این کاهش در ادامه روند نزولی روز دوشنبه اتفاق افتاد؛ زمانی که ترامپ اعلام کرد تهدید پیشین خود مبنی بر اعمال تعرفههای جدید علیه اتحادیه اروپا را فعلا کنار گذاشته و تا 9ژوئیه به دیپلماتهای اروپا برای مذاکره فرصت داده است.
تحلیلگران، دلیل افت قیمت طلا را کاهش تقاضا برای داراییهای امن در پی رشد بازارهای سهام عنوان کردهاند. در همین حال، شاخص دلار آمریکا با افزایشی نزدیک به ۴درصد همراه شد و این موضوع طلا را برای خریداران خارجی گرانتر کرد.
در حال حاضر بازار در انتظار سخنرانیهای مقامات فدرالرزرو پس از جلسه نرخ بهره در شامگاه چهارشنبه و انتشار دادههای تورمی آمریکاست تا مسیر احتمالی کاهش نرخ بهره را ارزیابی کند. بازارها انتظار دارند که نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۲۵ نزدیک به 0.5 واحددرصد کاهش یابد. به دنبال رشد شاخص دلار، ارزش سایر فلزات گرانبها از جمله نقره، پالادیوم و پلاتین نیز با کاهش روبهرو شد.
در همین حال، معادن طلا که طی سال گذشته سود هنگفتی را کسب کردند، در حال ارائه روشهای جدید تامین مالی برای گسترش پروژههای معدنی خود هستند. شرکت چینی شاندونگگلد قصد دارد با انتشار دومین اوراق قرضه دلاری خود به ارزش حدود ۱۰۰میلیون دلار، از رونق بازار طلا بهره ببرد.
همزمان، شرکتهای معدنی دیگر نیز وارد بازار بدهی شدهاند. با وجود قیمت بالای طلا، تولیدکنندگان تمایل کمی به پوشش ریسک دارند. صنعت طلا اکنون با سود بالا و احتیاط استراتژیک پیش میرود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پليمر پاد جم
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه