جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۱ آبان ۱۳۹۷ 0 1455

در نشست اتاق ایران مطرح شد:

بخش خصوصی چه خواسته‌هایی از وزیر پیشنهادی صنعت دارد

بخش خصوصی چه خواسته‌هایی از وزیر پیشنهادی صنعت دارد
فعالان بخش خصوصی چالش های پیش روی حوزه های تولید و بازرگانی را با «رضا رحمانی» وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، در میان گذاشتند و خواستار خروج این وزارتخانه از روزمرگی و اتخاذ تصمیم های راهبردی در این بخش شدند.

امروز (سه شنبه) رضا رحمانی وزیر پیشنهادی رییس جمهوری برای وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت بعد از وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در اتاق بازرگانی ایران، در جمع فعالان بخش خصوصی حاضر شد.

این نشست با سخنان «غلامحسین شافعی» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران آغاز شد و سپس فعالان بخش خصوصی انتظارات خود را از وزیر پیشنهادی صنعت مطرح کردند.

«حسین سلاح ورزی» نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در این نشست، گفت: در سال های اخیر، عمده موضوعاتی که در شورای گفت و گو مطرح می شود، مربوط به وزارت صنعت است اما با وجود اینکه وزیر صنعت عضو ثابت شورای گفت و گو است، ما تقریباً در بیشتر جلسات با کم لطفی وزیران سابق صنعت روبرو بودیم.

وی اظهار امیدورای کرد که وزیر پیشنهادی صنعت بعد از اخذ رای اعتماد در جلسات شورای گفت و گو حضور مستمر داشته باشد.

حال و هوای صنعت خوب نیست
«ابوالفضل روغنی گلپایگانی» رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران نیز در این نشست گفت: وزیر پیشنهادی صنعت خوشبختانه در حوزه های مختلف قانونگذاری و اجرایی تجربه دارد که این مساله برای بخش صنعت مفید است.

وی با اشاره به اینکه وزارت صنعت به روزمرگی افتاده و برنامه مدونی ندارد، گفت: امروز حال و هوای صنعت خوب نیست؛ هیجان ها و نوسان های نرخ ارز، ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت و تصمیم گیری های فاقد برنامه در وزارت صنعت، از جمله مسایل امروز صنعت کشور است.

 جای خالی واردات در برنامه وزیر پیشنهادی
«مجیدرضا حریری» رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین نیز در این نشست سخنان خود را انتقادی شروع کرد و گفت: «اگر جفا در حق صنعت شده، شما (رضا رحمانی) حداقل 6 سال شریک این جفا هستید».

وی ادامه داد: من برنامه 27 صفحه ای شما را خواندم و چند نقص در آن وجود دارد؛ نخست اینکه تیم شما مشخص نیست و دوم اینکه نگاه شما نگاهی صنعتی است و کل برنامه شما به موضوع صنعت و معدن پرداخته است و برای خالی نبودن عریضه، اشاره ای به صادرات غیرنفتی داشته اید.

حریری با طرح این پرسش که چرا در برنامه ها به واردات اشاره نشده است، گفت: نگاه به بخش واردات مانند نگاه به آدم های اضافی است؛ «اگر این طور است یک بار اعلام کنید تا به شغل آبرومندی کوچ کنند».

صادرات، مهمترین مسیر ورود اکسیژن به اقتصاد
«عدنان موسی پور» رئیس اتاق مشترک ایران و قطر نیز در این نشست خطاب به رحمانی گفت: حتما با نظر ما موافق هستید که قصد نهایی تحریم ها این است که ورود اکسیژن به اقتصاد را محدود کند و حتما باور دارید که مهمترین مسیر ورود اکسیژن به اقتصاد، صادرات است؛ عقل سلیم می گوید این کانال را تنگ کنیم یا اجازه دهیم خون به راحتی در این شریان حرکت کند؟

وی ادامه داد: مدیریت قبلی چند خصوصیت در صادرات داشت که خواهش می کنم شما نداشته باشید؛ مدیریت قبلی فرصت سوز بود؛ همه جای دنیا کاهش ارزش ملی منجر به جهش صادرات می شود و به کمک این جهش ضربه های دیگر جبران می شود اما مدیریت قبلی خلاف قانون عمل می کرد و با لحن تهدیدی با صادرات صحبت می گفت.

موسی پور اظهار داشت: مدیریت قبلی وزارت صنعت با بخش خصوصی واقعی که از آن به عنوان سربازان اقتصادی نام می برند، مشورت نمی کرد که امیدواریم این روند تغییر کند.

وی در پایان گفت: بخش خصوصی و دولت یک گزینه بیشتر ندارند و آن چیزی جز فهم مشترک نیست؛ پیمان سپاری ارزی از نظر صادرکنندگان به معنی حذف فعالان اقتصادی شناسنامه دار کشور است؛ پیمان سپاری ارزی نتیجه ای جز افزایش بیکاری و واگذاری بازارهای منطقه ای مثل عراق و افغانستان ندارد.

موسی پور در پایان از وزیر پیشنهادی صنعت خواست که در جلسه رای اعتماد اعلام کند همزمان با 13 آبان (زمان اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران) قصد دارم تمام بخشنامه های علیه صادرات را حذف کنم.

برنامه وزیر برای صنعت خودرو روشن باشد
فرهاد احتشام زاد رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران در این جلسه اظهار داشت: در برنامه وزیر پیشنهادی چیزی در خصوص صنعت خودرو و به ویژه واردات خودرو وجود ندارد و شاهد بودیم در دوران دو وزیر پیشین صنعت تصمیم های غلط و غیرقانونی در حوزه بازار خودروهای خارجی گرفته شد.

وی بیان داشت: در زمینه خصوصی سازی صنعت خودروسازی نیز برنامه ای از سوی وزیر پیشنهادی ارایه نشده است.

احتشام زاد همچنین خواستار اعلام نظر وزیر پیشنهادی صنعت در خصوص ۱۹ نفر از افراد این وزارتخانه شد که تا بیست و چهارم آبان ماه جزو نیروهای بازنشسته اند و باید از این وزارتخانه خارج شوند.

در ادامه سلطانی یکی دیگر از اعضای اتاق ایران در خصوص وضعیت بنگاه های کوچک و متوسط و مگا پروژه ها و تضادهای ساختاری آنها به طرح سوال پرداخت و گفت: انتظار داریم وزیر پیشنهادی صنعت اولویت اصلی خود را در این زمینه ها اعلام کند.

مظفری یکی دیگر از فعالان اقتصادی در این جلسه بیان داشت: در ۴۰ سال گذشته هیچ گاه تولید در شرایط بد و بلاتکلیف امروزی نبوده، به طوری که نمی دانیم آیا به تولید بپردازیم؟ با چه قیمتی بفروشیم؟ و تکلیف فردای ما چیست؟

وی خواستار آن شد که وزیر پیشنهادی صنعت برنامه خود را برای رفع همه مشکلات بخش تولید اعلام کند.
صمد حسن زاده عضو اتاق بازرگانی تبریز نیز به تدوین لایحه رفع موانع تولید در مجلس اشاره کرد و گفت: متاسفانه در اجرای آن هیچ توفیقی نداشتیم.

وی همچنین به برنامه‌های وزیر پیشنهادی صنعت اشاره کرد و گفت: اگر ۲۰درصد برنامه های شما اجرایی شود، ایران به یکی از پیشرفته ترین کشورهای جهان بدل خواهد شد.

این فعال اقتصادی ادامه داد: چندین دوره به دلیل سیاست‌های اشتباه، سرمایه‌های بخش خصوصی از دست رفت.

علیرضا اشرف دیگر فعال اقتصادی در این جلسه به ایجاد تشکل ها و سامانه های موازی انتقاد کرد که در روند خدمات اتاق بازرگانی ایجاد اشکال می کند.

وی اضافه کرد: عده ای به دنبال حجیم کردن وزارتخانه صنعت هستند و تاکید کرد ارسال ابلاغیه ها و نامه های که ناقض آیین‌نامه‌های موجود است برای فعالان اقتصادی اشکال ایجاد خواهد کرد.

یکی دیگر از فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه از وزیر پیشنهادی صنعت خواست تا جلوی صدور بخشنامه های مختلف که اغلب اوقات با یکدیگر متضاد هستند و از بین برنده صادرات غیرنفتی اند گرفته شود.

وی خواستار آن شد تا وزارتخانه در صدور هر بخشنامه از تنی چند از فعالان اقتصادی دعوت به همکاری کند.

محمدباقر مجتبایی مشاور مالیاتی اتاق اصناف نیز در این جلسه گفت: با وجود اینکه ۹۹ درصد بنگاه های اقتصادی کشور بنگاه‌های کوچک و متوسط هستند، اما در مجموع برنامه ای برای کل تولید نداریم.

وی بیان داشت: متاسفانه هیچ استراتژی برای بنگاه‌های کوچک و متوسط و همچنین هیچ استراتژی برای رابطه آنها با بنگاه‌های بزرگ تعریف نشده است.

مجتبایی خواستار توجه به کل زنجیره تولید و همچنین بنگاه های خدماتی که ۵۷ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهند، شد.

انتقاد از وزارت صنعت در علاقه مندی به امور تصدی گری و همچنین ایجاد ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها برای تجارت فرامرزی، افتادن مردم در تله خودروسازان و جمع آوری نقدینگی های جامعه از سوی آنان، ایجاد سردرگمی با تجمیع سه وزارتخانه در وزارت صنعت، معدن و تجارت، همچنین نداشتن اشراف به وظایف از سوی رایزنان بازرگانی در خارج از کشور و تشکیل نشدن شورای راهبردی محصولات حلال از سال ۹۵ تاکنون، از جمله دیگر انتقادات وارده توسط فعالان اقتصادی و به وزارت صنعت بود که فعالان اقتصادی خواستار بررسی آنها شدند.

 در جلسه امروز اتاق ایران با وزیران پیشنهادی رئیس جمهوری قرار است وزیران پیشنهادی وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر کدام به مدت یک ساعت دیدگاهها و برنامه های خود را با فعالان بخش خصوصی در میان بگذارند.
جلسه رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی رئیس جمهوری شامل فرهاد دژپسند برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی، محمد شریعتمداری برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رضا رحمانی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت و محمد اسلامی برای وزارت راه و شهرسازی پنجم آبان برگزار شود.

 
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟