به گزارش ویکی پلاست به نقل از اتاق ایران، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ضمن تشریح آثار حذف ارز نیمایی و تأثیر انتقال معاملات ارزی به بازار توافقی، اعلام کرد: با این اقدام شرایط برای رشد صادرات صنایع بزرگ مانند پتروشیمیها و فولادیها فراهم میشود.
حمیدرضا صالحی در گفتوگو با سنا تأکید کرد: دستورالعمل جدید بانک مرکزی حرکت امیدوارکنندهای بود که به دنبال پیگیریهای اتاق ایران و سایر تشکلها اتفاق افتاد. در حال حاضر نیز باید این سیاست و حرکت به سمت ارز تکنرخی را گامی روبهجلو بدانیم که البته نیاز است بهدرستی هم اجرا شود.
دبیر سندیکای صنعت برق با بیان اینکه بازار توافقی ارز میتواند سهم زیادی از معاملات ارزی برای صادرات و واردات را شامل شود، گفت: این بازار میتواند جوابگوی نیازهای وارداتی باشد و اینکه شرایط برای فعالیت صادرکنندگان تسهیل شود و درمجموع صادرات رشد کند. درزمانی که ارز چند نرخی وجود داشت، صادرکنندگان باید ارز را با نرخ پایین میفروختند و هزینه بالایی برای صادرات وجود داشت. حالا اما این مسیر تغییر کرده و به یک چارچوب درست برگشته است.
رفع ناترازی تجاری با سیاست جدید ارزی
دبیر سندیکای صنعت برق تأکید کرد: این بازار نباید تنها برای یک بخش خاص باشد. در ابتدا اعلام شد که پتروشیمیها وارد این بازار نمیشود که اگر اینچنین میشد، سهم بزرگی از بازار حذف میشد اما حالا اعلام شده است که این گروه هم وارد بازار متشکل ارزی میشود. الزامات این کار، آن است که پشتوانه دولت، تشکلها و اتاق بازرگانی وجود داشته باشد و اقتصاد به سمت تکنرخی شدن ارز برود.
صالحی افزود: از سوی دیگر برای موضوع یارانهها و واردات کالاهای اساسی میتوان از روشهای یارانههای ریالی استفاده کرد اما این اقدام جدید برای صادرات کاملاً مثبت است و درعینحال کمک میکند تا ناترازی صادرات و واردات از بین برود و تراز تجاری مثبت شود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران پیشبینی کرد: با اقدام جدید بانک مرکزی صادرات رشد کند و بسیاری از فعالان صادراتی که در دو سه سال گذشته از عرصه صادرات خارج شده بودند مجدداً کار صادراتی انجام دهند.
شرایط برای تغییر وضعیت پیمانسپاری فراهم شد
صالحی گفت: حالا فقط مسئله پیمانسپاری ارزی باقی میماند که آنهم میتواند به دنبال تغییر سیاست ارزی دچار تغییر شود.
به گفته دبیر سندیکای صنعت برق، با اعمال سیاست جدید ارزی، وضعیت پتروشیمیها و فولادیها در بازار سرمایه بهبود پیدا میکند و اینکه هرچقدر حضور گروهها و صنایع بزرگ در بازار توافقی پررنگتر باشد میتواند به رونق گرفتن صادرات منجر شود.
او اضافه کرد: فاصله ارز نیما و ارز آزاد در مقاطعی بسیار زیاد شده بود و زمینه ایجاد رانت را فراهم کرده بود اما حالا این اقدام باعث کاهش رانت میشود و شرایط برای رقابتپذیری صنایع فراهم و همینطور واردات هم با شرایط بهتری انجام میشود.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- اول بهمن، پرونده ارز نیما بسته میشود
- انتقاد تولیدکنندگان از تعطیلی ۲ هفتهای برق و گاز صنایع
- آیا ارز توافقی جایگزین ارز نیمایی شد؟
- سامانه ارز توافقی یک سامانه معاملاتی است/ یک بازار جامع برای همه اصناف
- بازار نیما به بازار ارز توافقی منتقل میشود
- آیا ارز نیمایی مرجع رسمی تغییرات نرخ ارز ترجیحی و نرخ باز میشود؟
- ارز نیمایی، مبنای تعیین قیمت پایه در 1402 باقی خواهد ماند
- ورود مواد اولیه وارداتی و ماشین آلات تولید دارای سفارش بانکی ارز نیمایی فقط برای استفاده در مناطق آزاد