جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

هدیه ویژه میدان پارس جنوبی به صنعت پتروشیمی در آستانه تحریم
همزمان با توسعه فازهای پارس جنوبی، ایران درحالی در تولید محصول استراتژیک گازی اتان به عنوان خوراک اصلی مورد نیاز صنایع پتروشیمی از عربستان سبقت می گیرد که بعد از سال ها تراز تولید و مصرف اتیلن در صنعت پتروشیمی مثبت شد.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از فارس، همزمان با آهنگ توسعه و بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی در طول پنج سال گذشته تاکنون، ظرفیت تولید اتان به عنوان خوراک استراتژیک صنایع پتروشیمی با افزایشی قابل توجه همراه شده است.

وزارت نفت شهریور ماه امسال با انتشار گزارش عملکردی درباره جهش تولید و عرضه اتان، اعلام کرد: مقدار اتان مصرفی صنایع پتروشیمی به دنبال راه‌اندازی فازهای جدید پارس‌جنوبی روندی افزایشی داشته، به‌طوری که از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار  تن در سال  ۹۲ به ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تا پایان سال ۹۶ افزایش یافته که رشدی حدودی 77 درصدی را تجربه می کند.

در شرایط فعلی ظرفیت تولید اتان در پالایشگاه های پارس جنوبی به حدود 6 میلیون تن در سال رسیده که با احتساب تولید اتان در دو مجتمع پتروشیمی پارس و بندرامام این ظرفیت به حدود هشت میلیون و 100 هزار تن  در سال افزایش می یابد.

علاوه بر این روند ساخت طرح های تولید اتان در صنعت گاز نشان می دهد که با توجه به پیشرفت ساخت بین 65 تا 100 درصدی پروژه هایی همچون فاز اول پتروشیمی بوشهر با ظرفیت تولید سالانه 850 هزار تن اتان، پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس با ظرفیت سالانه 1.5 میلیون تن، پالایشگاه پارسیان سپهر با ظرفیت 1.3 میلیون تن و طرح اتان ریکاوری پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی یا همان پتروپالایش کنگان دست کم از محل راه اندازی و بهره برداری این پروژه ها در طول سال 98 و 99 بالغ بر پنج میلیون و 350 هزار تن دیگر به ظرفیت تولید خوراک اتان پتروشیمی ها افزوده خواهد شد.

این درحالی است که بر اساس اعلام شرکت ملی نفت تا پایان امسال چهار طرح جدید پارس جنوبی شامل طرح توسعه فازهای 13، 22، 23 و 24 این میدان مشترک گازی با ظرفیت تولید سالانه دو میلیون تن اتان در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد و از طرح هایی همچون فاز 14 پارس جنوبی، پالایشگاه گاز یادآوران (ان جی ال 3200) با ظرفیت تولید سالانه 1.7 میلیون تن اتان، ان جی ال 3100 دهلران با ظرفیت تولید سالانه 1.3 میلیون تن اتان به عنوان دیگر طرح های افزایش تولید این محصول استراتژیک گازی تا پیش از سال 1400 هستند.

به عبارت ساده تر ظرفیت تولید خوراک اتان پتروشیمی ها از 8.1 میلیون تن فعلی تا سال 1400 به مرز 20 میلیون تن در سال می‌رسد که با این ظرفیت سازی علاوه بر سبقت از عربستان در تولید و تامین خوراک اتان صنایع پتروشیمی، این ظرفیت قابل قبولی برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی اتان محور شده که قطعا خیال سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی صنعت پتروشیمی برای تامین خوراک پایدار در بلندمدت را راحت خواهد کرد.

تراز تولید و مصرف اتیلن ایران مثبت شد

همسو با اجرای برنامه های صنعت نفت به منظور افزایش ظرفیت تولید خوراک اتان صنایع پتروشیمی، هم اکنون دو اقدام کوتاه مدت و میان مدت به منظور تکمیل حلقه اول زنجیره ارزش اتان با تولید اتیلن و سپس تکمیل سایر زنجیره های ارزش محصولات اولفینی در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان سازمان حاکمیتی صنعت پتروشیمی کشور قرار گرفته است.

در حال حاضر با راه اندازی واحدهایی در پتروشیمی شازند، تبریز، بندرامام، مارون، امیرکبیر، پلیمر آریا ساسول، جم، مروارید و کاویان ظرفیت تولید سالانه اتیلن کشور به حدود هفت میلیون و 300 هزار تن رسیده که با افزایش تولید اتان عملا دوره عرضه قطره چکانی خوراک به پتروشیمی ها به پایان رسیده است.

در این بین، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به منظور بهینه از خوراک اتان تولیدی پارس جنوبی و کارخانه های ان جی ال، مجوزهایی برای ساخت 6 طرح جدید تولید اتیلن شامل فاز دوم پتروشیمی بوشهر، فاز دوم توسعه پتروشیمی ایلام، پتروشیمی کیان، گچساران، فیروزآباد و اولفین هفدهم (دهلران) صادر کرده که از این طرح ها پتروشیمی ایلام و پتروشیمی گچساران تا سال آینده در مدار بهره برداری قرار می گیرند.

علاوه بر این مجوزهایی هم به منظور افزایش ظرفیت تولید اتیلن در صنایع پتروشیمی مستقر در عسلویه شامل کاویان، مروارید، جم و پلیمر آریا ساسول صادر کرده که با انجام اقداماتی از جمله تغییر آرایش کوره ها و امثال آن ظرفیت تولید اتیلن در این پتروشیمی ها بین 10 تا 30 درصد در مدت زمان کوتاهی افزایش می یابد.

در همین رابطه «علی محمد بساق‌زاده» با اشاره به صدور مجوزهایی برای چهار شرکت پتروشیمی کاویان، مروارید، جم و پلیمر آریا ساسول به منظور افزایش تا سقف 30 درصدی ظرفیت تولید اتیلن، گفته است: قرار است آریاساسول 10 درصد افزایش تولید اتیلن را تا سال آینده و 20 درصد باقی را در دو سال آینده انجام دهد.

مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی، افزود: پتروشیمی مروارید هم برای انجام مهندسی افزایش 30 درصدی تولید اتیلن برنامه ریزی کرده که تا پایان سال آینده یا اوایل سال 99 افزایش تولید در این مجتمع پتروشیمی قابل دسترس است.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه افزایش 10 درصدی تولید در پتروشیمی کاویان، اظهار داشت: پتروشیمی جم هم افزایشی حدود 20 درصدی را در دستور کار قرار داده است.

وی تاکید کرد: بنابراین تا پروژه‌های زنجیره پتروشیمی به سرویس می‌آیند، این پروژه ها ‌می‌توانند بک آپ آنها بوده و از مازاد اتیلن استفاده کنند ضمن آنکه تسریع در راه اندازی فاز دوم پتروشیمی ایلام با هدف تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن در برنامه است.

در مجموع پیش بینی می شود در صورت تحقق برنامه‌های کوتاه و میان مدت افزایش ظرفیت تولید اتیلن، تولید این محصول مادر که می‌تواند تکمیل کننده زنجیره‌های ارزش محصولات مختلف پلیمری باشد با افزایشی حدود دو برابری به بیش از 13 میلیون تن در سال افزایش یابد تا تراز تولید و مصرف اتیلن هم در صنعت پتروشیمی مثبت باشد.

 در ادامه مهم‌ترین طرح های در دست اقدام صنعت پتروشیمی را ملاحظه می کنید:

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟