چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

بررسی حمل ریلی مواد اولیه/ سوابق، محاسن و معایب
از اول مهر، دور دوم اعتصاب رانندگان کامیون ها شروع شد، اعتصابی که همزمان شد با کاهش قیمت مواد اولیه در بازار آزاد، یعنی زمانی که سقف رقابت ها باز شده بود و قیمت های نهایی محصولات پتروشیمی، رو به واقعی تر شدن گذاشت و جذابیت سفته بازی در بازار پلیمرها کم رنگ شد.

به گزارش ویکی‌پلاست، دلالان که پیش از این با تأخیر در دریافت بار حواله، انبار پتروشیمی ها را به انبار خودشان تبدیل کرده بودند، با سقوط قیمت مواد اولیه در بازار آزاد، به اعتصاب راننده ها متوسل شدند تا جلوی ریزش قیمت مواد اولیه در بازار را بگیرند.

انبار پتروشیمی‌ها همزمان با اعتصاب راننده‌ها، روز به روز از حجم مواد اولیه تولیدی بیشتر پر می‌شد و پتروشیمی جم کلید شروع تعیین مهلت برای خریداران را زد.

پتروشیمی جم اولین شرکتی بود که با صدور اطلاعیه‌ای از ضرورت پرداخت هزینه انبارداری و ابطال حواله‌ها در صورت عدم حمل محصولات خریداری شده در مدت معین و قانونی خبر داد.

 در ادامه پتروشیمی خلیج‌فارس در روز ۱۱ مهر و پتروشیمی تبریز نیز در ۱۴ مهر با صدور اطلاعیه‌هایی اعلام کردند که حواله‌ها در صورت عدم حمل محصولات خریداری شده در مدت ۱۰ روز ابطال می‌شود تا هم از پر شدن انبار‌های خود جلوگیری کنند و هم اینکه مانع احتکار محصولات شوند.

در این میان پتروشیمی تخت جمشید با صدور اطلاعیه‌ای در روز ۱۶ مهر، برخلاف دیگر پتروشیمی‌ها مهلت حمل بارگیری را به دلیل مشکلات حمل و نقل و امتناع از بارگیر‌ی تا ۳۰ روز افزایش داد.

البته پتروشیمی امیرکبیر در روز ۱۴ مهر و پس از آن پتروشیمی مارون نیز برای برطرف کردن مشکل حمل‌ بارها،‌ برای حمل و نقل ریلی محصولات خریداری شده اعلام آمادگی کرد تا به این صورت مشکل حمل محصولات را برطرف کند.

در حال حاضر تنها پتروشیمی‌های امیرکبیر و مارون امکان حمل و نقل ریلی محصولات را دارند و بدون تردید در صورت فراهم‌ شدن زیرساخت‌ها حمل و نقل ریلی در دیگر پتروشیمی‌ها، بسیار از مشکلات در زمینه حل محصولات پتروشیمی برطرف می‌شود و با توجه به هزینه‌های کم حمل و نقل ریلی، مباحث زیست‌محیطی و مدیریت بنگاه‌داری، استفاده از لجستیک ریلی گزینه‌ای اقتصادی محسوب می‌شود.

طبق اطلاعاتی که تا کنون تولیدکنندگان به ویکی پلاست داده اند، بارگیری مواد اولیه پتروشیمی توسط پتروشیمی امیرکبیر از هفته قبل و با بار 150 تنی شروع شد. پس از این پتروشیمی، بارهای تندگویان، نویدزرشیمی و بندرامام نیز در نوبت ارسال هستند.

محاسن و معایب بارگیری ریلی

بر اساس اظهارات تولیدکنندگان، شیوه حمل مواد اولیه به دلیل فقدان روال و شکل عادی، با مشکلات و معایب و محاسنی همراه است:

ایجاد فضای رقابتی حمل و نقل و شکستن انحصار باربری ها در حمل و نقل، قیمت مناسب تر در صورت تجمیع چند بار و هماهنگی چند تولیدکننده، اطمینان بالاتر به حمل ریلی و اعتماد بیشتر از صحت حمل بار، برنامه ریزی قبلی برای حمل بار را می توان از مزیت های شیوه جدید حمل بار به شیوه ریلی دانست.

در سوی مقابل، مشکل زمان زیاد حمل بار (روزی 150 کیلومتر!)، تأثیر آفتاب و شرایط جوی روی موادی که در در واگن های رو باز حمل می شوند، مشکل تخلیه و بارگیری از ایستگاه ها به سمت واحدهای تولیدی، روتین نبودن فرایند و روشن نبودن همه جوانب حمل بار را می توان از معایب حمل ریلی دانست.

به نظر می رسد بسته بندی جامبو نسبت به پالت برای حمل در شیوه ریلی، بسته بندی مناسب تری باشد، چرا که هم در واگن های مسقف می توان از ظرفیت بیشتری از واگن استفاده کرد و هم در حمل با واگن های روباز، کمتر تحث تأثیر شرایط جوی قرار می گیرد.

در همین زمینه یکی از تولیدکنندگانی که از روش حمل و نقل ریلی برای حمل محصولات استفاده کرده به خبرنگار ویکی‌پلاست گفت: در حال حاضر باربری‌ها کرایه‌ حمل و نقل محصولات را تا ۳۰ درصد افزایش داده‌اند و به عنوان مثال حمل محصولات از بندر تا تهران در گذشته حدود ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود که در حال حاضر به حدود ۲ میلیون ۸۰۰ تا ۳ میلیون افزایش پیدا کرده است که البته همچنان نیز بسیاری از باربری‌ها حاضر به حمل محصولات نیستند.

وی با بیان اینکه این سبک از بارگیری از هفته گذشته توسط پتروشیمی امیرکبیر آغاز شد افزود: در شیوه حمل و نقل ریلی به‌ ازای هر تن محصول، حدود ۹۰ هزار تومان هزینه پرداخت می‌شود بنابراین حمل و نقل ریلی از نظر اقتصادی مناسب‌تر است، البته این روش مشکلات دیگری از جمله سرعت کند انتقال محصولات دارد، همچنین مشکلاتی نیز هنگام تحویل گرفتن محصول در مقصد وجود دارد.

وی ادامه داد: با توجه به اعتصاب کامیون داران و باربری‌ها حجم زیادی از محصولات در انبار‌های شرکت‌های پتروشیمی انباشته‌شده بود به همین دلیل در روز‌های گذشته واگن‌های زیادی برای حمل این محصولات به خط راه‌آهن اضافه شدند.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟