wikiplast.ir
گذر از بحران از طريق گسترش ارتباطات با مشتری
رعايت اصول بازاريابي امري مطلوب و مناسب است اما نگاه به زواياي ريز و شرايط بازار سبب می شود كه تكيه و تاكيد مان روي ابعادي از آن باشد كه می تواند بيشترين بهره وری در زمان مناسب براي ما داشته باشد.
تغييرات بازار و ظهور شرايط جديد شناخت و بكار بردن ابعاد بازاريابی را امری واجب مي نمايد كه استفاده از آن را می تواند در هر شرايطي كمكي شايانی به وضعيت اقتصادی سازمان نمايد.
در اين مقاله به يكي از مهمترين ابعاد بازاريابی يعنی ارتباطات و استفاده از ظرفيت های آن برای تاثير گذاشتن در ارتقاي جايگاه سازمان در نزد مشتري و در نتيجه حفظ مشتری و فروش بيشتر هستيم.
يكي از آسيب هايی كه در زمان بحران مي تواند گريبان گير شركت شود.
استفاده از استراتژی های زمان رونق در زمان بحران است اين در صورتي است كه زمين بازي در زمان بحران شرايط و پيچيدگي هاي خاص خود را دارد و سياست ها و روش هاي جايگزين خود را مي طلبد.
يكي از تهيد هايی كه خيلي در زمان بحران مرسوم است و اكثر شركت ها را می تواند دچار آسيب كند حمله های انتحاری رقبايی هستند كه خود را در جايگاه پرت شدن از بازار می بينند و برای حفظ خود دست به روش ها تخريبی مثل پيشنهاد های قيمتي نامعقول می نمايند و يا كاهش كيفی و كمي محصول می نمايند.
راهكار چيست:
براي روشن شدن مطلب به تقسيم بندی ساده از مشتری می پردازيم:
انواع مشتري ها:
1. مشتري های موقتی
2. مشتری های دائمی
مشتري های موقت: مشتري هايی هستند كه در طول سال چند مورد برحسب نياز به شركت رجوع می كنند و نميتوان روی آن ها روی برنامه ريزی های آتي شركت حساب كرد.
مشتري هاي دائمی: مشتري هايي هستند كه ستون فقرات فروش را در بر می گيرند و بدون آنها خط توليد دچار مشكل جدی خواهد شد.
همانطور كه از اسم مشتری هاي نوع اول پيدا است نمی شود زياد روي اين مشتري ها حساب كرد گرچه نمی توان از آنها هم چشم پوشی كرد. يعنی با ارائه خدمات مناسب و كسب سود كمترين وقت و انرژی را براي آنها بايد صرف كنيم.
مشتري های دائمی و پايدار شركت: ما بيشتر طرف حسابمان با آنها است چرا كه آنها هستند كه هميشه در كنار ما هستند و به قول معروف شريك تجاري ما هستند.
حال به سياست هايی كه ميتوان در زمان بحران براي برخورد مناسب و گسترش ارتباطلات با مشتری هايی نوع دوم داشته باشيم مي پردازيم.
حفظ ارتباطات از طريق:
1- صحبت كردن و بيان وضعيت موجود بازار
2- يادآوری روز هاي خوب و بد در كنار هم بودن
3- تخفيف يا اهدا كردن بخشی از سود
1) صحبت كردن و توضيح شرايط ميتواند ضمن ابزار همدردی و شناخت زوايای دقيق نياز مشتری می تواند در ارائه راهكار بهتر و حتي در وصول مطالبات كمك در خوري کند.
2) يادآوری روزهاي خوب وبد و چالش هايی كه در گذشته با هم داشتيد و مسائلي كه باهم حل كرده ايد يا كمك هايی كه در اين بين به هم کرده است، در اولويت قرار دادن بين ساير رقبا و حفظ تهيدات رقبا كمك بسياری می نمايد.
3) يكي از مهمترين اهدافي كه همه شركت ها در زمان بحران دنبال ميكنند كاهش هزينه ها ويا بهينه كردن هزينه ها است.
كمكي كه هر شركتي ميتواند برای مشتري هاي دائمی و پايدار خود نمايد تخفيف دادن ها و يا هديه دادن بخشي از سود شركت برای حفظ رابطه و گسترش آن است.
اين مورد يكي از موثرترين گزينه هايی می تواند باشد كه با انتخاب درست و بجا می تواند سرمايه گذاری مناسبی روي مشتريان خوب شركت باشد.
نتيجه گيري:
اگر بازار را به 4 دوره ابتدای رونق رونق ابتدای ركود و ركود تقسيم بندی كنيم، پي به اين نكته مي بريم كه اين دوران گذر گرچه هر كدام شرايط و روش های برخورد خود را می طلبد اما ظرفيت هايی دارد كه می تواند از آنها بهره برد و با سرمايه گذاری روی آنها می توان در آينده از آنها بهره مناسبی برد.
لذا حفظ ارتباطات و گسترش آن با مشتريان ميتواند علاوه بر اينكه كمك زيادي در بيمه كردن شركت در گذر از بحران هاي پيش رو داشته باشد. در حفظ مشتريان و كسب سود در آينده مي تواند اثربخش باشد.
منبع: آماد پلیمر
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه