به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، میان معاملهگران بازار ارز غیررسمی اختلاف افتاد. پس از تشدید ریسکهای سیاسی مرتبط با مقام سیاسی حماس در تهران، برخی از فعالان بازار با در نظر گرفتن احتمال گسترش درگیریهای منطقهای، اقدام به نرخدهی در سطوح قیمتی بالاتر کردند.
اما در مقابل، برخی دیگر از فعالان بازار با درنظر گرفتن رویداد مشابه پیشین در فروردینماه جهت جلوگیری از ایجاد نوسان مخرب در بازار با روند افزایشی همراه نشدند. در ماه ابتدایی سالجاری نرخ دلار بهواسطه ریسکهای مشابه در بازار نقدی تا رقم 67هزار تومان و در معاملات فردایی تا حوالی کانال 70هزار تومانی پیش رفت.
اما به مجرد اتمام تنشها و فاصله گرفتن ریسکها از بازار، این روند افزایشی پایان یافت و نرخها به سطوح قیمتی پایینتر بازگشتند. بسیاری از افرادی که در فضای سیاسی انتهای فروردینماه اقدام به معامله ارز کردند، با ضرر و زیانهای هنگفتی مواجه شدند.
فضای دوقطبی بازار ونهای بود که در برخی موارد معاملهگران دچار بحثهای سنگینی میشدند. در یک مورد، معاملهگری که اقدام به نرخدهی در سطوح قیمتی ابتدای کانال 61هزار تومانی میکرد، از جانب دیگر همکاران خود به تلاش برای مقابله با روند بازار متهم شد.
بهطور کلی بازه نوسان نرخهای بازار دلار را میتوان از ارقام 61هزار و 200تومان تا 61هزار و 850تومان در نظر گرفت. البته در این میان افرادی هم بودند که پای خود را از این نیز فراتر گذاشته و اقدام به نرخدهی در کانال 62هزار تومانی میکردند.
به عقیده یک فعال ارزی، حدفاصل کانالهای 62 تا 65هزار تومانی مقاومت مهمی در بازار وجود ندارد. درنتیجه بازارساز در تلاش است تا با حفظ مقاومت 62هزار تومانی مانع رشد بیرویه نرخ ارز شود. در این میان، تحلیلگران ارزی روند حال حاضر بازار را فراتر از اختلافنظر معاملهگران و با مساله کمبود تقاضا توجیه میکنند.
به عقیده این افراد، کمبود تقاضا در بازار روزهای ریسکی سبب به وجود آمدن اختلاف نرخ میشود؛ چرا که در این فضا معاملهگرانی که جهت کسب درآمد نیازمند فروش داراییهای خود هستند، مجبورند با نرخدهی در سطوح قیمتی پایینتر اندک خریداران بازار را جلب کنند. در مقابل، افرادی که نیاز جدی به تبدیل داراییهای خود ندارند، با رفتار ریسکی بازار همراه شده و نرخ فروش را در کانالهای بالاتر پیشنهاد میدهند. به عقیده تحلیلگران، کبمود تقاضا نیز به دلیل تجربه فروردینماه خریداران است.
متقاضیان با در نظر گرفتن تجربه ریزش قیمتها در پس ریسکهای فروردینماه این بار دست به عصا جلو رفته و از صورت بخشیدن خریدهای هیجانی در حجم بالا جلوگیری میکنند. در نهایت، میانگین نرخ دلار آزاد در واپسین معاملات نقدی روز گذشته را میتوان با اختلاف 850تومانی نسبت به نرخ روز پنجشنبه در رقم 61هزار و 600تومان اعلام کرد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- فاز دوم تخلیه ریسک بازار ارز
- هفته پرتلاطم بازار دلار
- تخلیه فاز اول ریسکهای ارزی
- به کدام نرخ ارز استناد کنیم؟
- سیاست جدید بازارساز ارزی
- پیشبینی فعالان بازار ارز نرخ ارز در روزهای آینده/ قیمت دلار به کف نشست
- عقبگرد دلار از منطقه حساس
- سناریوهای پیشروی بازار ارز
- تغییر بازه نوسان دلار آزاد
- مواجهه دلار با ریسکهای جدید؟