به گزارش ویکی پلاست، نامه نباتی ابهامات زیادی به همراه داشت. چرا در این شرایط؟ چرا فقط اعضای این سه انجمن؟ و سؤالات دیگر. روز بعد از نامه، با متوسلیان، رییس هیئت مدیره انجمن لوله و اتصالات PVC گفت و گو کردیم و او توضیحاتی در خصوص این قراردادها به ویکی پلاست گفت.
امروز، دنیای اقتصاد با بیوک صحاف امین، رییس هیئت مدیره انجمن ملی پلاستیک گفتگو کرده و او نیز ابعاد دیگری از این قراردادها را روشن کرده است.
1- 25 درصد حجم عرضه های بورس به قراردادهای بلندمدت تعلق می گیرد.
2- میزان قرارداد، از سهمیه بهین یاب خریداران، کسر می شود.
3- کشف قیمت معامله، همان کشف قیمت بورس کالاست.
4- قراردادهای منعقد شده تولیدکنندگان با وزارت جهاد و سازمان ها به وزارت صمت، ارسال می شود.
5- این قراردادها در بورس کالا اجرایی می شود و به منزله خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا نیست.
اصل گفتگوی دنیای اقتصاد با صحاف امین را بخوانید:
بیوک صحاف امین رئیس انجمن ملی صنایع پلاستیک در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» درخصوص واقعیتهای این شیوه معاملاتی عنوان کرد: این شیوه معاملاتی در چارچوب بورس کالاست و در این مورد بحث خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا صحت ندارد. در این مکانیزم پیشبینی شده که ۲۵ درصد از حجم عرضهها در بورس کالا در چارچوب مقررات این بورس بهصورت قراردادهای بلندمدت به خریدار تحویل شده و به همین میزان از سهمیه بهینیابی خریدار کاسته شود. قیمت مورد معامله در این شیوه نیز قیمت کشف شده در بورس کالاست.
ساز و کار این شیوه معاملات نیز به این صورت است که قراردادهای منعقد شده بین تولیدکننده و نهادهایی همچون وزارت جهادکشاورزی یا وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب یا حتی اشخاص حقوقی به دفتر صنایع سلولزی و شیمیایی وزارت صمت ارائه شده و میزان قرارداد موجود یعنی مواد اولیه آن بخش از قرارداد که هنوز منجر به تحویل نشده در این چارچوب جدید تامین شود.
بهصورت دقیقتر این شیوه معاملاتی توسط وزارت صمت مورد بررسی و کنترل قرار گرفته و خروجی آن برای تامین مواد اولیه به دستگاههای ذیصلاح ارجاع خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: پیشنهاد ما بهعنوان انجمن ملی صنایع پلاستیک و تشکلهای تخصصی زیرمجموعه این است که این قراردادها مورد بررسی تشکلها نیز قرار بگیرد، زیرا این تشکلها بیشترین اشراف را بر معاملات و رخدادهای موجود در بازار دارند.
هماکنون اصالتسنجی قراردادها بر عهده وزارت صمت است و پیشنهاد ما اعمال مجدد اصالتسنجی در تشکلهای تخصصی است که البته باید پس از بررسی این پیشنهادها به کارگروه مربوطه؛ آییننامه اجرایی آن مدون شود تا اجرای آن آغاز شود.
رئیس انجمن ملی پلاستیک در ادامه مجددا تاکید کرد این قراردادها در بورس کالا اجرایی خواهد شد و به منظور خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا نیست و تشکلهای این صنعت مخالف خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا هستند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه