به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، واقعی نبودن نرخ ارز در ایران بههمراه نوسانات شدید آن طی سالهای اخیر در کنار محدودیتهای ناشی از تحریمها و مشکلات موجود در فضای کسبوکار در زمینه تعدد در صدور بخشنامهها با قوانین سختگیرانه درخصوص نرخهای چندگانه، بازگشت ارز حاصل از صادرات، تامین منشای ارز برای واردات و بسیاری از این مسائل موجبشدهاست حوزه صادرات در ایران با مشکلات زیادی روبهرو باشد.
سیاست نظام چند نرخی ارز در ایران طی سالهای اخیر موجب ناکارآیی و عدمتخصیص بهینه منابع و ترویج فساد و رانت اقتصادی بسیاری شدهاست، بنابراین اهمیت و ضرورت حرکت به سمت اجرای سیاست یکسانسازی نرخ ارز و افزایش شفافیت در بازار ارز بهویژه در شرایط فعلی که بخش تولید و صادرات تحتتاثیر تحریمها بسیار بیشتر از گذشته آسیبدیده است، بر کسی پوشیده نیست. بدیهی است سیاستگذاری در مسیر دستیابی به نظام تکنرخی نیازمند الزامات اجرایی است تا از بروز نوسانات عمده و شکست در سیاستگذاری اجتناب شود.
تجربه تاریخی کشور در زمینه نظام مدیریت نرخ ارز به شیوه تثبیت نرخ ارز و حاکمیت نظام چندنرخی نشان دادهاست که اهداف درنظر گرفتهشده برای این نظام از جمله حمایت از تولید ملی و افزایش رفاه اجتماعی نهتنها محققنشده، بلکه در برخی مواقع سیاست نظام چند نرخی ارز زمینهساز وقوع و تشدید بحرانهای ارزی نیز شده که بهدنبال آن آسیبهای جدی بر اقتصاد وارد آمدهاست. مشروح این گزارش در روزهای آینده در «دنیایاقتصاد» منتشر خواهد شد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه