به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، سید کمال سیدعلی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی درباره دلایل افزایش نرخ ارز در بازار اظهار کرد: در شرایط عادی دلیل افزایش نرخ ارز در چارچوب عدم توازن منابع و مصارف است و در روال عادی نوسان نرخ ارز بر اساس کمبود ارز در بخشهای مختلف رخ میدهد. اما امروز مشکل عدم توازن منابع و مصارف احساس نمیشود و میتوان گفت منابع و مصارف جوابگوی هم هستند.
او تاکید کرد: اما باید توجه داشت نرخ ارز با دو فاکتور و عامل نرخ تورم و نوسانات بینالمللی دچار نوسان میشود و نرخ تورم در این بخش تاثیر خاص دارد. به غیر از این عامل اثرگذاری نرخ تورم، در کشورمان عامل اثرگذار دیگری بر نوسان نرخ ارز وجود دارد که آن هم تنشهای سیاسی است و اثر اضافهای روی عوامل موثر در افزایش نرخ ارز میگذارد.
این کارشناس ارزی ادامه داد: بنابراین انتظارات تورمی تحت تاثیر تنشهای سیاسی با اخبار سیاسی که عامل دیگری در نوسان نرخ ارز محسوب میشود، حرکت میکند؛ شبیه به دورانی که با هر سخنرانی و اقدامی از سوی ترامپ نرخ ارز در ایران تغییر میکرد.
سیدعلی افزود: در ۹ماه گذشته شاهد ثبات نرخ ارز در بازار بودیم که دلیل آن میتواند تزریق اضافه ارز در بازار باشد یا اینکه عرضه ارز پاسخگوی ثبت سفارش واردات بوده است. همچنین عامل دیگر این بود که انتقال ارز از سوی کشورهای همسایه راحتتر انجام شد و میتوان گفت از دیگر دلایل این بود که از ابتدای سال تا یکماه گذشته فتیله تنشها پایین کشیده شده بود و شاهد افزایش فروش نفت در روز بالای یک میلیون بشکه بودیم.
از این رو تقریبا این میزان عرضه ارز پاسخگوی مصارف بود. او گفت: سه موضوع تنش با آمریکا، تنشهای منطقه و جنگ غزه دست به دست دادند تا افزایش نرخ ارز اتفاق بیفتد؛ اما نباید اثرگذاری نرخ تورم بر نوسانات نرخ ارز را فراموش کرد و با تورم بالای ۴۰درصد در ایران، افزایش نرخ ارز غیرقابل پیشبینی نبود.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه فاکتور اقتصادی در افزایش نرخ ارز اثرگذار بوده و با این نرخ تورم، افزایش نرخ ارز پیشبینی میشد، تاکید کرد: هر کسی که میگوید، افزایش نرخ ارز عامل و فاکتور اقتصادی ندارد، حرف صحیحی بیان نکرده است؛ چراکه در شرایطی که تمام کالاها تا ۴۰درصد افزایش قیمت دارند، نمیتوان نرخ ارز را ثابت نگه داشت.
سیدعلی ادامه داد: ممکن است که در مقطعی با افزایش تزریق ارز و درآمد بیشتر ارزی، نرخ ارز را ثابت نگه داشت کمااینکه در ۹ ماه گذشته نرخ ارز ثابت بود و باید توجه داشت افزایش اخیر نرخ ارز در شرایط تورم بالای ۴۰ درصد افزایـــش قابل توجهی محسوب نمیشود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- اخذ مابه التفاوت نرخ ارز کالاهای تامین ارز شده، تمدید شد
- ضربه ارز چند نرخی به صادرات
- گام اول سیاست پولی فعال
- تدبیر جدید بانک مرکزی برای کنترل بخشی از التهابات بازار ارز/ دلار خودرو تامین شد
- اقدامات جدید بانک مرکزی در استفاده از ابزارهای سیاست پولی بزودی ابلاغ میشود
- قدرتنمایی بازارساز در کنترل نرخ ارز
- بانک مرکزی: نرخ ارز مرکز مبادله نرخ مرجع میشود
- برای تک نرخی شدن نرخ ارز اقدام شد