به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، او با بیان اینکه در نتیجه اجرای سیاست تخصیص ارز ۲۸۵۰۰تومانی برای کالاهای اساسی پایه پولی و متعاقبا نقدینگی افزایش پیدا نمیکند، تاکید کرد: برای تخصیص این منابع ارزی برای تامین نیاز وارد کنندگان، بانک مرکزی ارز را به نرخ ۲۸۲۰۰تومان از دولت خریداری کرده و با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان به واردکننده تخصیص میدهد.
بنابراین در نتیجه این عملیات خرید و فروش ارز نه تنها هیچگونه ریال اضافهای به بازار تزریق نمیشود، بلکه به ازای هر دلار ۳۰۰تومان بانک مرکزی منابع ریالی از بازار جمعآوری میکند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در سنوات گذشته قبل از اجرایی شدن طرح مردمیسازی یارانهها در اردیبهشت سال۱۴۰۱ بهدلیل کمبود منابع ارزی بانک مرکزی در دورههایی مجبور شد که ارز موردنیاز برای کالاهای اساسی را با نرخ بالاتر از ۴۲۰۰تومان از بازار خریداری کند و با نرخ ۴۲۰۰تومان به واردکننده تخصیص دهد و این مابهالتفاوت ریالی خرید و فروش ارز باعث افزایش پایه پولی و متعاقبا نقدینگی میشد.
او افزود: یکی از دلایل افزایش خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی در سنوات گذشته و پیش از اجرای طرح مردمیسازی یارانهها ناشی از اجرای همین طرح بود که با نرخ بالاتری ارز مورد نیاز کالاهای اساسی خریداری میشد و با نرخ کمتری معادل ۴۲۰۰تومان بود به واردکننده تخصیص پیدا میکرد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه