به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، ناصر چمنی فعال کارگری با اشاره به اینکه انتظار جامعه کارگری از دولت برای دستمزد 1403 عمل به ماده 41 قانون کار است، گفت: متأسفانه دستمزد 1402 کارگران مطابق نرخ تورم و سبد معیشت تعیین نشد و با توجه به عدم کنترل تورم در کالاهای ضروری سفره جامعه کارگری روز به روز قدرت خرید این قشر کاهش یافت. همین مسئله منجر به این شد که کارگران برای تأمین معاش خود به شغلهای دوم و سوم پناه ببرند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تأمین هزینه اجاره بها و مسکن یکی از دغدغههای کارگران است، گفت: متأسفانه بیش از نیمی از کارگران در کشور مستأجر هستند و با توجه به درآمدی که دارند اجاره بها برای آنها هزینه گزاف است و گاهی برای تأمین هزینههای مسکن به حاشیه شهر می روند تا از پس کرایه خانه و هزینههای رهن بربیایند.
چمنی با تأکید براینکه ماده 41 قانون کار به بحث هزینه سبد معیشت و تورم اشاره دارد، اظهار داشت: منظور از سبد معیشت هزینههای خوراک، درمان و مسکن کارگران است. با حقوق فعلی این سه مورد هم تامین نمیشود چه برسد به آموزش، تفریح و پس انداز. هزینه درمان با توجه به پوششهای اندک سازمان تأمین اجتماعی مسئله مهم برای کارگران است که تعداد زیادی از کارگران با توجه به ناتوانی در تأمین هزینه درمان به سمت خوددرمانی پیش میروند.
این فعال کارگری با تاکید براینکه در حال حاضر تورم حاکم بر جامعه بیش از 40 درصد است، ادامه داد: کارمندان مزایا و پرداختیهای متفاوتی از کارگران دارند. طبق گزارشهای میدانی اکثر کارمندان با توجه به بیمههای تکمیلی که از سمت ارگانهای مربوطه دارند هزینه درمان برایشان رایگان است. این درحالیست که کارگران از این مسئله محروم هستند.
بنابراین ربط دادن حقوق کارمندان به دستمزد کارگران مسئله بیربط است و خلاف قانون؛ باتوجه به اینکه دولت بارها اعلام کرده است که دغدغه کارگران را دارد انتظارمان این است در تعیین دستمزد 1403 به تمام این مسائل توجه شود.
چمنی با بیان اینکه جامعه کارگری منتظر برگزاری جلسهای برای ترمیم مزدی 1402 بود بیان کرد: متأسفانه جلسهای برای ترمیم مزد برگزار نشد اکنون در سه ماه پایانی سال قرار داریم طبق سنوات قبلی جلسات کمیته مزد و شورای عالی کار میبایست طبق قانون به صورت منظم برگزار شود. جلسه روز گذشته شورای عالی کار پیرامون مزد منطقهای بود که جامعه کارگری مخالف آن است. در شرایط فعالی امکان اجرای مزد منطقهای وجود ندارد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- مخالفت قاطع نمایندگان کارگری با مزد منطقهای
- در اولین جلسه نشست کمیته مشورتی دستمزد چه گذشت؟
- کف دستمزد در کف
- مزد منطقهای یعنی پرداخت ۲۰ درصد حقوق بیشتر از حداقل مزد
- بررسی مزد منطقهای کارگران امروز در وزارت اقتصاد
- نامه خاندوزی به وزیر کار برای تعیین مزد منطقهای در ۱۴۰۳
- ملاحظات وزارت کار در تعیین حداقل دستمزد
- دستمزد ۱۴۰۳ کارگران منطقهای تعیین میشود؟
- اتاق بازرگانی: تعیین حداقل دستمزد یکسان کارگران متوقف شود