به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، حمیدرضا فولادگر، در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسبوکار با موضوع ناترازی انرژی، ادامه داد: به نظر میرسد در کوتاهمدت، مهمترین اقدامی که میتوان علاوه بر افزایش تولید برای حل ناترازی انجام داد، موضوع بهینهسازی مصرف است.
در کنار آن، ذخیرهسازی و همچنین گازرسانی با روشهای دیگر از جمله گاز مایع LPG و واردات گاز از ترکمنستان با تعرفههای مناسب، میتواند جوابگوی ناترازی گاز باشد.
فریدون اسعدی، مشاور بخش انرژی مرکز پژوهشهای اتاق ایران هم در این نشست با ارائه گزارش «ابعاد ناترازی گاز و آثار آن بر کسبوکارها»، گفت: کل تولید اولیه نفت خام ایران براساس آمار سال ۹۹، حدود ۸.۵میلیون بشکه بوده که از این میزان ۶میلیون و ۸۰۰هزار بشکه نفت خام برای عرضه انرژی اولیه صرف مصرف داخل میشود.
او با تاکید بر اتلاف زیاد نفت در شبکه تولید، انتقال و توزیع، ادامه داد: از این میزان ۴میلیون و ۲۰۰هزار بشکه روزانه در بخش خانگی، صنعت و حملونقل مصرف میشود. به بیان دیگر ۳۸درصد اتلاف انرژی بین عرضه انرژی تا مصرف نهایی وجود دارد. رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، هم گفت: تا تبصره ۱۴ وجود دارد انگیزهای برای بهینهسازی وجود نخواهد داشت.
شرکت گاز بر تولید، تمرکز کرده و برای بهینهسازی برنامهای ندارد. سال گذشته تعویض ۴هزار بخاری تصویب شد اما حتی یک بخاری تعویض نشده است. او تصریح کرد: از سال ۹۲ تاکنون رشد جمعیت ۱۱درصدی را تجربه کردهایم، در حالی که در حوزه برق ۳۷درصد رشد مصرف و ۲۳درصد رشد تولید و در حوزه گاز ۵۲درصد رشد مصرف و ۴۴درصد رشد تولید داشتهایم.
آرش نجفی، افزود: در این شرایط گاز صنایع و بخش تولید قطع میشود اما برای اصلاح مصرف خانگی اقدامی صورت نمیگیرد و ارادهای برای اصلاح ساختار و مدیریت و مصرف انرژی وجود ندارد.
در بخش دیگر این نشست، محمدمجید فولادگر، معاون هماهنگی محیط کسبوکار وزارت صمت با ارائه گزارش «صنعت، پیشران رشد و حافظ امنیت کشور»، گفت: سال گذشته خسارت قطع گاز و برق صنایع به ترتیب ۵میلیارد و ۵میلیارد دلار برآورده شده است. متاسفانه عدمتناسب ساختارهای دولت با تولید یکی از چالشهای اصلی این بخش است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- صنایع پرمصرف در خطر قطعی برق؟
- هزار مگاوات برق صنایع تابستان آینده وارد مدار میشود
- خرابکاری در خط انتقال گاز
- صنایع با ۳۶.۵درصد بیشترین مصرفکننده برق
- عصر رونق صنایع خلاق
- افزایش ۱۷.۶ درصدی مصرف برق صنایع در دی ماه ۱۴۰۲
- گازرسانی به پتروشیمیها و صنایع فولاد و سیمان افزایش یافت
- عقبماندگی در ظرفیت ذخیرهسازی گاز
- قطع گاز پتروشیمی ها شروع شد/ خروج واحد دوم زاگرس از سرویس
- هشدار شرکت ملی گاز درباره کسری گاز زمستان