به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، به عقیده کارشناسان سه عامل «کاهش نرخ رشد نقدینگی»، «نبود سیگنالهای نگرانکننده و انتظارات تورمی» و «افت حجم تقاضا در معاملات غیررسمی» را میتوان موانع رشد قیمت دلار دانست.
در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد در پایان معاملات روز گذشته با حدود 350 تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین به رقم 49 هزار تومان رسید. سکه طلا نیز به تبعیت از دلار 100 هزار تومان ارزان شد و در رقم 27 میلیون و 900 هزار تومان معامله شد.
تمایل دلار به افت قیمت
دیروز چهارشنبه 21 تیر ماه روند نرخ دلار آزاد در بازار تهران کاهشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی که در واپسین معاملات نقدی روز یکشنبه به رقم 49هزار و 350 تومان رسیده بود، نخستین معاملات صبح روز گذشته خود را با حدود 200 تومان کاهش نسبت به این نرخ در رقم 49هزار و 150 تومان آغاز کرد.
با عبور بازار از ساعات میانی روز شیب روند کاهشی دلار تندتر شد و معاملهگران جهت فروش این ارز ارقامی در مرز دو کانال 48 و 49هزار تومانی ارائه میکردند.
روند کاهشی این ارز تا پلههای انتهایی کانال 48هزار تومانی نیز ادامه داشت اما پس از برخورد با کف حمایت 48هزار و 900 تومانی نرخ دلار تغییر فاز داد و مجددا افزایشی شد.
آخرین نرخهای نقدی بازار دیروز را میتوان در محدوده 49هزار تومان دانست اما در ساعات عصرگاهی دیروز نرخ این ارز در معاملات فردایی در بازه قیمتی 49هزار و 100 تا 49هزار و 250 تومان قیمت خورد. با بررسی نمودار قیمت دلار از ابتدای تیر ماه تاکنون مشاهده میشود که تمایل این ارز به افت قیمت افزایش یافته است.
در روزهای 4، 12 و 15 این ماه دلار آزاد تلاشهایی جهت حضور در نیمههای کانال 50هزار تومانی از خود به نمایش گذاشت که هر سه تلاش ناموفق بودند.
کارشناسان اقتصادی مجموعهای از سه عامل پولی، سیاسی و رفتاری را موانع رشد قیمت دلار میدانند. در روز 15 تیر ماه روابط عمومی بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد که «به دنبال تدوین و اجرای برنامه پولی و تعیین هدف رشد نقدینگی برای سالهای 1401 و 1402 نرخ رشد 12ماهه نقدینگی در پایان خردادماه 1402 با 8/ 8 واحددرصد تنزل نسبت به دوره مشابه سال قبل (معادل 8/ 37درصد در خردادماه 1401) به 29 درصد کاهش یافت.» کاهش نرخ رشد نقدینگی میتواند به کاهش حجم تقاضاهای کاذب در بازار کمک کند.
از سوی دیگر سیگنالهای سیاسی منتشر شده در هفتههای اخیر به گونهای نبوده که بتواند انتظارات تورمی معاملهگران را تحتتاثیر قرار دهد.
این در حالی است که پس از بهبود روابط سیاسی با کشور عربستان و برخی گشایشهای ارزی صورت گرفته (آزادسازی منابع ارزی بلوکهشده در عراق) چشمانداز جامعه نسبت به بازار ارز همچنان مثبت است. سومین مانع رشد نرخ دلار را نیز میتوان افت سطح عمومی تقاضا در بازار غیررسمی دانست.
بررسیهای بهعمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز حاکی از آن است که حجم معاملات غیررسمی چه در بخش حواله و چه در بخش اسکناس کاهش یافته است. بخشی از این افت تقاضا نیز میتواند به دلیل برطرفسازی نیازهای عمده ارزی در مرکز مبادله ارز و طلا باشد.
خروج سکه از کریدور بهار
روز گذشته همزمان با افت قیمت دلار، نرخ سکه طلا نیز کاهشی شد. هر قطعه از این فلز گرانبها در پایان معاملات روز گذشته با حدود 100هزار تومان کاهش نسبت به نرخ پایانی روز سهشنبه به رقم 27 میلیون و 900هزار تومان رسید.
گفتنی است که قیمت این کالای سرمایهای در سه ماه نخست بهار عمدتا در کانالهای 28 و 29 میلیون تومانی نوسان میکرد و در صورت مشاهده روندهای کاهشی جدید در نرخ ارز امکان تثبیت قیمت سکه خارج از این کریدور وجود دارد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه