یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تولیدکنندگان در مورد کاهش سهمیه های بهین یاب چه گفتند؟
هر چند روز یکشنبه 4 شهریور بود که کاهش سهمیه های بهین یاب و دستورالعمل ستاد تنظیم بازار در بورس کالا اجرایی شد ولی به دلیل عرضه محصولات پتروشیمی بهین یابی در روز دوشنبه و سه شنبه، هنوز اثر این تصمیم به برای تولیدکنندگان به خوبی روشن نبود.

به گزارش ویکی پلاست، روز سه شنبه 6 شهریور بود که همه دارندگان سهمیه بهین یاب متوجه شدند سهمیه جدیدشان در بورس کالا چه میزان است و بسیاری هم متوجه شدند دیگر قدرت خرید نخواهند داشت.

بعد از رسانه ای شدن این خبر، نظرات زیادی در تأیید و رد این تصمیم به ویکی پلاست ارسال شد که بدون هیچ نوع جرح و تعدیل، نظرات رسیده را در این پست منتشر می کنیم:


بخشی از نظرات به مصاحبه ویکی پلاست و مهندس روح الله وحید کیانی، رئیس امور هماهنگی و نظارت بر تنظیم بازار دفتر توسعه صنایع پایین دستی مربوط است.

بشنوید |

 

پیام وارده:

ما شرکت تولید قطعات خودرو داریم با حدود ۲۰۰ نیرو که برای شرکت های سایپا و ایرانخودرو و بازار مشغول تولید هستیم ظرفیت بادی ما از ۱۴۴ تن به ۱ یک تن رسید با چه منطقی با چه محاسبه ایی شاید شرکتی در سال ۹۶ بودجه خرید نقدیو از بورس نداشته و الان بودجه و شرایط طوریست که از بورس بخره مناسب تر خواهد بود در قیمت تمام شده اخه باچه منطقی به یک شرکت با این وسعت ۱ تن ۰۰۳۵ داده شده بیایید منطقی در بهین یاب ظرفیت تعیین کنید تر و خشک رو نباید با هم سوزوند الان با این وجود و کار صنابع که همیشه نوک بینیشون رو میبینند قیمت بازار باید سه برابر شه چون کسی ظرفیتی نداره از بورس بخره باید از بازار بخرن و تقاضا در بازار بالا و دلالم قیمتو هر چی بخواد میده.

پیام وارده:

شرکت تولیدی نخ هستیم با ظرفیت ۲۰۰تن در ماه الان ۳۰تن ثبت شده دستگاه جدید آوردیم اول سال ۹۷راه اندازی کردیم اول سال نیرو استخدام کردیم اداره صنعت و معدن از کارخانه بازدید کرده درحال تولید بودیم و الان هستیم بنده عاجزانه درخواست دارم از اداره صنایع تشریف بیارید از کارخانه بازدید کنید اگر تعطیل هستم سهمیه بنده را قطع کنید درخواست بنده این است به جای کم کردن سهمیه ها از کارخانه ها و مراکز فعالیت بازدید نمایید تا مسیر مواد شناسایی کنید که چه کسانی مشغول فعالیت هستند و چه کسانی تعطیل هستند یا اصلا کارخانه یا فعالیتی وجود دارد.

پیام وارده:

مزاحمتون شدم بابت کاهش سهمیه بورس ما سهمیه پلی اتیلن سبک فیلم ماهانه ۱۹۰ تن داشتیم الان به ۲۵ تن کاهش یافته منبعی جهت اعتراض وجود داره یا اینکه باید صبر کنن تا اطلاعیه جدیدی صادر بشه؟؟

پیام وارده:

شرکت تولید انواع ظروف پلاستیکی بادی و تزریقی با قدمت ۱۷ ساله زیر نظر سازمان صنایع خراسان رضوی هستیم، طرح توسعه ای در سال ۱۳۹۵ با مجوز سازمان صنایع گرفتیم، ماشین آلات ناشی از توسعه در پایان سال ۹۶ نصب و راه اندازی شد، بازدید از کارخانه به عمل آمد و ظرفیت ۱۵۰ تنی به ۳۰۰ تن در ماه در پروانه جدید صادر شد، متاسفانه چندین باز از مشهد به تهران جهت پیگیری پرونده مراجعه کرده ایم ولی تا به الان هیچ گشایشی صورت نگرفته است و ناگزیر به تهیه بخش زیادی از مصرفمان از بازار آزاد هستیم.

پیام وارده:

درحوزه توليد گرانول پى وى سى وتوليد شلنگ اب فعاليت دارم و حدود ٩٠ درصد توليدى بنده صادر ميشود كه با همين سهميه اى كه داشتيم باز مجبور به خريد از بازار ازاد بوديم به دليل كمبود سهميه اوايل سال رفتيم باتوجه به اسناد صادراتى كه داشتيم براى افزايش سهميه و از اداره صنعت معدن تجارت براى بازديد اومدن گفتن شما ماشين الات زياد نكردين و نميتونين سهميتون رو زياد كنيد و بنده مجبور شدم يك كارخونه جديد راه انداختم براى افزايش سهميه وكلى ماشين الات جديد خريدم وامروز از طريق كارگزار متوجه شدم كه سهميه واحدبنده حدودا نصف شده و يك مشكل بزرگتر برامون درست شد و ازهمه مهمتر اينكه دارايى ازبنده طبق صادراتى كه دارم بايد اسناد خريد گزارش دهم مشكل روز به روز بزرگتر ميشه وامروز رفتم صنايع قم مشكل رو گفتم و گفتن كارى از دست ما برنمياد يك دفعه بيان بگن كلا تعطيل كنيم خيلى بهتره...

پیام وارده:

واحد تولیدی تزریق پلاستیک با سهمیه ماهیانه ۳۰۰ تن تبدیل شده به ۱۳/۵ تن ماهانه !
در ماههای قبل با ظرفیت ۳۰۰ تن به سختی یک حواله ۲۲ تنی موفق می شدیم خریداری کنیم.

با این شرایط فقط نظاره گر هستیم و نمیتونیم در بورس کالا شرکت کنیم چون حداقل باید ۲۲ تن درخواست بدهیم که سهمیه فعلی که تعیین کرده اند جوابگو نیست.

پیام وارده:

سهمیه ماهانه من ۲۳۰ تن بوده الان چهل تن شده اخیرا هم از وزارت صمت بازدید داشتم و طرفیت گذشته تایید شده با این وضعیت موادی به من تعلق نمیگیره. بناچار باید تعدیل نیرو کنم چون با این قیمت مواد اولیه قادر به تولید نیستم.

پیام وارده:

بنده مسئول خرید شرکت پی وی سی ... هستم که سهمه‌مون سال قبل تقریبا 350 تن بوده ولی با افزایش ماشین آلات که مجوزشم از صنایع گرفته بودیم سهمیه مون از تیر ماه به 540 تن افزایش یافت. ولی با قانون جدید و بررسی میزان میانگین خرید سال قبل سهمیه ما به 97 تن کاهش یافت که عملا دیگه شانسی برای خرید از بورس نداریم. ما سال قبل نقدینگی پایینی داشتیم ولی از ابتدای امسال 90 درصد خرید مواد اولیه مون از بورس بوده که مدارکشم موجوده نمیدونم مسئولینی که در کارند اصلا با روال خرید بورس آشناهستن یانه؟ همیشه تقاضا خرید تو بروس حداقل 12 برابر میزان عرضه مواد هست حالا شما خودتون حساب کنین به 97 تن ما یک سوم ماشینم نمیرسه.

پیام وارده:

شركت ما سال ١٣٩٥ توسط وزير صنعت و معدن مهندس نعمت زاده افتتاح شد و تنها توليد كننده كيسه هاي سه لايه ضد اشعه يووي خوراك آبزيان در استان چهارمحال و بختياري هستيم و در سال ٩٦ ماهيانه ٦٠ تن سهميه داشتيم ولي ١٧٠ تن توليد داشتيم كه در سامانه بهين ياب ثبت شده وبخاطر اينكه بيشتر مشتريان فاكتور غير رسمي ميخواستن و قيمت آزاد با بورس زياد تفاوت نداشت از بازار ازاد خريد داشتيم.
ولي الان سهميه ٦٠ تن ما به ١١ تن كاهش يافته كه به هيچ عنوان نميتوانيم خريد كنيم و اگر با همين منوال پيش برود احتمالا تعطيل كنيم.

پیام وارده:

متاسفانه باز هم یک تصمیم غیر کارشناسی دیگر که دودش به چشم کسانی میرود که گناهکار نیستند. چون وزارت صمت نمیتواند جلوی دلالی را بگیرد سهمیه را کم میکند که بر عکس سود ان فقط در جیب دلالان میرود . نکته جالب انکه فرد یا شرکتی که در سال 96 علی رغم عدم نیاز سهمیه کامل خود را گرفته و مازاد ان را فروخته سهمیه اش کامل میماند اما شرکتی که وجدانی کار کرده و بعلت عدم نیاز یا مشکلات فنی یا .. نتوانسته با ظرفیت کامل کار کند ولی حاضر به فروش سهمیه مازاد خود هم نشده سهمیه اش کم میشود . این یعنی سهمیه خودت را حتی اگر بدلیل مشکلات احتیاج نداری بگیر و دلالی کن تا سال بعد سهمیه ات کم نشود واقعا جای تاسف و صد البته تامل دارد.

پیام وارده:

واحد تولیدی تزریق پلاستیک با سابقه ۲۲ سال و سهمیه ماهانه ۳۲۰ تن تبدیل به ۱۲ تن شده است و با قیمتهای سرسام آور امکان تولید و تحویل سفارشات با قیمتهای کنونی بسیار سخت و دور از ذهن است . متاسفانه با شرایط موجود امکان خرید مواد امروز امکانپذیر نشد.

پیام وارده:

با توجه به آشفتگی بازار و جهش غیر منطقی قیمت مواد اولیه پتروشیمی تعدیل و نظارت بر دریافت کنندگان مواد پتروشیمی ضروری بنظر میرسد. متاسفانه بسیاری از دلالان که بعضأ دارای مجوز صوری تولید هستند اقدام به احتکار مینمایند. تفاوت فاحش قیمت مواد اولیه از بورس تا بازار آزاد طمع بسیاری را تحریک میکند!!! از رهگذر همین آشفتگی سود سرشاری نصیب دلالان و سودجویان گردیده. نظارت دقیق و رصد روند خرید مواد اولیه پتروشیمی از بورس تا کالای نهایی میتواند دست بسیاری از سودجویان را کوتاه کند.

پیام وارده:

سهمیه ها بر اساس خرید پارسال شده. واسطه پارسال هم کد فروشی میکرد و تا جایی که میشد سهمیه رو پر میکرد. بنابراین کدش شاید اضافه هم شده باشه. پس بار تو بازار می آید نگران نباشید.

پیام وارده:

خيلي جالبه مواد بازار آزاد هر چقد بخواهيم موجود است ولي بورس سهميه ها كم شده سهميه واحد هاي جديد ٢٢ تن اعلام كرده اند برمبناي سهميه سال قبل تعداد زيادي از دلال كه چند ساله دارن فعاليت ميكن پارسال خريد داشتن امسال از سهميه كم نميشه چرا واحد هاي توليدي فعال شناسايي نمي شود.

پیام وارده:

ما سهمیه نداشتیم، چرا که اختلاف قیمت بازار با بورس آنقدری نبود که به فکر سهمیه باشیم.
10 سال هست که تولید نایلکس و نایلون داریم.
ولی با این قیمتهای بازار آزاد نمی توانیم ادامه کار بدهیم.
آیا صادرات مواد خام در اولویت دولت هست که منجر به کاهش عرضه داخلی شود و بیکاری میلیونها شغل شود !!؟؟؟

پیام وارده:

بنده دارای تولیدی فیلم پلی اتیلن با سهمیه ماهانه ۱۸۰تن هستم که به علت مشکلات مالی و یکسان بودن بازار آزاد و بورس از بازار آزاد خریداری میکردم که در سامانه بهین یاب آمار تولید ثبت کرده ایم و خرید و فروش فصلی دلیل بر کار کردن واحد تولیدی میباشد و در سال ۹۷ نیز از بورس خرید داشته ایم که متاسفانه سهمیه به ۲۲ تن در ماه تعیین شده با این وضع و اختلاف قیمتی که در بازار آزاد میباشد مجبور به تعطیلی واحد تولیدی هستیم.

پیام وارده:

جالبه بدونید تنها کسانی در سال ۹۶ کل سهمیه‌شون رو خرید کردند که دلال بودند و گرنه تولید کننده واقعی به خاطر شرایطی من جمله رکود و عدم نقدینگی و شرایط قیمت بازار و بورس عمدتا خریدی نداشتن یا نیازشون از بازار تامین می شده.
تبریک به اقای وزیر برای تصمیم مثلا کارشناسی شون.

پیام وارده:

سلام من مدیر تولید یک شرکت هستم، به نظرم اگر درست میگن و به فکر صنایع پایین دستی و تولید هستند چرا باید تعاونی هایی که از چند شرکت تشکیل شدند باید سهمیه آنها دو برابر باشه. چه فرقی میکنه سهمیه. سهمیه هست دیگه، چرا باید دو برابر باشه. با این حال که این همه سهمیه ها کم شده، باز هم این همه تقاضا از کجا میاد.

پیام وارده:

سلام واحد تولیدی چکمه و صندل pvc با ۵۰ کارگر و تولید روزانه ۳ تن در دو ماه گذشته فقط موفق به خرید ۱۹ تن pvc از بورس شدم سال ۹۶ هر مقدار که نیاز داشتم خرید میکردم. معلوم نیست این تقاضاهای جدید از کجا پیدا شده؟

پیام وارده:

به نظر من کار کاملا درستی انجام دادند و تنها راه تشخیص تولید کننده های واقعی از غیر تولید کننده همین راه (با میانگین خرید سال گذشته) هست
در ضمن تولید کننده واقعی تا جائی که امکان داره خودش خرید میکنه تا مالیات برارزش افزوده رو مستقیم به دولت پرداخت کنه نه از طریق دلال.
با اینکه سهمیه شرکت ما حدود دو پنجم کم شده ولی با این روش خیلی راحت کسایی که مواقع آشفته بازار هجوم میارن حذف میشن.

پیام وارده:

بعد از چهل سال کار تولید پلاستیک تازه خرید سال نود شش
شده ملاک کارم اقایون تصمیم گیرنده لطفا با این بهانه ها پول تو جیب دلال نکنید.

 

از تولیدکنندگان دعوت کردیم اگر سهمیه شان قطع شده نظرشان را بگویند، بیش از 50 نظر دریافت کردیم:
 

پیام وارده:

دلالان با در دست داشتن کدهای متعددی که سال قبل از تمامی ظرفیت برای خرید استفاده کرده اند امسال نیز با این تصمیم جدید نفع می برند.بهتر بود ملاک برای خرید از بورس میزان اشتغال ایجاد شده توسط واحدهای صنعتی باشد نه میزان خرید سال قبل.

پیام وارده:

لطفا به اقای کیانی بگین بورس فقط نقده ولی بازار ازاد روال دو ماهه هم سال قبل داشت ، نقدینگی کم بود برادرم .
اصلا اینا قبول اون شرکت بدبختی مثل من که امسال توسعه سرمایه و ظرفیت داده تکلیف اون چیه ؟

پیام وارده:

شرکتی با ۴۰ سال سابقه و ۳۰۰ نیروی انسانی که سال گذشته بدلیل مشکلات مالی و معوقه های بی شمار مجبور به تعدیل نیرو به ۱۵۰ نفر شد، با توجه به عدم نقدینگی و شرایط بازار (فروش محصول با چک ۵ ماهه) مواد اولیه را به ناچار از بازار تهیه می کردیم و دلالان با در اختیار داشتن کدهای شرکتهای غیر فعال توانستند از بورس خریدهای زیادی انجام دهند و به امثال ما که توانایی خرید نقدی از بورس را نداشتیم بفروشند و متاسفانه با این تصمیم جدید مجددا این قشر دلالان هستند که از این تصمیم نابجا نفع می برند و با ادامه این شرایط چاره ای جز تعطیلی وجود ندارد.

پیام وارده:

واقعا من که جواب سوال خودم و شما رو نگرفتم موندم اقای کیانی خودشو میتونه با این توضیخات راضی کنه!
فروش مواد اولیه با این نرخ برابری دلار اشتباه بوده هست و خواهد بود این بابد اتفاق بیفته دبر یا زوووود و حکایت اینکار حکایت اختصاص ارز ۴۲۰۰ به افراد خاصه. اقا قیمت ها رو ازاد کنید ما تکلیفمونو بدونیم یا بازار ازاد یا بورس
والا کار دلالا شرف داره به کار دولتیا.
و در نهایت چه بجا اشاره کردید که این رانت ارزی فقط گیر واسطه ها و شرکت های خاص میاد و در نهایت تولید کننده واقعی در هر شرایط تولید میکنه ولی تولید کننده سوری تو این سرایط مواد و با نرخ دولتی می گیرن با نرخ ازاد کالای نهایی رو میفروشه و بازم ته این موضوع رانته و رانته و رانت.

پیام وارده:

به آقای مهندس کیانی بفرمائید چرا به اداره صنعت و معدن اجازه نمیدن بیایند بازدید از کارخانه ها تا پروانه های بهره برداری صوری مشخص بشود تا دلالها با گرفتن پروانه های صوری مشخص بشوند تا افرادی که با رشوه ظرفیت بالا بردن مشخص بشود.
پروانه بهره برداری یک سند رسمی میباشد یک سند رسمی از وزارت صنعت و معدن با ظرفیت کارشناسی نه ظرفیت صوری یا با رشوه گرفتن اینجوری عادلانه نیست.
بنده که درسال ۹۷ طرح توسعه داشتم چه گناهی کردم.

پیام وارده:

مشکل همیشگی مملکت ما عدم شفاف سازی هست ، شما به جای اینکه عجولانه سهمیه ها رو کاهش بدین خیلی ساده میتونستین و میتونین موادی که با کد یک شرکت خریداری میشه رو تا تحویل به درب همون شرکت کنترل و پیگیری کنین ، چطوریه که تمام دلالان مواد اولیه رو از در پتروشیمی به ماها میفرستن ؟ الان خوشبختانه به خاطر جریان توقیف انبارهای احتکار هیچ کدام از دلالا دیگه موادشونو انبار نمیکنن ، عزیزم برادرم تا اینجاشو اومده بودی بقیشم با عقل و منطق بیا جلو ! حداقل اون واحدهایی که امسال و یا اواخر سال قبل افزایش سرمایه و تولید دادن و خود همین بهین یابتون تایید کرده و ظرفیتشونو افزایش داده به اونا توضیح بدین چیکار کنن ؟

متاسفم از این که سرمایه و جونیم رو توی کشور عزیز ایرانم هدر دادم به خداوندی خدا اگه این سرمایه رو تو ترکیه انجام میدادم هیچ یک از این مشکلات نبود ، تا کی به خاطر نادانی و عدم اگاهی دولت از فعالین تولیدی و اقتصادی باید تر و خشک با هم بسوزن؟

پیام وارده:

به نظرم وزارت صنعت ، دست رو جاي خوبي گذاشت ،توليد كنندگان در سال ٩٦ خيلي راحت از بورس خريد مي كردن چه لزومي داشت از دلال بخرن، از وقتي تفاوت قيمت ايجاد شد همه با تمام ظرفيت داشته يا نداشته مي خوان توليد كنن؟؟؟؟

پیام وارده:

در پاسخ به آقای کیانی که می فرمایند چرا تولید کننده سال گذشته از بورس خرید نداشته این مساله رو در نظر نمی گیرند که تولید کنندگان عمدتا بخاطر‌ مشکلات نقدینگی از بازار بصورت چکی خرید میکنند و جای تاسفه که موضوع به این شفافیت از نظرشان پنهان مانده..البته به ظاهر.

پیام وارده:

باز هم یک تصمیم عجولانه وغیر کارشناسی،
تکلیف ما که در سال ۱۳۹۵و ابتدای سال ۱۳۹۶ بخش عمده مواد مصرفی مون رو وارد کردیم چی میشه ؟
فقط به این دلیل کاملا غیر منطقی باید سهمیه مون حذف بشه؟
واینکه الان با همین سهمیه مون واحد تولیدی مثل ما مگر چند تن گیرمون میومد که همون رو هم قطعش کردید؟
اصلا اگر میخواهید در کارخانه ها رو ببندید بیایید ببندید دیگه این همه دستورالعمل و بخشنامه عجیب غریب صادر نکنید.

پیام وارده:

آقای کیانی مشکل را در خود اظهاری تولید کنندگان می دانند که در اعلام مالیات و میزان برق مصرفی و ..طفره میروند و پاسخگو نیستند، در صورتیکه این مساله را نادیده میگیرند که براحتی میتوان از طریق تعداد افراد شاغل در واحدهای صنعتی تولید کننده واقعی را شناسایی کرد.

پیام وارده:

یک نکته که شما در مصاحبه با آقای کیانی به آن اشاره نکردید این بود که سال گذشته بدلیل تفاوت قیمت کم بین مواد بورس و بازار آزاد بیشترین خرید از بورس توسط شرکتهایی بود که در مناطق آزاد عموما صوری تحت مالکیت یا اجاره دلالان بود و آنها خرید های عمده را داشتند وبا این شیوه جدید متاسفانه همانگونه که اشاره کردید آنها امسال هم سود دوجانبه میبرند .هم معافیت مالیاتی وهم خرید های میلیاردی.لطفا این مورد راهم به مهندس یادآور شوید که خرید سال گذشته نمی تواند دلیل بر تولید بالا باشد.

پیام وارده:

ظرفیت تولید واحد طبق پروانه تولید برای پریفرم pet ماهانه ۲۵۰ تن می باشد، در سال ۹۷ برای شرکت در رقابت خرید با ظرفیت شش ماه می توانستیم وارد رقابت خرید شویم، از بابت شرکت در رقابت باید همان طور که اطلاع دارید 10 درصد مبلغ کل ثبت سفارش خرید را نقدا در حساب که به کار گزاری معرفی بلوکه می شد که نیاز به مبلغ ۵۵۰ میلیون الی ۶۰۰ میلیون تومان پول نقد می بود تهیه این مبلغ برای هر هفته برای تولید کنند کوچک مانند من وجود نداشت و نهایتا ۱۵۰ میلیون تومان وارد بورس می شدیم شانس خیلی کمی بود که امثال من بتوانند تخصیص سهم از عرضه بورس تعلق بگرید و مجبور تهیه مواد در فردا آن از واسطه ها می شدیم.

پیام وارده:

لطفا از اقاي كياني اين رو هم بپرسيد كه چطور تو اين وضعيت بحران و به قول خودشون گذار ظرف يك هفته در مورخ ٩ و ١٥ مرداد به بهانه پروكسايد شش هزار تن پلي پروپيلن رو به يك واحد با حواله عرضه اختصاصي تخصيص دادند و اين فساد نيست ،؟؟

آيا اون واحدي كه ظرف يك هفته شش هزار تن بار رو جلو چشم همه با نرخ ٤٢٠٠ خريده چه فرقي با بقيه توليد كنندگان داشته و ايا اين شش هزار تن كه به يك واحد تخصيص داده شده از سهميه بقيه واحد ها كسر نشده؟ چطوري به اين واحد ظرف يك هفته تو اين شرايط اين حجم مواد تخصيص داده شد.

ما توليد كننده كيسه پروپيلن هستيم كه بدليل بدهي هاي معوق بانكي و ناشي از تسعير نرخ ارز توسط بانك اموال كارخونه بازداشت شده بود كه با هزار زحمت قسمتي از بدهي ها رو پرداخت و دوباره تقسيط و استمهال كرديم و از دو ماه قبل به لطف خدا شروع كرديم به توليد و كلي تعهد از جمله با كارخانه جات ارد و قرارداد صادراتي منعقد كرديم نيروهاي كه بيمه بيكاري ميگرفتند رو دوباره دعوت به كار كرديم و حدود صد نفر در سه شيفت مشغول به كار شدند به اين اميد كه بتونيم بدهي هاي به بانك و مالياتي و تامين اجتماعي كه تقسيط شده رو تسويه كنيم.

متاسفانه در سال ٩٦ مشكل بدلايل فوق كلا تعطيل بوديم و حتي اگهي مزايده كارخونه هم چاپ شد ولي با چنگ و دندون تلاش كرديم كه دوباره فعاليت و چراغ كارخونه رو روشن كنيم و از ابتداي امسال دوباره شروع كرديم.

ناگفته نماند سال ٩٥ بيش از ٤٠٠٠ تن خريد از بورس داشتيم و اسناد گمركي داريم كه كالا رو صادر كرديم الان براي ما ٢٢ تن تعريف شد در حالي كه ظرفيت ما ٤٥٠ تن در ماه بوده كه همين رو هم نميتونستيم كامل خريد كنيم .

متاسفانه با سر دوباره زمين خورديم و مجدد بايد صد نفر كارگررو تعطيل كنيم و كارخونه قطعا با تعطيلي مجدد براي مزايده خواهد رفت حتما دعاي خير اون كارگرهايي كه بيكار ميشن بدرقه راه اون تصميم سازان عزيز كه امثال مارو تعطيل كردن ولي به جاش تناژهاي شش هزاتني رو به برخي صاحبان نفوذ و رانت تخصيص دادند بدرقه راهشان خواهد بود.

پیام وارده:

با سلام من يك واحد توليدي نخ پلي استر دارم كه مواد اوليه ما را فقط پتروشيمي تندگويان توليد ميكند به دليل پايين بودن كيفيت مواد شركت تندگويان مواد مورد نياز خود را از كشور كره واردات ميكردم و در سال ٩٦ مقدار خيلي ناچيزي از تندگويان خريد كردم در سال ٩٧ به دليل نبود ارز مجبور به خريد مواد مورد نياز خود از شركت تندگويان شدم در حال حاضر سهميه به من دادن ١٠٠ تن در صورتي كه من در سال ٩٦ ماهي ٣٠٠ تن توليد كردم ماليات هم دادم و قانوني با كارت بازرگاني شركت هم وارد كردم تكليف ما چيست ؟ يا ارز بهمون بدين واردات كنيم يا مواد بزارين از بورس بخريم اين چه بازي هست كه انجام دادين واقعا كارشناسي نشده بوده من با ٨٥ نيرو و سهميه ١٠٠ تن كه در يك ماه نهايت بتوانم ١٠روز کار کنم؟

پیام وارده:

به نظر من در اين مرحله بهترين تصميمي كه مي شد گرفت همين بود...شركت هايي كه سال گذشته از بورس خريد نكردند عمدتا به خاطر كدهاي منفي موجود در بازار و قيمت كمتر بازار از بورس به دليل كدهاي معاف از ماليات بود كه همين توليد كنندگان آن زمان با اين كار سبب سود هاي كلان دلالان شده بودند و اين تصميم امروز نوعي جريمه براي آن ها بود...دور از باور هست كه دقيقا در ماه هايي كه اينقدر اختلاف قيمت در بورس و بازار وجود داره اينقدر درخواست افزايش سهميه بشه... براي شرايط فعلي يكي از بهترين تصميم ها بود.

پیام وارده:

هر روز یه رانتی رو درست میکنند. ... و درک هیچی رو ندارن. پارسال با این حذف عوارض افزوده از خریداران داخل مناطق آزاد باعث شدند مواد داخل بازار ازاد از بورس ارزون تر بود. مسلما تولید کننده واقعی مواد مصرفیشو از جایی خرید میکنه که ارزون تر براش در بیاد. حالا با این خط مشی که در پیش گرفتن دوباره مواد می افته دست اونایی که پارسال دلال مواد بودن. کشوری که از اقتصاد دنیا تبعیت نکنه حال و روزش بهتر از این نمیشه. کارگاه ما با بیش از سی خط تولید دو هفته دیگه این وضع باشه با ۳۷ کارگر تعطیل میشه .دست و پنجشون درد نکنه. بجای اینا اگر یه بقال رو میزاشتن مدیر درک اقتصادیش بیشتر بود.

پیام وارده:

جناب آقای کیانی فقط لطفا به یه سوال جواب بدن..
چه کسی بیشترین خریدها رو در بورس کالا انجام دادن در سال ۹۶... چه کسانی تا سقف ظرفیت اسمی خرید کردند... واقعا چند واحد تولیدی هنوز مونده که بتونه به ظرفیت اسمیش برسه... باورکنید که راحته شناسایی این قسم از تولید کنندگان... چه کسی از این تصمیم آنی سود برده... دلالان یا تولید کنندگان... خب برادر عزیز مشخصه دلال بیشتر خریده ... واقعا چطوری محاسبه کردید؟... دست من تولید کننده رو کاملا بستید با این راه حل... رسما یکی از بزرگترین تولید کنندگان لوازم خانگی رو از چرخه بورس حذف کردید... دلال راحتتر خریدشو الان انجام میده...
چرا خیلی راحت مسیر حمل تا تحویل رو کنترل نمیکنید؟
واقعا این حجم از تفکر در حل مشکلات تولید کنندگان پایین دستی جای بسی تامل داره...
امیدواریم در هفته های آتی شاهد اصلاح درست و هدفمند این قانون باشیم...

پیام وارده:

آخر بگین برای واحدی که مثلا پارسال بعد از تخصیص مواد هر ماه 20 تن مواد جذب میکرده ولی الان امسال آیا میتونه همون 20 تن رو خرید کنه؟ اصلا مگر میشه رو یک کد کالا با 1000تن عرضه 20000تن تقاضا میاد چطور میتونه همون 20تن پارسالی رو بگیره؟؟؟ اگر واقعا میخواین عدالت رو رعایت کنی بابد همون 20تن رو لااقل بهش برسونی در حالی که هممون میدونیم هیچی نمیتونه بگیره پس عجب ... این اقا تعریف کرد واقعا خنده دار بود حرفاش.

پیام وارده:

شرکت ما پارسال به علت اینکه دولت مواد اولیه را به قیمت پایینی صادر می‌کرد نسبت به قیمتی که به ما می داد صادرات کمی داشت اما از زمانی که دولت صادرات مواد اولیه را ممنوع کرد ما تولیدمان شروع شد و صادرات می‌کنیم حالا الان از کجا مواد تهیه کنیم؟ ضمنا کسانی که میگویند پارسال دلالی به علت اختلاف کم بازار و پتروشیمی صرفه نداشته در جریان باشند که پارسال خیلی از سهمیه ها را مناطق آزاد می گرفتند که دلالی برایشان خوب صرف می کرد چه الان چه پارسال چون مالیات ارزش افزوده نمی دهند.
بعضی ها هم بدون اینکه تولید کنند اظهارها را میخریدند و ارزش افزوده را از دولت می گرفتند که برای این گروه هم پارسال خرید سود خوبی داشت.

پیام وارده:

گفتگو رو شنیدم و چند نکته به ذهن من رسید که مسولین باید پاسخگو باشند:
1_چرا این شفاف سازي ها باید حالا و در شرایط بحران انجام شود. چرا آقایان سالهای سال در خواب بودند و دست دلالان را در خريد سهميه واحدهای غیر فعال باز می گذاشتند.

2_باید قبول کنیم من تولید کننده مجبورم از بازار آزاد مواد اولیه خودم را تامین کنم. چرا؟
—چون نتوانسته ام به دلیل تامين مالی به موقع پول بورس را تامین کنم.
—چون پتروشیمی کالا را به صورت سلف فروخته و من در حال حاضر نیازمند مواد هستم.
—چون بعضا بیش از سهمیه خودم تولید کرده ام و به دلیل آن که تفاوت قیمت بازار آزاد و بورس ناچیز است، به دنبال بوروکراسی افزایش سهمیه نرفته ام.
و دلایل بسیار زیاد دیگر.....

3_باید قبول کنیم تولید کنندگان واقعی جزو شریف ترین آحاد جامعه هستند،اما چرا به سوی عدم شفافیت میروند ، که می توان دلایل زیر را برشمرد:
—چون اقتصاد ایران کاملا غیر شفاف است و تولید کننده هیچ نقشی در عدم شفافیت ندارد.
—چون من نمی توان خریدارم را که غالبا یک عمده فروش بازاري است را تحت فشار بگذارم و از وی در خواست کد ملی کنم تا فاکتور رسمی برای وی صادر کنم. خریدار کالای من به راحتی ،به جای خرید از من ،از تولید کننده دیگری و یا از یک وارد کننده مشابه کالای من را خریداری می کند و هیچ گونه مشخصاتی را هم ارائه نمی دهد.

در پایان نکته ای را به آقای وحید کیانی متذکر میشوم که تا پایان شهریور هم مطمئن باشند هیچ تغییری در میزان درخواست مواد از پتروشیمی ها ایجاد نخواهد شد و ایشان را به هدفشان که کاهش تقاضا است نمی رساند.

کارخانه تولیدی ما طی دو سال گذشته به صورت چهار شیفت در سال کار میکرد و از دو روز پیش از این به دلیل عدم دریافت مواد اولیه تا اطلاع ثانویه تعطیل شد، بعضی از پرسنل با اندوه و افسوس از این که، در این شرایط اقتصادی نمی توانند مشغول به کار باشند، کارخانه را ترک می کردند، من به عنوان یک کار آفرین در پیشگاه خداوند سرافرازم، که تمام تلاشم را برای سر پا نگه داشتن کارخانه انجام دادم ولی نشد. اینجاست که مسؤلان باید جواب کم کاری های گذشته ویا ندانم  کاری های فعلی خودشان را به ملت شریف ایران بدهند.

 

پیام وارده:

ما تولیدکننده رزین هستیم و بخش زیادی از مواد اولیه مصرفی مون رو از بورس کالا خریداری می کردیم. با توجه به اینکه برج ۹ سال گذشته پروانه بهره برداری گرفتیم و در دی و بهمن تولیدات آزمایشی انجام شد، خرید بورس ما در این ماهها در حد ۴۰ تن بود
درحالیکه ما از اردیبهشت امسال تا کنون بصورت میانگین ۷۰۰ تن تولید داشتیم و بخشی از ان هم صادر میشود.

از چهارشنبه متوجه شدیم که عملا سهمیه بورس ما به ۴ درصد سهمیه بهین یاب رسیده ( ۹۶ درصد کاهش )
مثلا سهمیه زایلن ما از ۱۰۰ تن به ۶ تن رسیده ، و با توجه به فروش محموله های ۲۰ تنی، عملا امکان خرید بورسمون صفر شده
این یعنی، کارخونه ای که در ۶ ماه گذشته ۴۰ نفر رو مستقیم مشغول بکار کرده و ۳۰ درصد محصولاتش رو هم صادر کرده، باید تعطیل بشه.

چون مارجین سود ما در حدی نیست که مواد اولیه مون رو ۳۰ درصد بالاتر از بورس بخریم و امکان رقابت هم داشته باشیم واین هدیه ای ست که در سال تولید ملی، به یک تولید کننده که با مشقت کار میکنه داده شده.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه
ن سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷
در ثبت اعلام آمار تولید بهین یاب خرید ثبت میشود یا فروش ارسال پاسخ
محمدرضا نعمتی یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۷
سلام
آقای کیانی لطف کنند سوالات زیر را جواب بدن
1. اول چرا سهمیه ها تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف را از pp نساجی به شیمیایی تغییر دادن(با pp شیمیایی اصلا نمی تونید تولید کنید)
2 . بعد از آن چرا سهمیه را کم کردید سال گذشته هم ما نتونستیم کل سهمیه را جذب کنیم.
3. حالا که سهمیه را کم کردید چرا یه ضریب از 22 تن حساب نمی کنید. مثلا شرکت من با 40 تن ماهیانه چطور خرید کنم.فقط می تونم با 22 تن وارد بشم. که اون هم با 110 تن عرضه و 2500 تن تقاضا چطور خرید کنیم.
ارسال پاسخ
علی بابا چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷
پارسال ما 2200 تن از بورس خرید داشتیم و تولید کردیم و صادرات انجام دادیم و قبض برق ما ماهی 12 میلیون بود. اما امسال با محدودیت سهمیه ها خرید ما به هر ماه 22 تن محدود شده بود!!! نتیجه اینکه تقریبا همه ی بارمان را از دلالان میخردیم. با مصوبه جدید میتونیم به اندازه پارسال خرید داشته باشیم. درست این مصوبه هم اشکال داره چون کسی شاید از سال 97 تصمیم به تولید گرفته باشه یا پارسال پول خرید از بورس رو نداشته ولی برای ما که فکر میکنم کاملا عادلانه هستش چون واقعا به همین میزان هم تولید داریم. ارسال پاسخ

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟