به گزارش ویکی پلاست به نقل از ایرنا، بهمن عبداللهی در جلسهای با کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حدود ۶درصد از GDP در اختیار تعاونیهاست.
وی افزود: در کشور بالغ بر ۲۰۰ هزار شرکت تعاونی ثبت شده است و بالغ بر ۹۹ هزار تعاونی فعال و در دست اجرا داریم.
رییس اتاق تعاون ایران با اشاره آخرین پایشی که در خصوص اجرای سند توسعه تعاون انجام شده، تصریح کرد: بررسیهای آماری اولین دوره پایش سند توسعه بخش تعاون تا پایان سال ۱۴۰۰ نشان داد حدود ۲۱ درصد از اهداف سند مذکور محقق شده است.
عبداللهی گفت: ما در بخش تعاون کمبود قانون نداریم و خواسته ما این است که بر اجرای قوانین مرتبط با بخش تعاون نظارت کنید تا اجرا شود.
وی بیان داشت: الزامات در قالب سند و قوانین دیده شده؛ اما اجرا نشده است. عبداللهی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه تصور اینکه تعاونیها فقط در قالب تعاونیهای مصرف و مسکن فعالیت میکنند، درست نیست؛ چراکه تعاونیها در تمام بخشهای اقتصادی بهویژه صنعت و معدن، پتروشیمی، آهن و فولاد، صنعت آلومینیوم و… فعال هستند.
عبداللهی اذعان داشت: باوجوداینکه بخش تعاون، رکن دوم اقتصاد است و بر مبنای اصل ۴۴ قانون اساسی و منویات مقام معظم رهبری و تأکیدات دولت سیزدهم، اما در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها مغفول واقع میشود.
راهکار توزیع عادلانه ثروت، تعاون است
مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این نشست بیان داشت: ایده و دغدغه جمهوری اسلامی توزیع عادلانه ثروت است؛ چراکه ما در کشور ثروت زیادی داریم که بخشی از آن دولتی است.
وی افزود: مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی خصوصیسازی در راستای سیاستهای کلی در خردادماه ۱۳۸۴ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ و با ابلاغ این سیاستها، قرار بود ریلگذاری جدیدی در اقتصاد کشور ایجاد کرد.
طاهری ادامه داد: در نحوه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، ضعفهایی داریم و این مسیر کاملی نیست همچنین نحوه توزیع ثروت را عادلانه نمیدانیم در واقع راهکار توزیع عادلانه ثروت تعاون است.
وی گفت: راهکار تعاونی گرهگشاست و از اهداف جمهوری اسلامی است که باید از آن استفاده شود.
رییس کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی با استماع آن بیان داشت: در خصوص مباحث شناسه کالا، مشکلات صادرات صنعت فرش دستباف، اصلاح قانون تشکیل شرکتهای تعاونی سهامی عام شهرستانی، ارائه مدلهای جدید مدیریت در تعاونیها و مشکلات تعاونیهای مرزنشین، بر اساس تقسیمکار صورتگرفته هرکدام از نمایندگان حاضر در جلسه، یک موضوع را در یک جلسه با حضور نماینده اتاق تعاون ایران و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و نماینده دستگاههای ذیربط، بهصورت کارشناسی بررسی کنند.
گفتنی است در این نشست نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تقویت نقش تعاونیها و کمک به تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد، مباحثی در خصوص شرکتهای سهامی عام شهرستانی که در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی در جریان است، اهمیت فرهنگسازی تعاون در جامعه، اصلاح قانون تعاون، بازنگری در برخی قوانین را عنوان کردند./ اتاق تعاون ایران
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه