به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، بهصورتی که هر برگ از این اسکناس آمریکایی معاملات خود در فروردین ماه ۱۴۰۰ را در رقم ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان آغاز کرده و در پایان مهر ماه سال گذشته روی سطح قیمتی ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومانی به کار خود پایان داد و رشد ۳۹/ ۱۰ درصدی را تجربه کرد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور معاملات ابتدایی سال جاری خود را در رقم ۲۶ هزار و ۶۵۰ تومان آغاز کرده و پس از نوسانات بسیار تا پایان مهر ماه به رقم ۳۲ هزار و ۷۶۰ تومان رسیده است که طبق محاسبات به عمل آمده شاخص بازدهی هفت ماه سال جاری رقمی معادل ۰۴/ ۲۵ درصد است. کارشناسان بازار تهران از عوامل مختلفی به عنوان محرکهای افزایشی دلار در سال جاری سخن میگویند که از مهمترین آنها میتوان به «برآیند منفی سیگنالهای سیاسی در زمینه نشستهای برجامی» و «افزایش سطح عمومی قیمتها و رشد چشمگیر شاخصهای تورمی» اشاره کرد.
رصد دلار در هفتماه نخست
مقایسه نمودار قیمت دلار در هفت ماه نخست سال جاری با همین بازه زمانی در سال گذشته موارد متفاوتی را نشان میدهد. به رغم صعودی بودن نرخ دلار در هردو بازه زمانی مورد بحث قیمت این ارز در سال جاری 5/ 2 برابر بیشتر از سال گذشته افزایش یافته است. بررسیهای نشان میدهد که دلار 1400 در ماههای فصل بهار عموما کاهشی بوده و روند اصلی نوسانات افزایشی این ارز در سال گذشته از روزهای تابستانی و معاملات مرداد ماه آغاز شده است. این در حالی است که دلار 1401 در روزهای ابتدایی خرداد ماه توانست قلهنوردی کرده و برای نخستینبار در طول تاریخ معاملات این ارز روی سطوح قیمتی کانال 33 هزار تومانی معامله شود. به عقیده برخی از کارشناسان ارزی برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در ماههای پایانی بهار 1400 را میتوان از مهمترین عوامل کم تحرکی نرخ این ارز در آن بازه زمانی نام برد. چرا که مشاهدات نشان میدهد در زمان برگزاری چنین مناسباتی سطح نا اطمینانی در معاملهگران افزایش یافته و این افراد با هدف محافظت از داراییهای خود از حجم معاملات میکاهند. این در حالی است که در روزهای ابتدایی خرداد سال جاری انتشار سیگنالهای منفی نسبت به آینده نشستهای هستهای وین با مطرح شدن برخی از خواستههای طرفین قرارداد شدت بیشتری گرفت و در همین راستا فعالان افزایشی بازار اقدام به نرخدهی در سطوح قیمتی بالاتر کرده و زمینهساز قلهنوردی نرخ دلار شدند.
در ادامه بررسیهای مشاهده میشود که روند نرخ شاخص ارزی در شهریور و مهر 1400 و پس از پایان تحرکات افزایشی در کانال قیمتی 27 هزار تومانی به ثبات نسبی رسید. البته در بازه زمانی مذکور قیمت دلار تحرکاتی به سمت کانال 28 هزار تومانی نیز داشت که این تحرکات عموما بینتیجه و با بازگشت نرخ دلار به کانال 27 هزار تومانی همراه بود. اما در آن سو، بازه زمانی شهریور و مهر 1401 را میتوان یکی از پرنوسانترین روزهای دلار دانست به صورتی که نرخ شاخص بازدهی این ارز تنها در همین 2 ماه رقمی حدود 35/ 13 درصد محاسبه شده است. در این بازه زمانی بود که ابتدای انتشار سیگنالهای سیاسی مثبت شدت گرفت و دلار به سطوح قیمتی انتهای کانال 28 هزار تومانی بازگشت و پس از آن با بینتیجه ماندن و عدم رخ دادن سیگنال قوی مانند بازگشت طرفین قرارداد بر سر میز مذاکره، نمودار قیمت دلار تغییر فاز داد و صعودی شد. در انتها با مقایسه 2 رقم 39/ 10 و 04/ 25 به عنوان نرخ رشد دلار در هفت ماه نخست سالهای 1400 و 1401 میتوان گفت که دارندگان اسکناس آمریکایی در سال جاری از سرمایهگذاری خود خشنودترند.
روند صعودی بازارها در 3 آبان ماه
دیروز سهشنبه 3 آبان ماه روند نرخ شاخص ارز در معاملات غیررسمی بازار تهران افزایشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی نخستین معاملات صبح روز گذشته خود را با حدود 100 تومان افزایش نسبت به نرخ روز دوشنبه در رقم 32 هزار و 750 تومان آغاز کرد. در ساعات میانی بازار نیز نرخ ارز مذکور افزایش قیمت یک پلهای دیگری را نیز تجربه کرد تا در نهایت با حدود 200 تومان افزایش نسبت به نرخ روز دوشنبه در رقم 32 هزار و 850 تومان به فعالیت روزانه خود پایان بخشید. بررسیها نشان میدهد که روز گذشته با افزایشی شدن نرخ دلار، قیمت سکه طلا نیز دچار نوسانات افزایشی شد. قیمت هر قطعه سکه طلا ضرب امامی در معاملات روز گذشته با افزایش نرخ حدودا 50 هزار تومانی نسبت به قیمت روز پیشین به سطح قیمتی 14 میلیون و 900 هزار تومانی رسید. گفتنی است که نرخ جهانی اونس طلا نیز روز سهشنبه در ساعت 15 به وقت تهران در رقم 1642 دلار معامله شد که این رقم نسبت به همین ساعت در روز دوشنبه حدود 3 دلار کاهش یافته است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه