دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۹ تير ۱۴۰۱ 0 672

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته اول تیر 1401

فرزند نارس دوحه مرده به دنیا آمد/ کاهش 10 هزار تنی معاملات

فرزند نارس دوحه مرده به دنیا آمد/ کاهش 10 هزار تنی معاملات
هفته اول تیرماه در حالی آغاز شد که بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران آمد، خبر ازسرگیری مذاکرات برجام منتشر شد و همین اخبار باعث شد قیمت دلار از 31.850 تومان به 30.300 تومان سقوط کند. تأثیرات اخبار برجامی را در این گزارش بخوانید.

به گزارش ویکی پلاست، پس از توقف 3 ماهه مذاکرات هسته ای، شنبه‌ 4 تیرماه، جوزف بورل در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه ایران گفت: ما باید برجام را دوباره روی ریل قرار بدهیم و سفر من یک هدف اصلی دارد این‌که این بن بست را بشکنم. در روزهای بعد مشخص شد محل برگزاری مذاکرات شهر دوحه قطر است و طرف های اروپایی نیز در این نشست ها حضور نخواهند داشت. ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و توسط انریکه مورا، هماهنگ کننده اروپایی مذاکرات احیای برجام، به مذاکره می پردازند.

اخبار مثبت ازسرگیری مذاکرات باعث شد تا دلار از 31.850 تومان تا 30 هزار و 300 تومان، عقب نشینی کند. رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران و علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران، روز دوشنبه راهی قطر شدند و مذاکرات در روزهای هفتم و هشتم تیر (سه شنبه و چهارشنبه) در شهر دوحه برگزار شد. اما عصر روز گذشته (چهارشنبه 8 تیرماه) بود که تسنیم، خبر از اتمام بی نتیجه مذاکرات داد. بعد از تسنیم، خبرنگار وال‌استریت ژورنال هم مدعی شد مذاکرات دوحه سازنده نبوده و اکسیوس هم به نقل از یک مقام ارشد امریکایی نوشت: ایرانی ها هیچ احساس اضطراری از خود نشان نداده اند، مسائل قدیمی را که ماه هاست حل و فصل شده را مطرح کردند و حتی مسائل جدیدی را مطرح کرده اند که با توافق هسته ای ٢٠١۵ ارتباطی ندارد.

با بی نتیجه ماندن مذاکرات، دلار در بازار تهران کانال 31 هزار تومان را پس گرفت و روزهای پیش رو، قیمت دلار را مشخص خواهد کرد.

همه بازارها از جمله بازار محصولات پتروشیمی، به مذاکرات دوحه چشم دوخته بودند. نزولی شدن دلار باعث شد تا خریدهای این هفته بازار محصولات پلیمری، 10 هزار تن نسبت به هفته آخر خرداد، کاهش پیدا کند.


کارنامه معاملات محصولات پلیمری در هفته اول تیرماه در حالی بسته شد که علی رغم افزایش هزار و 862 تنی عرضه ها، معاملات 9 هزار و 907 تن کمتر از هفته قبل شد. آنچه در مورد معاملات این هفته باید بدانیم:
- جمع معاملات این هفته 73 هزار و 253 تن بود.
- عرضه ها 96 هزار و 512 تن بود و 1,862 افزایش داشت.
- معاملات، 11.9 درصد کمتر از هفته‌ی پایانی خرداد است.
- 75.9 درصدِ عرضه ها، معامله شد.
- و رقابت خریداران در معاملات کالاهای پ پ نساجی، پی وی سی، به علت شروع ماه جدید، بیشتر، اما پلی ایتلن های پرمصرف نسبت به هفته گذشته کاهشی بود.

درست در همین هفته که مذاکرات در حال انجام بود، دوازدهمین قیمت های پایه محصولات پتروشیمی در سال 1401، در حالی اعلام شد که غلبه با قیمت های کاهشی بود. حتی دلار نیمایی با 198 تومان افزایش نیز نتوانست مانع از تأثیر کاهشی قیمت های جهانی، شود. دلار نیمایی در قیمت های 5 تیرماه 25,376 تومان بود. البته موضوع غافلگیر کننده قیمت های این هفته، انتشار قیمت های تلفیقی بود.

یکشنبه 8 تیرماه، قیمت پلی اتیلن های ترفتالات، در بین پایه ها دیده نشد و با دو روز تأخیر، سه شنبه 7 تیرماه، جدولی منتشر شد که خریداران پت را شگفت زده کرد. با 8 تا 11.5 درصد افزایش، قیمت پت های نساجی و بطری بین 2400 تا 3800 تومان، اعلام شد. یعنی برای کالاهای تندگویان هم، قیمت کالاهای وارداتی لحاظ شد. انجمن نساجان در نامه ای با اشاره با ذکر دلایل مختلف اعلام کرد اعضای آن با عرضه و قیمت گذاری تلفیقی محصول پت نساجی به صورت تلفیقی و موافق نیستند و این موضوع را بهانه ای برای افزایش و جهش یکباره قیمت ها می دانند.

بر اساس نامه انجمن نساجان، شرکت های نساجی در سال 1400 اقدام به واردات حدود 73 هزار تن چیپس پلی استر نساجی کرده اند که در کنار 275 هزار تن معامله شده در بورس، تأمین کننده نیاز واحدهای ذوب ریسی داخلی بوده است. بنا بر دلایل اشاره شده انجمن نساجان، استخراج قیمت میانگین برای عرضه مشترک این محصول، منجر به افزایش قیمت پایه در عرضه هفته های آتی است و به هیچ عنوان مورد تأیید انجمن نساجان به عنوان نماینده ذینفعان اصلی این محصول نیست.

در بین مذاکرات دوحه و نوسان شدید دلار و قیمت های پایه جدید، معاملات این هفته رمق چندانی نداشت. خریداران، خصوصا در بازار آزاد منتظر فروکش نوسان دلار ماندند و از همین رو، حجم معاملات کاهش قابل توجهی داشت. بیشترین کاهش در حجم معاملات این هفته به گروه سبک خطی تعلق داشت که 4,545 تن نسبت به هفته قبل افت پیدا کرد.

نیما همچنان در مسیر افزایش

بعد از 5 تیر که قیمت های پایه منتشر شد، نیما دست از صعود نکشید و با سرعتی آرام رو به افزایش است. میانگین هفتگی دلار نیمایی، امروز 25,454 تومان است که نسبت به یکشنبه 5 تیر، 78 تومان افزایش دارد. صعود میانگین روزانه به 25,500 تومان، سیگنال افزایش بیشتر میانگین هفتگی نیما، در روزهای آینده است.

قیمت های بازار آزاد کاهشی شد

جدول مقایسه ای آخرین قیمت های هفته گذشته و چهارشنبه 8 تیرماه نشان می دهد بسیاری از کالاها به علت پایین آمدن رقابت ها، افزایش عرضه ها و انتظارات کاهشی دلار، نسبت به هفته قبل، کاهش قیمت دارند. بیشترین کاهش این هفته را PVC ها تجریه کردند. S65 با 2,300 تومان در صدر کاهشی های این هفته ایستاد. 209 امیر با 2 هزار تومان و سنگین فیلم F7000 مهر با 1,800 تومان، رتبه های بعدی بیشترین کاهش این هفته بودند. سبک فیلم 020 تا 1,000 تومان، سنگین بادی 0035 تا 900 تومان، ABS 150 و پلی استایرن مقاوم با 700 تومان و پلی استایرن معمولی با 300 تومان، رتبه های بعدی کاهش این هفته هستند.

در سمت مقابل و در افزایشی ها، پ پ شیمیایی 548R با 3 هزار تومان، در صدر افزایشی های این هفته ایستاد. سنگین اکستروژن EX3 نیز بعد از غیبت دو هفته ای در عرضه ها 900 تومان افزایش قیمت داشت. بعد از افزایش 3800 تومانی قیمت پایه پت های بطری، قیمت پت بطری هم 800 تومان نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، افزایش یافت.

توقف نفت در مسیر صعود

معاملات این هفته برنت در بازارهای جهانی با 113 دلار، یعنی آخرین قیمت هفته قبل آغاز شد و در مقاطعی از بازار چهارشنبه تا 119 دلار نیز پیش رفت اما امروز، قیمت برنت به 116 دلار عقب نشینی کرد. اما قیمت نفتا نوسان بسیار محدودی داشته و روی مرز 800 دلار، حداکثر 1 تا 2 دلار نوسان دارد.

تغییر میزان خرید از بهین یاب کالاهای پتروشیمی

بورس کالا اعلام کرد از دوشنبه، 6 تیرماه میزان خرید از بهین یاب 20 کالای پتروشیمی که 13 مورد آن پلیمری است از بدون سقف به 6 ماهه و 12 ماهه، تغییر پیدا کرده است. در حالی که معاملات رو به کاهش است، این اقدام کمیته تخصصی پتروشیمی می تواند تأثیر مضاعفی بر کم شدن حجم معاملات داشته باشد.

خبر مرتبط

  مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای سال تا هفته اول تیر 1401

میزان معاملات هفته جاری: 73,253 تن

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟