به گزارش ویکی پلاست به نقل از ایرنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 30 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح مانع زدایی از توسعه صنعت برق با ماده 3 این طرح موافقت کردند.
در ماده 3 طرح مانع زدایی از توسعه صنعت برق آمده است: متوسط بهای برق مصرفی مشترکان صنعتی (بجز استخراج رمز ارزها) معادل متوسط نرخ قراردادهای تبدیل انرژی (ایی- سی- اِی) با توجه به بهای سوخت مصرفی نیروگاه ها و هزینه انتقال تعیین و دریافت میشود.
منابع حاصل از اجرای این ماده در بودجه های سنواتی به حساب شرکت مادر تخصصی توانیر نزد خزانه داری کل کشور واریز و به صورت 100 درصد بابت هزینه های تولید و تأمین برق، حمایت از توسعه فناوری های مورد نیاز صنعت برق و طرح های بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف انرژی، طرح های تحقیقاتی و سرمایه گذاری جدید و اتمام طرح های نیمه تمام صنعت برق با اولویت نوسازی شبکه فرسوده انتقال برق اختصاص می یابد.
همچنین نمایندگان با ارجاع تبصره ماده 3 به کمیسیون انرژی برای بررسی بیشتر موافقت کردند که در تبصره ارجاعی به کمیسیون آمده است: مشترکین موضوع این ماده مکلفند یک (1) درصد برق مصرفی خود را از برق حاصل از منابع تجدیدپذیر و برق آبی عرضه شده در بورس انرژی تأمین کنند.
این مقدار سالانه یک (1) درصد افزایش یافته و حداکثر به پنج (5) درصد خواهد رسید. آیین نامه اجرایی این تبصره ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد وزارت نیرو و بورس انرژی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
قراردادهای فروش برق کدامند؟
- قراردادهای خرید تضمینی برق یا تبدیل انرژی (ECA)
در طول دوره این قرارداد، شرکت توانیر یا شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی (بعد از سال 95) مسئولیت تأمین سوخت نیروگاه را بر عهده داشته و برق تولیدی نیروگاه را به صورت تضمینی خریداری مینمایند. در گروه صبا این نوع قرارداد با وزارت نیرو همزمان با خرید نیروگاه زرگان به مدت 15 سال منعقد شده است. در مورد سایر نیروگاهها، قرارداد مذکور به مدت 5 سال بوده و قبل از احداث نیروگاه منعقد میگردد. لازم به ذکر است پس از انقضای مدت قرارداد، فروش برق نیروگاه از طریق عرضه در بازار عمدهفروشی رقابتی خواهد بود.
2 - قرارداد فروش در بازار عمدهفروشی برق
در این نوع قرارداد که بین شرکتهای مالک نیروگاه و شرکت مدیریت شبکه برق ایران منعقد میگردد، تولیدکنندگان نیروگاهی پیشنهادات قیمت خود را در چارچوب قوانین مصوب هیئت تنظیم بازار برق ایران به مدیر بازار ارائه نموده و مدیر بازار نیز با دریافت این پیشنهادات از یک سو و میزان پیشبینی مصرف از سوی دیگر، اقدام به تسویه بازار روز بعد مینماید.
پس از تسویه بازار، آرایش تولید نیروگاهها ارائه شده و محاسبات مربوطه به هزینه قابل پرداخت به نیروگاهها بر اساس آن و نیز میزان تولید در روز بعد مشخص خواهد شد. در این نوع قرارداد پرداخت هزینه سوخت بر عهده تولیدکنندگان میباشد.
3 - قرارداد سلف موازی استاندارد در بورس انرژی
در این نوع از قرارداد، نیروگاهها میتوانند اقدام به فروش برق تولیدی خود در بورس انرژی نمایند. در این حالت، شرکتهای توزیع نیروی برق و شرکتهای خردهفروشی در سمت تقاضا، خریدار برق عرضه شده در بورس خواهند بود. معاملات در بستر بورس انرژی و در قالبهای مختلفی از جمله بار پایه، کمباری، میانباری و پرباری و در بازههای زمانی گوناگونی نظیر روزانه و هفتگی صورت میگیرند.
4 - قرارداد دوجانبه فروش برق
طبق ماده 2 آیین نامه اجرایی شرایط و تضمین خرید برق موضوع بند “ب” ماده 25 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران عرضه کنندگان برق می توانند، برق در اختیار خود را با استفاده از امکانات شبکه برق کشور برای فروش به مصرفکنندگان مورد نظر خود در بخش صنعت و معدن عرضه نمایند. در این نوع قرارداد، تولیدکننده برق در چارچوب یک قرارداد دوجانبه، تمام یا بخشی از برق تولیدی نیروگاه را با پشتیبانی شبکه برق ایران به مصرفکننده برق عرضه مینماید.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه