چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

مشوق شهرک‌های صنعتی برای دانش‌بنیان‌ها‌
به دنبال نام‌گذاری سال ۱۴۰۱ و تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان، شهرک‌های صنعتی به سمت شهرک‌های فناوری جهت داده می‌شوند. از سوی دیگر دستگاه‌های مختلف برای تحقق این هدف، امکاناتی را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌دهند؛ از جمله اینکه شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان از حضور در مزایده واگذاری زمین معاف هستند و حق ارائه خدمات به این شرکت‌ها به صورت اقساطی است.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، سرپرست دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت به «ایرنا» گفت: امسال وزارتخانه برنامه کلانی تحت عنوان «برنامه سال تولید دانش بنیان» را تدوین و اعلام کرده است که برای رسیدن به تولید دانش‌بنیان باید چه اقداماتی در سطوح مختلف شامل برخی فرآیندها، زیرساخت‌ها و آینده‌پژوهی‌ها انجام شود و طبق اینها راهکارهایی نوشته شده است که بعدا ابلاغ می‌شود.

امیرحسین اسدی ادامه داد: طبق برنامه امسال، دولت باید سهم صنعت دیجیتال از تولید ناخالص داخلی را به ۱۰‌درصد برساند و در این راستا برنامه‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی برای مدیران در نظر گرفته شده است تا با فرآیندهای انقلاب چهارم صنعتی آشنا شوند و کارخانه‌ها به سمت هوشمندسازی سوق یابند. یکی دیگر از برنامه‌های اصلی امسال این وزارتخانه، راه‌اندازی مراکز خدمات فناوری کسب‌وکار در استانهاست. 

این مراکز، خصوصی هستند و از ظرفیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در آنها استفاده می‌شود. سرپرست دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق قانون باید یک‌درصد از بودجه هر واحد صنعتی به بخش «تحقیق و توسعه» (R&D) اختصاص یابد که صرف تشریفات می‌شود و آمار کلی در کشور نشان می‌دهد که سهم تحقیق و توسعه در صنعت، کمتر از ۸/ ۰‌درصد است. 

همچنین سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی کشور کمتر از یک‌درصد؛ اما این سهم در کشورهای پیشرفته دنیا ۱۴‌درصد به بالاست.

سرپرست دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: رویکرد رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری امسال، در نظر گرفتن دانش‌بنیانی به عنوان افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های تمام‌شده تولید، افزایش فروش و بهینه‌سازی فرآیندها و کیفی‌سازی محصولات است. 

وی ادامه داد: یکی از بخش‌هایی که می‌تواند به تحقق شعار امسال کمک کند، تقویت ارتباط صحیح بین دانشگاه و صنعت است. به‌منظور برقراری ارتباط درست بین صنعت و دانشگاه، باید اتاق‌های فکری متشکل از نمایندگان سه بخش صنعت، دانشگاه و دولت ایجاد کرد که در آن دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان راهبر حضور داشته باشند.

 در واقع اتاق‌های فکر مزبور تسهیلگرانی هستند که به ارتباط بهتر بین فناوری و صنعت کمک می‌کنند و به عنوان اتاق‌های فکر فناوری - صنعت مطرح می‌شوند. قرار است در اتاق‌های فکر فناوری-صنعت به سراغ تک‌تک صنایع رفته، رویدادهای حل مساله و مشکلات صنایع را مطرح و مساله‌شناسی و معضل‌شناسی انجام شود و در نهایت برای آن راهکار اتخاذ شود تا با بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها بتوان این مسائل را حل و عملیاتی کرد.

اسدی افزود: یکی از اقدامات اتاق‌های فکر فناوری-صنعت می‌تواند فرهنگ‌سازی در خصوص افزایش هزینه‌ها برای تحقیق و توسعه در صنایع باشد تا مدیران صنایع ترغیب شوند که روی بخش تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند؛ چرا که برخی از صاحبان صنایع، تحقیق و توسعه را قبول ندارند یا مدیران ضعیف خود را در بخش‌های تحقیق و توسعه کارخانه‌ها قرار می‌دهند، در حالی که در تمام دنیا این بخش، پیشران و پیشانی کار است.

وی تصریح کرد: شاخص ما در سال ۱۴۰۱ این است که صنعت برای کیفی‌سازی و افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کند، از این رو مشهد پایه ایجاد اتاق‌های فکر فناوری-صنعت می‌شود.

فعالیت ۶ شهرک فناوری
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از گسترش همکاری فناورانه SME‌های ایرانی با دیگر کشورها از جمله کره‌‌‌جنوبی، آلمان و چین خبر داد و اظهار کرد: سال گذشته دو تفاهم‌‌‌نامه همکاری فناورانه با چین امضا و دفتر این سازمان در شانگهای فعال شد. همچنین تفاهم‌‌‌نامه سال‌های گذشته با آلمانی‌‌‌ها که چند سال راکد مانده بود، مجددا فعال شد و در سال‌جاری برخی مدیران بنگاه‌‌‌های کوچک و متوسط برای ارتباط گرفتن با شرکت‌های بزرگ این کشور روانه آلمان خواهند شد. 

علی رسولیان افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران از سال‌های گذشته و به‌‌‌ویژه سال گذشته برنامه عملیاتی خود برای شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان و کمک به آنها را طراحی و اجرایی کرده است.

وی گفت: سال گذشته شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان از حضور در مزایده واگذاری زمین این سازمان معاف شدند و اراضی موجود با اولویت به آنها واگذار شد. 

همچنین اقساط طولانی‌‌‌مدت تا ۶۰ماه و با تخفیف ۱۰درصدی برای حق ارائه خدمات به این شرکت‌ها داده شد. علاوه بر این، سال گذشته ۴۸هکتار زمین طی ۱۴۸فقره قرارداد به شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان واگذار و در مراکز فناوری و کسب‌وکارهای این سازمان نیز دفاتر با اولویت به این شرکت‌ها واگذار شد.

معاون وزیر صمت با اشاره به برنامه نهضت کارگاه‌‌‌سازی و ایجاد یک‌‌‌هزار کارگاه صنعتی در سال گذشته، عنوان کرد: در این زمینه عملکردی بهتر از برنامه ثبت شد و در پایان سال ۱۴۰۰ تعداد یک‌‌‌هزار و ۴۰۰کارگاه صنعتی به وجود آمد که بخشی از آنها در اختیار شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان و همچنین شرکت‌های کوچک و متوسطی که در حوزه فناوری کار می‌‌‌کردند قرار گرفت. ‌‌‌ 

امسال نیز برای ایجاد یک‌‌‌هزار کارگاه جدید با اولویت کارگاه‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان همراه با ارائه تخفیفات، ارائه خدمات برای آنها برنامه‌‌‌ریزی شده است. وی گفت: اکنون ۶شهرک فناوری در کشور فعال هستند که ۱۱۸شرکت فناور در آنها استقرار دارند و سال گذشته ۲۰۵مشاور برای ارائه خدمات فنی و مهندسی در آنها مستقر شدند. 

اکنون برای چهار شهرک فناوری نیز مجوز گرفته شده است که از همه مزایای پارک‌‌‌های علم و فناوری برخوردار هستند. وی یادآوری کرد: در ۳۸مرکز خدمات فناوری و کسب‌وکار این سازمان، تعداد ۵۷۹مشاور مستقر هستند که به توسعه کسب‌وکارها، احیای واحدهای راکد، دانش‌‌‌بنیان کردن شرکت‌ها و ارائه خدمات کلینیکی به بنگاه‌‌‌های اقتصادی کمک می‌کنند. 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: یکی از اقداماتی که از سال‌های گذشته آغاز شده بود و سال گذشته نیز تقویت شد، کمک به واحدهای صنعتی بود که امکان دانش‌‌‌بنیان شدن داشتند. در این راستا یک‌‌‌هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی که مستعد دانش‌‌‌بنیان شدن بودند، شناسایی و در ادامه، ۷۰۰مورد از آنها دانش‌‌‌بنیان شدند یا در مسیر دانش‌‌‌بنیان شدن قرار گرفتند.
 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟